1. خانه
  2. /
  3. کتاب پنجشنبه فیروزه ای

کتاب پنجشنبه فیروزه ای

نویسنده: سارا عرفانی
3.2 از 1 رأی

کتاب پنجشنبه فیروزه ای

Panj shanbe Firoozeie
انتشارات: نیستان
٪15
199000
169150
معرفی کتاب پنجشنبه فیروزه ای
رمان دینی در ایران با فراز و نشیب­ های ساختاری و معنایی متعددی همراه بوده است و در نهایت نیز ماحصل انتشار در این سبک ادبی را نمی­ توان چیزی بیشتر از طبع­ آزمایی دانست. در طول چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نویسندگان متعددی که در این زمینه فعال بوده­ اند به طور عمده موفق­ ترین آثار خود را در زمینه بازروایی از حوادث تاریخی قرار داده­ اند. در چنین فضایی آنچه که کمتر به خلق آن توجه شده است تولید رمان­ هایی دینی با مضمون اجتماعی و با حوادثی است که در چهارچوب و جغرافیای زیستی امروزی می­ گذرد. به عبارت دیگر، رمان دینی که در داستانش به مسئله سبک زندگی دین­ مدارانه به شیوه­ای کاملا اسلامی و ایرانی بپردازد؛ کمتر مورد توجه و دقت نویسندگان ایرانی بوده است.
«پنجشنبه فیروزه­‌ای»، جدیدترین اثر سارا عرفانی را می­ توان یک تجربه قابل اعتنا و قابل قبول در حرکت به سمت تولید چنین آثاری دانست؛ آثاری داستانی که پیش از هر چیز سعی دارند به دور از هر نوع قضاوت و یا ظاهرالصلاح نشان دادن بخشی از شخصیت­های داستانی و ترسیم فضاهای سفید و سیاه در داستان، سبک­های مختلف از زندگی انسانی را پیش روی هم قرار داده و مخاطب را به هم ذات پنداری با آن وادارند.
«پنجشنبه فیروزه‌ای» با یک داستان سریع و سرضرب آغاز می­شود. با روایتی از یک دانشجو که مخاطب می­تواند به سادگی با آن هم‌ذات پنداری کند؛ دانشجویی که اهل ادا در آوردن نیست. اما رمان پس از این پیش­درآمد وارد رابطه ظریف چند دختر دانشجو می­شود که برای زیارت به مشهد مقدس وارد شده­اند. شاید اوج رفتار عرفانی در نگارش این رمان و رو در رو قرار دادن سبک­های مختلف زیستی در رمان را بتوان در این بخش رمان جستجو کرد. عرفانی با زیرکی و در عین حال رعایت جنبه های مختلف عفاف، مخاطب را به درون تو در توی ذهن دختران جوان دانشجویی می­برد که در این سفر همراهند.
توصیف دقیق پوشش، چهره و حتی شرح لحن آنها در کنار دیالوگ­‌های به کار رفته توسط آنها و نیز شیوه ری­اکشن­های جسمی آنها در بیان برخی جملات و عکس­العمل نشان دادن به آنها یکی از نقاط قوت وی در ترسیم شخصیت­های این رمان است. با این حال او در کنار این چنین ابتکاراتی، به ترسیمی ظریف و زیبا از اندیشه و نگاه و زندگی مومنانه از زاویه یک دختر جوان در بستر رویدادهایی که داستان پیش پای او می­گذارد دست یافته است.
«پنجشنبه فیروزه‌­ای» از حیث بیان رویدادهای داستانی اثری به شدت امروزی است. به عبارت ساده­‌تر این رمان در زمره آثار آپارتمانی و لوکس و شبه­روشنکفرانه است و نه آثاری که به تمامی در مسجد و مکان­های مذهبی می­گذرد. ساختار روایت دینی این رمان شکل گرفته در ساختارهای عادی و روزمره و قابل دسترسی زندگی امروزین همه ماست و همین مسئله است که این داستان را برای خواندن و پی­گرفتن قابل تأمل می­کند.
درباره سارا عرفانی
درباره سارا عرفانی
تاریخ تولد: ۱۳۶۱ – تهرانتحصیلات: فارغ التحصیل کارشناسی الهیات گرایش فلسفه اسلامی دانشگاه شاهدمشاغل و مناصب:– دبیر برگزاری جلسات داستان خوانی سرای اهل قلم– مسئول و مدرس کارگاه داستان نویسی سایت لوح– دبیر سرویس داستان سایت لوح به مدت پنج سال– سردبیر سه دوره جایزه ادبی داستان لوح، جشنواره داستان کوتاه کوتاه هفت سین، جشنواره داستان کوتاه کوتاه روح خدا، اشکواره داستان های کوتاه کوتاه عاشورایی– سردبیر سایت مادربانو– کارشناس کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی– کارشناس کتاب انتشارات سوره مهر– بازبینی و بررسی داستان های دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره– دبیر علمی بخش داستان چهاردهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره– تدریس چند دوره آموزش داستان نویسی و برگزاری کارگاه های داستان کوتاه
دسته بندی های کتاب پنجشنبه فیروزه ای
نظر کاربران در مورد "کتاب پنجشنبه فیروزه ای"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

اولین هدیه همسرم به من خیلی برام ارزشمنده ، در کل کتاب خوبیه هر چند میشد کمی بهتر باشه ولی برای یکبار خوندن ارزش داشت

1403/07/18 | توسطمرضیه خوش خو
0
|

سلام. شیوه بیان و نگارش داستان خیلی کامل و زیبا بود که باعث ارتباط گرفتن با داستان و احساسات شخصیت‌ها می‌شود. ولی تنها نقدی که برای کتاب دارم این هستش که فصل وصل، میتونست بهتر به اتمام برسه و ته داستان خیلی باز و رها نباشه... حقیقتا با اتمام داستان ارتباط خوبی نگرفتم و انتظار داشتم پایان بهتری داشته باشه...

1402/09/01 | توسطمهان - کاربر سایت
0
|

سلام ✨️اگه علاقه مند به کتاب‌های عاشقانه با حال و هوای دانشگاه و دوران دانشجویی هستید پیشنهاد میکنم

1401/06/31 | توسطزهرا
0
|

پنجشنبه فیروزه‌ای کتابی در ژانر رئال و عاشقانه بود. دوستش داشتم ولی نه برای اینکه چند بار بخوانم

1401/06/14 | توسطImfarza
1
|