1. خانه
  2. /
  3. کتاب تبار مورچگان

کتاب تبار مورچگان

نویسنده: چارلی کافمن
5 از 1 رأی

کتاب تبار مورچگان

Antkind
انتشارات: خوب
٪15
489000
415650
معرفی کتاب تبار مورچگان
حتی اگر منتقدی سینه‌فیل هم نباشید، بازهم به یاد نیاوردن فیلمی که یک قاب، یک صدا یا یک تم از آن در ذهنتان باقی مانده، می‌تواند عذاب‌آور باشد. ولی خب این ناتوانی در به‌یاد آوردن، برای یک سینه‌فیل منتقد، شدت و حدت بیشتری به خود می‌گیرد و می‌تواند تا سرحدات جنون پیشش ببرد. چارلی کافمن، فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان شهیر و گزیده‌کار آمریکایی، این ناتوانی در یادآوری را دست‌مایه‌ی رمانش «تبار مورچگان» قرار داده و از خلال قصه‌ای پر از جزئیات، با طنزی تلخ و یگانه، به درون سینمای آمریکا و مسئله‌ی هالیوود و هالیوودی‌بودن، نقب زده است. قهرمان داستان کتاب، منتقد فیلمی‌ست که دیگر فیلمی را به‌یاد نمی‌آورد و تنها یک قاب در خاطرش مانده و باید با همین یک قاب مسیرش را بازیابد و دردناکی حافظه‌ی ازدست شده را پشت سر بگذارد. داستان بی‌حافظگی از همین‌جاست که تبدیل به داستان رجعت می‌شود، داستان رفتن به تاریخ و کندوکاو ذهن مشوش و مغشوشی که تنها دارایی‌های حیاتی‌اش از دسترسش خارج شده‌اند. کافمن در کتاب «تبار مورچگان» سینما در لحظه‌های اکنون را به باد استیهزا و تمسخر می‌گیرد و گویی به خودش در مقام یکی از نمودهای بارز این سینما و از مهم‌ترین نمادهای فیلم آمریکایی متفاوت در سه دهه‌ی گذشته، حمله می‌کند. «تبار مورچگان» را شاید بتوان به مثابه‌ی طعنه‌‎ای دید به سینمایی که همه‌ی برانگیزانندگی‌اش را چنان ازدست داده که دیگر چیزی برای یادآوری باقی نمانده است!
درباره چارلی کافمن
درباره چارلی کافمن
چارلز استوارت کافمن (به انگلیسی: Charles Stuart Kaufman) (زاده ۱ نوامبر ۱۹۵۸) در نیویورک آمریکا فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده و کارگردان فیلم است. معمولاً از او به عنوان یکی از برترین فیلمنامه نویسان تاریخ سینما یاد می‌کنند. او برنده جوایز معتبر زیادی از جمله اسکار، بفتا و گلدن گلوب شده‌است.از معروفترین فیلمنامه‌های او می‌توان به درخشش ابدی یک ذهن پاک، اقتباس و جان مالکوویچ بودن نام برد. او در سال ۲۰۰۸ فیلم سینکداکی، نیویورک را کارگردانی نیز نموده‌است.
نظر کاربران در مورد "کتاب تبار مورچگان"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

در تبار مورچگان ،راوی که دچار فراموشی شده است به دنبال یاد آوری فیلمی بلند که تماشای آن سه ماه طول می‌کشد است .فیلمساز آن فیلم فوت کرده و در آتش سوزی تنها یک فریم از فیلم باقی مانده است .راوی به روان شناسان مختلف مراجعه می‌کند و در بخش‌های مختلف در هر زمینه ای قضاوت‌های خود را عرضه می‌کند .رمان نقطه تعلیق ندارد و خواننده با یک راوی پر چانه و حراف مواجه است که طی ۹۰۰صفحه برداشتهای خود را از سینما ،سیاست ،ادبیات ،زندگی روزمره و ... می‌گوید .رمان ارجاعات سینمایی زیادی دارد و در اندک مقاطعی پر و بال می‌گیرد و در بیشتر بخش‌ها به وراجی راوی و از هر دری سخنی گفتن، نزدیک می‌شود .

1403/01/20 | توسطبهرام جعفرپور
4
|