1. خانه
  2. /
  3. کتاب فیه ما فیه

کتاب فیه ما فیه

5 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.7 از 5 رأی

کتاب فیه ما فیه

Fihi Ma Fihi
٪10
395000
355500
5 از 1 رأی

کتاب فیه ما فیه

Fihi Ma Fihi
٪15
450000
382500
1 از 1 رأی

کتاب فیه ما فیه

Fihi Ma Fihi
ناموجود
150000
1 از 1 رأی

کتاب فیه ما فیه

Fihi Ma Fihi
ناموجود
45000
1 از 1 رأی

کتاب فیه ما فیه

Fihi Ma Fihi
ناموجود
180000
معرفی کتاب فیه ما فیه
«فیه ما فیه» یا مقالات مولانا، کتابی است به نثر فارسی اثر «مولانا جلال الدین محمد بلخی» با موضوع نقد و تفسیر عرفانی و شامل یادداشت هایی است که در طول سی سال از سخنان مولانا در مجالس فراهم آمده است. این سخنان توسط مریدان مولانا نوشته می شده است. نثر این کتاب ساده و روان است و درون مایه ای از مطالب عرفانی دینی و اخلاقی دارد. در اصل این کتاب درسگفتار مولانا بوده است.
سه اثر منثور مولوی فیه مافیه، مکتوبات (مکاتیب نیز گفته می شده) و مجالس سبعه هستند. اما از میان این سه اثر منثور، مکتوبات تنها اثری است که به قلم خود مولوی است. «فیه مافیه» و «مجالس»، گفته ها و آموزه هایی است که مولانا بیان می کرده و پیروان آن را می نوشتند.
«فیه مافیه»، کتابی است که تدوین آن بعد از وفات مولوی (۶۷۲ ق) انجام گرفته و طبعا نامی هم که بر آن نهاده شده است از مولوی نیست. از همین رو در نسخه های قدیم گاه آن را الاسرار الجلالیه و گاه فیه مافیه خوانده اند. در ظهریه برخی از نسخه های خطی ابیاتی نوشته اند که در آن ها فیه مافیه به کار رفته است. به گمان بدیع الزمان فروزانفر نام این کتاب را از قطعهٔ زیر که در فتوحات مکیه اثر محیی الدین بن عربی آمده است، گرفته اند:
کتاب فیه ما فیه بدیع فی معانیه اذا عایفت ما فیه رایت الدرّیحویه
درباره جلال الدین محمد بلخی(مولانا)
درباره جلال الدین محمد بلخی(مولانا)
جلال الدین محمد بلخی معروف به مولانا، مولوی و رومی، زاده ی 15 مهر 586 و درگذشته ی 4 دی 652 هجری شمسی، از مشهورترین و تأثیرگذارترین شاعران ایرانی است.جلال الدین محمد بلخی در بلخ زاده شد. پدر او مولانا محمد بن حسین، خطیبی معروف به بهاءالدین ولد و سلطان العلما، از بزرگان صوفیه و مردی عارف بود و نسبت خرقه ی او به احمد غزالی می رسید. وی در عرفان و سلوک سابقه ای دیرین داشت و چون اهل بحث و جدال نبود و دانش و معرفت حقیقی را در سلوک باطنی می دانست نه در مباحثات و مناقشات کلامی و لفظی، پرچمداران کلام و جدال با او مخالفت می کردند؛ از جمله فخرالدین رازی که استاد سلطان محمد خوارزمشاه بود و بیش از دیگران شاه را علیه او برانگیخت. سلطان العلما احتمالا در سال 610 قمری، همزمان با هجوم چنگیزخان از بلخ کوچ کرد و سوگند یاد کرد که تا محمد خوارزمشاه بر تخت نشسته، به شهر خویش بازنگردد. مولانا در نوزده سالگی با گوهر خاتون ازدواج کرد.شمس تبریزی در حدود سال 642 قمری به مولانا پیوست و چنان او را شیفته کرد، که درس و وعظ را کنار گذاشت و به شعر و ترانه و دف و سماع پرداخت و از آن زمان طبعش در شعر و شاعری شکوفا شد و به سرودن اشعار پرشور عرفانی پرداخت. کسی نمی داند شمس تبریزی به مولانا چه گفت و چه آموخت که این گونه دگرگونش کرد؛ اما واضح است که شمس تبریزی عالم و جهان دیده بود و نوشته های او بهترین گواه بر دانش گسترده اش در ادبیات، لغت، تفسیر قرآن و عرفان است.مولانا، پس از مدت ها بیماری در پی تبی سوزان در غروب یکشنبه 5 جمادی الآخر 672 هجری قمری درگذشت.
قسمت هایی از کتاب فیه ما فیه

اکنون انبیاء و اولیا خود را مجاهده نمی دهند. اول مجاهده که در طلب داشتند قتل نفس و ترک مرادها و شهوات و آن جهاد اکبر است و چون واصل شدند و رسیدند و در مقام امن مقیم شدند بریشان کژ و راست کشف شد. راست را از کژ می دانند و می بینند، باز در مجاهده ای عظیمند زیرا این خلق را همه افعال کژست و ایشان می بینند و تحمل می کنند که اگر نکنند و بگویند و کژی ایشان را بیان کنند یک شخص پیش ایشان ایست نکند و کس سلام مسلمانی بریشان ندهد.

مقالات مرتبط با کتاب فیه ما فیه
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

نظر کاربران در مورد "کتاب فیه ما فیه"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

درود کتاب سخت خوان و سخت فهمی است اگر با عقاید مولانا و شمس و عرفان اسلامی و نثر و نظم آشنا هستید مطالعه کنید (طبع استاد فروزانفر) ولی نسخه خلاصه آن (با نام اسطرلاب حق)توسط استاد موحد در انتشارات ماهی تهیه شده که با توضیحات (پانویس مفصل) از استاد موحد همراهه که خیلی میتونه کمک کننده باشه.

1402/11/21 | توسطگچسارانی - کاربر سایت
0
|

بنده امسال یک نسخه از فیه ما فیه ( به کوشش زینب یزدانی ، انتشارات تیرگان) خریدم ، البته بصورت اینترنتی ، راستش اصلا" جالب نبود ، بنظرم فیه ما فیه خیلی بهتر از این میامد

1402/10/09 | توسطمحمد کسرایی - کاربر سایت
1
|

بسیار عالی ،خواندنی و آموزنده هست عاشق این کتاب شدم جایگاه مولانا انشالله که بهشت باشه

1402/05/06 | توسطرضابابادی
2
|
پاسخ ها

بهشت باید از خداش باشه مولانا داخلش باشه

1402/06/22|توسطکاربر سایت
13

سلام کتاب خوبیه ولی مطالبش کمی نامفهومه

1401/07/25 | توسطعرفان - کاربر سایت
3
|