کتاب انسان خردمند

Sapiens: A Brief History of Humankind
(تاریخ مختصر بشر)
کد کتاب : 976
مترجم :
شابک : 978-600-8547-03-7
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 624
سال انتشار شمسی : 1397
سال انتشار میلادی : 2011
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 13
زودترین زمان ارسال : ---

جزو پرفروش ترین کتاب ها و رمان های ایران

معرفی کتاب انسان خردمند اثر یووال نوح هراری

کتاب انسان خردمند (تاریخ مختصر بشر)، اثری علمی و فلسفی نوشته ی یووال نوح هراری است که نخستین بار در سال 2011 به انتشار رسید. صدهزار سال پیش، حداقل شش گونه از انسان ها بر روی زمین زندگی می کردند اما امروزه فقط یکی از آن گونه ها باقی مانده است: هوموسیپین ها یا انسان های خردمند. گونه ی ما چگونه در نبرد بقا به پیروزی رسید؟ دکتر هراری در این کتاب به کل تاریخ بشر می پردازد و از اولین انسان ها گرفته تا نقاط تحول بنیادین و گاها مشکل آفرین انقلاب های شناختی، کشاورزی و علمی را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد. او با استفاده از علوم زیست شناسی، مردم شناسی، دیرینه شناسی و اقتصاد، بر این موضوع تمرکز می کند که چگونه فراز و نشیب های تاریخ، جوامع بشری، حیوانات و گیاهان پیرامون و حتی شخصیت های ما را شکل داده است. آیا ما در طول تاریخ به موجودات خوشحال تر و سعادتمندتری تبدیل شده ایم؟ آیا اصلا می توانیم رفتارمان را از قید و بند وراثت و نیاکانمان رها سازیم؟ آیا کاری از دست ما برای تأثیر بر قرن های آینده برمی آید؟

کتاب انسان خردمند

یووال نوح هراری
یووال نوح هراری، زاده ی 24 فوریه ی 1976، تاریخ نگار و استاد تاریخ دانشگاه اورشلیم است. نوشته های هراری بیشتر به موضوعاتی چون اختیار، هوشیاری و تعاریف هوشمندی اختصاص دارند. او هر روز، دو ساعت به مدیتیشن و سکوت می پردازد و معلم مدیتیشن نیز هست. او گیاه خوار است، از شبکه های اجتماعی دوری می گزیند و داشتن گوشی هوشمند را برای خود مناسب نمی داند.
نکوداشت های کتاب انسان خردمند
Bold, wide-ranging and provocative.
شجاعانه، گسترده و برانگیزاننده.
Goodreads

It integrates history and science to challenge everything we thought we knew about being human.
این اثر با ترکیب تاریخ و علم، همه ی چیزهایی را که فکر می کردیم درباره ی انسان می دانیم، به چالش می کشد.
Barnes & Noble

The most surprising and thought-provoking book of the year.
غافلگیرکننده ترین و تفکربرانگیزترین کتاب سال.
Atlantic

قسمت هایی از کتاب انسان خردمند (لذت متن)
یک شهر کوهستانی کوچک و کم اهمیت به اسم نومانتیا، که سکونتگاه سلتی های بومی شبه جزیره بود، به خود جرأت داده بود از یوغ رومیان رها شود. در آن زمان روم، بعد از چیرگی بر امپراتوری های مقدونیه و سلوکیه و مطیع کردن کشورشهرهای مغرور یونان و ویران کردن کارتاژ، فرمانروای بلامنازع تمام مناطق مدیترانه بود. مردم نومانتیا هیچ امتیاز برجسته ای نداشتند، بجز عشقی آتشین به آزادی و زمین نامساعد سکونتگاهشان. اما لژیون های رومی را یکی پس از دیگری به عقب نشینی خفت باری وا می داشتند.

این که در فرآیند تکامل، مغزهای بزرگتر باید برگزیده شوند ممکن است برای ما بدیهی به نظر برسد. ما به قدری مجذوب هوش و ذکاوت زیاد خود هستیم که گمان می کنیم تا جایی که به قدرت مغز مربوط می شود، هرچه بیشتر بهتر. اما اگر این طور بود، روند تکامل گربه سانان به گربهایی می انجامید که قابلیت حساب کردن داشته باشند. چرا در میان تمام جانداران فقط جنس انسان است که به چنین دستگاه بزرگی برای اندیشیدن دست یافته است؟

انسان خردمند یک راز آزاردهنده تر را هم پنهان نگه داشت. ما نه تنها خویشاوندان بدوی بسیاری داشته ایم بلکه روزگاری صاحب خواهر و برادرهای زیادی هم بوده ایم. ما به این فکر عادت کرده ایم که تنها موجودات بشری هستیم، زیرا گونه ی ما در طی ده هزار سال اخیر به واقع تنها گونه ی بشری روی زمین بوده است. اما مفهوم واقعی واژه ی بشر، «جانداری از جنس انسان» است و در گذشته گونه های متعدد دیگری از این جنس، علاوه بر انسان خردمند، وجود داشته است. به علاوه، همانطور که در فصل آخر کتاب خواهد آمد، این امکان وجود دارد که در آینده ای نه چندان دور با موجوداتی بشری سر و کار داشته باشیم که «خردمند» نیستند.