1. خانه
  2. /
  3. کتاب محاوره طالب و مطلوب

کتاب محاوره طالب و مطلوب

نویسنده: هانا آرنت
3.6 از 1 رأی

کتاب محاوره طالب و مطلوب

مکاتبات آرنت-یاسپرس 1969-1926
Hannah Arendt Karl Jaspers Correspondence 1926-1969
ویراستار:
٪15
955000
811750
معرفی کتاب محاوره طالب و مطلوب
نامه‌های خصوصی مشاهیر وجوهی از زندگی و شخصیت و اندیشۀ آن‌ها را عیان می‌کند که چه‌بسا در گفته‌ها و نوشته‌های رسمی‌شان، دست‌کم به‌شکل صریح و عریان، عیان نباشد و به‌چشم نیاید. نامه‌های خصوصی هانا آرنت و کارل یاسپرس در کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» هم از این قاعده مستثنی نیست.
هانا آرنت و کارل یاسپرس در نامه‌هایی که از آن‌ها در کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» منتشر شده است، بی‌آنکه در فکر این باشند که این نامه‌ها روزی منتشر می‌شوند و بی‌شمار آدم در سراسر جهان آن‌ها را خواهند خواند، هرچه دل تنگشان خواسته گفته‌اند و از هر دری، راحت و بدون تعارف و پرده‌پوشی و ملاحظه، حرف زده‌اند.
کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» موضوعات گسترده و متنوع و فراوانی را در بر می‌گیرد؛ از موضوعات شخصی و خصوصی گرفته تا موضوعات عمومی و فلسفی و اجتماعی و سیاسی و... .
اما آن‌چه کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» را خواندنی‌تر می‌کند گسترۀ زمانی وسیعی است که نامه‌های این کتاب دربردارندۀ آن هستند. این نامه‌ها از سال 1926 آغاز می‌شوند و تا سال 1969 ادامه می‌یابند. البته پس از مهاجرت هانا آرنت از آلمان وقفه‌ای در نامه‌نگاری بین او و یاسپرس می‌افتد اما بعد از این وقفه باز نامه‌نگاری‌های آن‌ها از سر گرفته می‌شود. بنابراین در کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» با سیر تحول رابطۀ دو فیلسوف و نیز تحول فکری‌شان هم مواجهیم. آرنت بیست‌ساله بود که با یاسپرس شروع به نامه‌نگاری کرد. آن زمان او شاگرد یاسپرس بود و رابطه‌شان رابطه‌ای استاد و شاگردی بود اما این رابطه بعدها به دوستی‌ای نزدیک تبدیل شد و سیر این تحول را در کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» می‌توانیم ببینیم.
کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» نه‌فقط نمایانگر شیوۀ زندگی و تفکر و کار هانا آرنت و کارل یاسپرس، بلکه بیانگر تجربه‌ای که آن‌ها در سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم از سر گذراندند نیز هست.
آرنت و یاسپرس در کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» هردو خود و افکارشان را بی‌تعارف روی دایره ریخته‌اند. آرنت در نامه‌هایی که بعد از مهاجرت به امریکا به یاسپرس نوشته است از این کشور و دانشگاه‌هایش و نیز از سیاست امریکا، از جمله از مک‌کارتیسم، سخن می‌گوید و همچنین از آلمان و هولوکاست و بسیار دغدغه و مسئله و موضوع دیگر که ذهنش را به خود مشغول کرده است.
یاسپرس نیز در مکاتبات خود با آرنت از مسئلۀ آلمانی‌ها حرف می‌زند و همچنین از اسپینوزا و هایدگر و دوران پیری و بازنشستگی و آینده و سرنوشت انسان در این کرۀ خاکی و دیگر چیزهایی که ذهنش با آن‌ها مشغول است.
کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» نه‌تنها تصویری از شخصیت آرنت و یاسپرس، که همچنین تصویری از قرن بیستم و مسائل و بحران‌های آن از منظر دو فیلسوف بزرگ و نقاد است.
کتاب «محاورۀ طالب و مطلوب» از مقدمه‌ای به‌قلم لوته کهلر و هانس سانر، ویراستاران متن اصلی کتاب، یادداشتی برای انتشار کتاب در امریکا و متن نامه‌های هانا آرنت و کارل یاسپرس تشکیل شده است.
درباره هانا آرنت
درباره هانا آرنت

هانا آرنت، زاده ی 14 اکتبر 1906 و درگذشته ی 4 دسامبر 1975، فیلسوف و تاریخ نگار آلمانی-آمریکایی بود.آرنت در لیندن واقع در نزدیکی هانوفر و در یک خانواده ی مرفه یهودی به دنیا آمد. او پس از پایان دوره ی دبیرستان، در 18 سالگی وارد دانشگاه ماربورگ شد و تحصیل خود را در رشته های فلسفه، ادبیات یونان و الهیات مسیحی آغاز کرد ولی پس از مدتی، درس و تحصیل را رها کرد و به دانشگاه هایدلبرگ رفت. آرنت که از دوران تحصیل در دانشگاه هایدلبرگ به بعد به یکی از بانفوذترین و خوش فکرترین رهبران چپ آلمان بدل شده بود، از مخالفان سرسخت نازی ها و از مدافعان شوراهای انقلابی چپ بود. او در سال 1929 به برلین رفت و نخستین کتاب خود را منتشر کرد.آرنت سال ها در دانشگاه های ایالات متحده در رشته ی تئوری سیاسی تدریس کرد و از چندین کشور، ده ها دکترای افتخاری گرفت. او همچنین، جایزه ی آلمانی زبان لسینگ و فروید را نیز از آن خود کرد.

او یکی از یهودیانی است که توانسته‌است از جریان هولوکاست جان سالم به در ببرد و به ایالات متحده مهاجرت کند. زمینهٔ فلسفه و آثار او حول موضوعاتی هم‌چون دموکراسی مستقیم یا اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی حکومت‌های استبدادی است.

مقالات مرتبط با کتاب محاوره طالب و مطلوب
«هانا آرنت»: کاوش در دنیای «تمامیت خواهی»
«هانا آرنت»: کاوش در دنیای «تمامیت خواهی»
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب محاوره طالب و مطلوب"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

قیمت‌های فضایی و نجومی و نامعقول نشر پارسه همچنان در حال قلع و قمع کردن خریدار و اهالی کتاب...

1403/03/18 | توسطامیرحسام صبافر
2
|

نمی‌شد یه اسم فارسی‌تر و قابل‌فهم‌تر برای کتاب می‌ذاشتند؟

1403/02/25 | توسطسامان خواجه زاده
2
|