1. خانه
  2. /
  3. کتاب ایران روح یک جهان بی روح

کتاب ایران روح یک جهان بی روح

نویسنده: میشل فوکو
4 از 3 رأی

کتاب ایران روح یک جهان بی روح

و ۹ گ‍ف‍ت وگ‍وی دی‍گ‍ر‬‏‫
Enfermement
مترجم:
انتشارات: نشر نی
٪15
250000
212500
معرفی کتاب ایران روح یک جهان بی روح
پل میشل دوریا فوکو متولد 15 اکتبر 1926 - 25 ژوئن 1984 فیلسوف فرانسوی ، مورخ تاریخ ایده ها ، نویسنده ، فعال سیاسی و منتقد ادبی و در اینجا نگارنده کتاب« ایران روح یک جهان بی روح » است.

نظریه های فوکو در درجه اول به رابطه بین قدرت و دانش و نحوه استفاده از آنها به عنوان نوعی کنترل اجتماعی از طریق نهادهای اجتماعی می پردازد. فوکو گرچه اغلب از او به عنوان ساختارگرا و پست مدرنیست یاد می شد ، این برچسب ها را رد کرد. اندیشه وی بر دانشگاهیان ، به ویژه افرادی که در مطالعات ارتباطی ، انسان شناسی ، روانشناسی ، جامعه شناسی ، جرم شناسی ، مطالعات فرهنگی ، نظریه ادبیات ، فمینیسم ، مارکسیسم و نظریه انتقادی فعالیت می کنند ، تأثیرگذار بوده است. در این کتاب مجموعه ای از مهمترین مقالات او گرداوری شده است. و عنوان این کتاب دقیقا عنوان تنها یکی از مقالات موجود در این کتاب است.

فوکو در پویته فرانسه و در خانواده ای از طبقه متوسط به بالا متولد شد و در دبیرستان هنری 4 ، در مدرسه عالی نورمال تحصیل کرد و در آنجا به فلسفه علاقه مند شد و تحت تأثیر مربیان خود ژان هیپولیت و لوئیس قرار گرفت. اولین کتاب مهم خود را با عنوان "تاریخ جنون" (1961) منتشر کرد. وی پس از به دست آوردن کار در سالهای 1960 و 1966 در دانشگاه کلرمونت -فران ، "تولد درمانگاه" (1963) و "نظم اشیا" (1966) را منتشر کرد. در این زمان بود که او کم کم از ساختارگرایانی چون آلتوسر خود را جدا کرد.

فوکو از سال 1966 تا 1968 قبل از بازگشت به فرانسه در دانشگاه تونس به سخنرانی پرداخت و در آنجا رئیس گروه فلسفه در دانشگاه تجربی جدید پاریس هشتم شد. فوکو متعاقبا کتاب باستان شناسی دانش (1969) را منتشر کرد. در 1970 ، فوکو در کالج دوفرانس پذیرفته شد و تا زمان مرگ در آن عضویت داشت. وی همچنین در تعدادی از گروههای چپ فعال در کارزارهای ضد نژادپرستی و نقض حقوق بشر و اصلاحات کیفری فعال شد. فوکو بعدا Discipline and Punish (1975) و The History of Sexuality (1976) را منتشر کرد ، که در آنها روش های باستان شناسی و شجره نامه ای را توسعه داد که بر نقشی که قدرت در جامعه بازی می کند تأکید داشت.

فوکو در پاریس بر اثر عوارض HIV / AIDS درگذشت.
درباره میشل فوکو
درباره میشل فوکو
پل میشل فوکو، زاده ی ۱۵ اکتبر ۱۹۲۶ و درگذشته ی ۲۴ ژوئن ۱۹۸۴، فیلسوف، تاریخ دان و متفکر معاصر فرانسوی و واضع اصطلاح «انسان گرایی ضد اومانیستی» است.وی، فرزند «آن مالاپار» و جراح متمول «پل فوکو» بود که در ۱۵ اکتبر ۱۹۲۶ در ناحیه سنت موار پواتیه فرانسه به دنیا آمد. بعدها اسم خود را به میشل فوکو تغییر داد. او صاحب کرسی «تاریخ نظام های فکری» در کالج دو فرانس بود و در دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی تدریس کرد.به خاطر نظریات عمیق و دیدگاه انقلابی درباره ی جامعه، سیاست و تاریخ از سرشناس ترین متفکران قرن بیستم محسوب می شود. همچنین فوکو جزو رهبران نظری پساساختارگرایی محسوب می شود، هر چند از آن ها فاصله گرفته و در مصاحبه ای که بعدها از آن برائت جست، به صراحت خود را نیچه گرا نامیده است.شهرت فوکو در آن است که او نخستین کسی است که از فرضیه ی روشنگری درباره ی عینی بودن شناخت خلع ید کرده است. فوکو عنوان کرد که زبان، حقیقت جهان را بیان نمی کند بلکه بازتابی از تجربه ی شخصی فرد است.او در مطالعات انسان شناختی خود مطرح می کند که میان استفاده از زبان و قدرت، نوعی همبستگی وجود دارد، به گونه ای که زبان برای قدرتمندان و صاحبان امتیاز جنبه ی ابزاری دارد و در حفظ و حمایت از پایگاه اجتماعی-سیاسی آنها عمل می کند.نزد فوکو، وظیفه ی هرمنوتیک خلع از قدرت نهفته در ورای متنی است که می خوانیم. در نتیجه، او نسبت به مضبوطات و اسناد تاریخی از آن دست که عرضه می شوند، چنین نظر دارد که همه ذهنی و تحریف شده اند و در واقع جهان بینی نویسنده و خواننده را بازتاب می کنند. رخدادهای تاریخی ای که ما ضبط می کنیم، آن هایی است که در واقع با میل ما به قدرت تناسب دارند.از مشهورترین آثار وی، می توان به نظم اشیا، نظم گفتمان، دیرینه شناسی دانش، مراقبت و تنبیه، پیدایش کلینیک، تاریخ جنون و تاریخ جنسیت اشاره کرد. همچنین، مجموعه ی چند جلدی درس گفتارهای میشل فوکو در کلژدوفرانس نیز از سوی انتشارات گالیمار منتشر شده است. این درس ها طی سال های اواخر دهه ی ۱۹۷۰ و دهه ی ۱۹۸۰ ارائه شده اند. از جمله این درس گفتارها می توان به باید از جامعه دفاع کرد و تولد زیست/ سیاست اشاره کرد. برخی از این آثار به فارسی ترجمه شده اند.
مقالات مرتبط با کتاب ایران روح یک جهان بی روح
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
واکاوی جهان مدرن با «میشل فوکو»
واکاوی جهان مدرن با «میشل فوکو»

میراث جادوانه ی «میشل فوکو»، روشی است که از طریق آن به تاریخ می نگریم.

نظر کاربران در مورد "کتاب ایران روح یک جهان بی روح"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب مجموعه ای از مقالات و گفتگوهای میشل فوکو هست که عنوان کتاب از تنها گفتگویی که درباره انقلاب ایران انجام شده گرفته شده و در واقع کل کتاب درباره ایران و انقللاب ایران نیست. بهرحال شیطنت ناشر محترم رو نمیشه نادیده گرفت اما کتاب خوبیه و از خریدش پشیمون نشدم. استفاده کردم

1400/06/15 | توسطعلی استوار
8
|

با یه تیکه متن کتاب معرفی کتاب را از سر خود باز کردید...

1399/02/06 | توسطshabanm shahbakhti
17
|