1. خانه
  2. /
  3. کتاب مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج

کتاب مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج

نویسنده: نیما یوشیج
3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج

Complete collection
انتشارات: نگاه
٪15
795000
675750
3.6 از 1 رأی

کتاب مجموعه اشعار نیما یوشیج

Nima Yooshij
انتشارات: نیلوفر
٪15
285000
242250
3.4 از 1 رأی

کتاب کلیات اشعار نیما یوشیج

Nima Yooshij
ویراستار:
انتشارات: روزگار
٪15
697000
592450
معرفی کتاب مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج
علی اسفندیاری با نام هنری نیما یوشیج، بنیان گذار و پدر شعر نوی فارسی و داستان نویس و نمایش نویس شهیر ایرانی است که عمده ی شهرتش، درخشش نام او به عنوان شخصی است که قالب های سنتی و کهن اشعار پارسی را در فضایی که هیچ پیشرفتی برای شعر تصور نمی شد، به چالش کشید و صفحه ای جدید در کتاب ادبیات و شعر ایرانی گشود. واضح است که وی مدت زمان زیادی را برای خلق این قالب سپری کرد و مثل تمام نوآوران جهان، مخالفان و موافقان خود را داشت. نیما برای رسیدن به این قالب، مرحله به مرحله با جایگزین کردن متغییرها سبک جدیدی را ابداع کرد که از شجاعت فکری و قلم او ناشی می شد. وی ابتدا به سرودن در قالب و معنای سنتی پرداخت؛ سپس سرودن درقالب شعر کهن با مضامین نو را در پیش گرفت و نهایتا از دل قالب های کهن، فرزند شعر نو را که هم در سبک و هم در مضمون جدید بود به ادبیات ایران معرفی کرد.
نیما شاعری پرکار و فعال بود که اشعار زیادی را طی سالیان فعالیت هنری از خود بر جا گذاشت اما پس از وفاتش، این آثار به صورت پراکنده موجود بود و برخی از اشعار دست نویس وی مفقود شد. لذا سیروس طاهباز، نویسنده و مترجم بزرگ کشور که از شیفتگان نیما یوشیج محسوب می شود، کار جمع آوری آثار او را در کنار چند تن از نزدیکان نیما برعهده گرفت و سرانجام مجموعه ی کامل اشعار نیما یوشیج را با همکاری انتشارات نگاه، منتشر ساخت. از دفاتر مشهور این مجموعه می توان به امید پلید، گل مهتاب، خواب زمستانی، من لبخند، مرغ غم، چشمه ی کوچک، از ترکش روزگار، خانواده ی سرباز، مثنوی رنگ پریده، پانزده سال گذشت و خوشی من اشاره کرد.
درباره نیما یوشیج
درباره نیما یوشیج
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج (زادهٔ ۲۱ آبان ۱۲۷۶ – درگذشتهٔ ۱۳ دی ۱۳۳۸) شاعر معاصر ایرانی و بنیان‌گذار شعر نوین و ملقب به پدر شعر نو فارسی است. نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران، انقلابی به پا کرد. نیما آگاهانه تمام بنیادها و ساختارهای شعر کهن فارسی را به چالش کشید. شعر نو عنوانی بود که خودِ نیما بر هنر خویش نهاده‌ بود. تمام جریان‌های اصلی شعر معاصر فارسی وامدار این انقلاب و تحولی هستند که نیما نوآور آن بود. بسیاری از شاعران و منتقدان معاصر، اشعار نیما را نمادین می‌دانند و او را هم‌پایهٔ شاعران سمبولیست بنام جهان می‌دانند. نیما همچنین اشعاری به زبان مازندرانی دارد که با نام «روجا» چاپ شده‌ است. همچنان نیما با بهره‌گیری از عناصر طبیعی با بیانی رمزگونه به ترسیم سیمای جامعه پرداخته‌ است.
دسته بندی های کتاب مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج
قسمت هایی از کتاب مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج

چون باد صبا به دشت می کرد شتاب کردش گل سرخ تازه بشکفته خطاب پرسید به پاس خاطر من که چنین رنگین تر و بهترم ز گل های قرین از ره که رسیده ای ره آورد تو چیست؟ گفت این همه را که گفتی انکارم نیست چون از همه زیباتری این برگ دراز آورده است که تا بپوشد رخ باز از خلق مبادا که گزندت برسد رنجی ز طریق نوشخندت برسد -هیهات بدو گفت: نیاوردی هیچ پر گشت از آوازه ی من گوش جهان زیبایی و نیکویی نماند به نهان.

آی آدمها که بر ساحل نشسته شاد و خندانید! یک نفردر آب دارد می سپارد جان. یک نفر دارد که دست و پای دائم میزند روی این دریای تند و تیره و سنگین که می دانید. آن زمان که مست هستید از خیال دست یابیدن به دشمن، آن زمان که پیش خود بیهوده پندارید که گرفتستید دست ناتوانی را تا تواناییّ بهتر را پدید آرید، آن زمان که تنگ میبندید برکمرهاتان کمربند، در چه هنگامی بگویم من؟ یک نفر در آب دارد می کند بیهود جان قربان! آی آدمها که بر ساحل بساط دلگشا دارید! نان به سفره،جامه تان بر تن؛ یک نفر در آب می خواند شما را

می تراود مهتاب می درخشد شبتاب نیست یک دم شکند خواب به چشم کس و لیک غم این خفته ی چند خواب در چشم ترم می شکند نگران با من استاده سحر صبح می خواهد از من کز مبارک دم او آورم این قوم به جان باخته را بلکه خبر در جگر خاری لیکن از ره این سفرم می شکند نازک آرای تن ساق گلی که به جانش کشتم و به جان دادمش آب ای دریغا به برم می شکند دست ها می سایم تا دری بگشایم به عبث می پایم که به در کس آید در و دیوار به هم ریخته شان بر سرم می شکند می تراود مهتاب می درخشد شبتاب مانده پای آبله از راه دراز بر دم دهکده مردی تنها کوله بارش بر دوش دست او بر در، می گوید با خود: غم این خفته ی چند خواب در چشم ترم می شکند

مقالات مرتبط با کتاب مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یک میلیون و سیصد ؟

1402/05/23 | توسطکاربر سایت
1
|

نیما، قله‌ی شعر نو فارسی است و یکی از بزرگ‌ترین هنرمندان این خاک؛ حیف است مجموعه آثارش را در کتابخانه نداشته باشیم!

1401/07/07 | توسطمحمد نصیری
9
|