1. خانه
  2. /
  3. کتاب در باب روح و لفظ در فلسفه

کتاب در باب روح و لفظ در فلسفه

4.5 از 1 رأی

کتاب در باب روح و لفظ در فلسفه

Über Geist und Buchstabe in den frühen philosophischen
٪15
120000
102000
معرفی کتاب در باب روح و لفظ در فلسفه
رساله‌ی «در باب روح و لفظ در فلسفه» یگانه اثری است که فیشته در آن به بیان آرا و دیدگاه‌های خود درباره‌ی فلسفه‌ی هنر و زیبایی شناسی پرداخته است. فیشته در اصل این رساله را برای انتشار در مجله‌ی هورن به سر دبیری فریدریش شیلر نوشت، اما وی آن را رد کرد و به این ترتیب، نا خواسته، شکل گیری فلسفه‌ی هنر فیشته را غیر ممکن ساخت، زیرا فیشته دیگر فرصت نیافت دیدگاه‌های اش را در این زمینه بپروراند. با این حال، خود فیشته این رساله را در سال 1798 در مجله‌ی فلسفی که خود سردبیر آن بود چاپ کرد. این رساله را برخی صاحب نظران در بردارنده‌ی انقلاب کوپرنیکی فیشته در حوزه‌ی زیبایی شناسی دانسته اند، زیرا او در آن نظریه‌ی زیبایی شناسانه‌ی خودآیین و اصیلی به دست می‌دهد که در واقع بدیلی برای زیبایی شناسی کانتی محسوب می‌شود. در حالی که کانت " زیبایی طبیعی" را فوق " زیبایی هنری" نشانده و نبوغ هنرمند را وسیله ای در دست طبیعت برای قاعده بخشیدن به هنر دانسته بود، فیشته بحث خود را بر " زیبایی هنری" و فرآیند خلق اثر هنری به دست هنرمند متمرکز می‌سازد و زیبایی شناسی را به فلسفه هنر مبدل می‌کند. همین رویه فیشته است که در فلسفه‌ی هنر شلینگ و هگل دنبال می‌شود.
درباره یوهان گوتلیب فیشته
درباره یوهان گوتلیب فیشته
یوهان گوتلیب فیشته (Johann Gottlieb Fichte) (زاده ۱۹ می ۱۷۶۲ - درگذشته ۲۷ ژانویه ۱۸۱۴)، فیلسوف و از پایه‌گذاران ایدئالیسم آلمانی است. فیشته در سال ۱۷۶۲ در زاکسن به دنیا آمد. وی پسر بافندهٔ فقیری بود و در کودکی غازچرانی می‌کرد در اثر ابراز هوش فوق‌العاده مورد توجه یک مرد ثروتمند قرار گرفت و به وسیله او در مدرسه به تحصیل پرداخت در الهیات لیسانس گرفت؛ ولی به علت بی‌میلی به شغل کشیشی، معلم سرخانه گردید.
مطالعه در آثار کانت باعث شد که وی شدیداً تحت تأثیر و نفوذ فلسفه کانت قرار بگیرد و بسیاری از عناصر فلسفی او را جزو دستگاه فلسفی خود بنماید.
در سال ۱۷۹۴ به عنوان استاد در دانشگاه ینا استخدام گردید و دیری نگذشت که رهبری ایدئالیسم جدید آلمان در اختیار او گذاشته شد.
در اثر بروز اختلافاتی بین او و دانشگاه ینا، او استعفا داد و به برلین رفت و بین سال‌های ۱۸۰۷ تا ۱۸۰۸ خطابه‌های زیادی بر ضد ناپلئون برای مردم آلمان بازگو کرد و آنها را تشویق نمود که علیه او بجنگند. در سال ۱۸۰۹ وی استاد فلسفهٔ دانشگاه برلین گردید. افکاری که فیشته دربارهٔ «خود» یا «مز» اظهار داشته موجب گردیده که فلسفه او ایدئالیسم اخلاقی محسوب گردد.
دسته بندی های کتاب در باب روح و لفظ در فلسفه
نظر کاربران در مورد "کتاب در باب روح و لفظ در فلسفه"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتاب رو از همین چاپ همین الان از انقلاب خریدم به قیمت پشت جلد، هیجده هزار تومان. گرانفروشی نکنید.

1401/05/20 | توسطمحمد حسن شفیعی
0
|