کتاب شب روی سنگفرش خیس

Night on the wet pavement
  • 15 % تخفیف
    160,000 | 136,000 تومان
  • موجود
  • انتشارات: قطره قطره
    نویسنده:
کد کتاب : 134346
شابک : 978-9643416028
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 176
سال انتشار شمسی : 1402
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 8
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب شب روی سنگفرش خیس اثر اکبر رادی

زمانی که از ظهور و شکل‌گیری ادبیات نمایشی در ایران معاصر حرف می‌زنیم، امکان ندارد اسمی از اکبر رادی و آثار درخشانش نبرده و به او اشاره نکنیم. امروزه از اکبر رادی نه‌تنها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین ادیبان و نمایشنامه‌نویسان ایرانی یاد می‌شود، بلکه نام او در کنار غلامحسین ساعدی و بهرام بیضائی به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی ادبیات نمایشی در ایران قرار می‌گیرد. اهمیت و شهرت رادی در ادبیات‌ معاصر ایران به‌واسطه‌ی شناخت صحیح او از طبقات مختلف حاضر در ایران و همچنین، استفاده‌ی دقیق و سنجیده از زبان عامیانه آن‌ها برای انعکاس مفاهیم و مباحث اساسی و بنیادین در آثارش ایجاد شده است. به‌دلیل شباهت نثر و شیوه‌ی بیان افکار و نگارش او به برخی نویسندگان بزرگ روس، از او به‌عنوان «چخوف ایران» یاد می‌شود. رادی با خلق آثاری ارزشمند و قابل‌ تأمل، تأثیر بسیار بر ادبیات‌ معاصر ایران گذاشته و ازاین‌جهت، مطالعه‌ی آثار او از اهمیت فراوانی برخوردار است.
کتاب «شب‌روی سنگ‌فرش خیس» یکی از آثار نمایشی واقع‌گرایانه این نویسنده است. کتاب حاضر، نمایشنامه‌ای است که توسط «غلامحسین مجلسی»، استاد بازنشستۀ ادبیات روایت می‌شود و وقایع داستان حول محور خانوادۀ او، دخترش «نوشین» و خواهرش «رخساره» پیش می‌رود. «ناهید»، همسر مجلسی، دو سال است که از مجلسی جدا شده و بعد از گرفتن خانه و اموال او به‌عنوان مهریه ایران را ترک کرده است. بنابراین مجلسی و دخترش آپارتمانی از «ابوالفضل گلشن» اجاره کرده‌‌اند. از یک سال پیش رخساره که شوهرش را در اثر بیماری از دست‌ داده نیز به خانوادۀ مجلسی پیوسته است و در همان زمان، برای پرداخت بدهی‌­های به‌جامانده از بیماری شوهرش ۱۰۰.۰۰۰ تومان از گلشن قرض گرفته و چکی به موعد شش ماه برای ضمانت به همین مبلغ به او سپرده است. این اتفاق، سرآغاز بحران‌هایی است که بر سر این شخصیت‌ها هوار می‌شود.

کتاب شب روی سنگفرش خیس

اکبر رادی
اکبر رادی به گفته خودش با تماشای تئاتر خانه عروسک هنریک ایبسن در دهه ۳۰ به عرصهٔ تئاتر و نمایشنامه نویسی علاقه مند شد. در سال ۱۳۳۸ نخستین نمایشنامهٔ خود را باعنوان «روزنه آبی» نگاشت، اما دو سال طول کشید تا توانست آن را منتشر کند. این نمایشنامه مورد توجه احمد شاملو قرار گرفت. پیشتر قرار بود جلال آل احمد چاپ این نمایشنامه را به عهده بگیرد، اما چون قائل به تغییراتی در متن اثر بود، رادی با آن موافقت نکرد.