روایت آقای رازینسکی کاملا شخصی است. با عصبانیتی به تلخی عصبانیت آلکساندر سولژنیتسین در کتاب مجمع الجزایر گولاک و به تندی حکایات سوزناک . خواننده را با قدرت به دنبال خود می کشد.
روزی نگهبانی که مراقبت از مجسمه را بر عهده داشت، با وحشت متوجه شد که پرنده ها هنگام مهاجرت های فصلی خود علاقه پیدا کرده اند روی سر مجسمه استراحت کنند. به آسانی می شد تصور کرد که چه خطری چهرهی ارهبر » را تهدید می کرد. البته پرنده ها را نمیشد مجازات کرد، ولی انسان ها را می شد. مقامات ایالتی که تا حد مرگ به وحشت افتاده بودند، راه حلی پیدا کردند در سر غول آسای مجسمه جریان برق فشار قوی برقرار کردند.
در سال ۱۹۵۹، هنگامی که جهان دیگر از کارهای دایی جو مهربان ، خبرهولیوود، چرچیل در سخنرانی خود در هشتادمین سالگرد تولد استالین در مجلس عوام انگلیس گفت: روسیه بسیار خوش اقبال بود که در سال های مصائب بسیار سخت، رهبری کشور در دستان سرداری نابغه و تزلزل ناپذیر، یعنی استالین، بود، » اگر چرچیل می دانست اسردار تزلزل ناپذیر در آن زمان برای مارس ۱۹۵۳ چه فکری در سرداشت!
او این را هم پیش بینی کرده بود. چند نمونه از صورت جلسه های محرمانهای جلسات پولیت بورو: سال ۱۹۲۰:«تصمیمات پولیتبورو دربارهی مسائل اصلی در صورت جلسه ی رسمی درج نشود.» سال ۱۹۲۳: « تصمیم پیشین پولیت بورو تنفیذ می شود: در صورت جلسه های پولیت بورو هیچ چیز جز تصمیمات نباید درج شود» سال ۱۹۲۴: «کار کارمندان دبیرخانهی کمیتهی مرکری کار محرمانهی حزبی به شمار سال ۱۹۲۷: «تدابیر لازم برای رعایت حداکثر پنهانکاری به عمل آید.»
یه مورخ باید تا جای ممکن صادق و بی طرف باشه حتی اگه داره راجع به یکی از شرورترین آدمای تاریخ صحبت میکنه چون از دلایل اهمیت تاریخ برمیگرده به این موضوع که با مطالعه اون از سرگذشت انسانها و خطاهاشون درس میگیریم تا تکرارش نکنیم. حالا اگه یه نسخه تحریف شده و پر از غلط رو بهمون تحویل بدن که نمیتونیم درک کنیم اون شخص تو چه شرایطی همچین تصمیماتی گرفته و چطور کارش به اینجا رسیده....نویسنده این کتاب اصول تاریخ نگاری رو کنار گذاشته و به نمایشنامه نویسی رو آورده و به خاطر افزایش جذابیت و فروش کتاب یا هر دلیل دیگه اومده خیلی از شایعات و افسانههای پیرامون استالین رو بدون منبع معتبر ذکر کرده:از رابطه پدر و مادرش و خیانت احتمالی مادر گرفته تا مسائلی که تو حزب کمونیست پیش اومده و جالب این که بعدشم عنوان کرده خیلی ازینا قابل اثبات نیستن
دوست من تنها کتاب نسباتاً بی طرفی که در مورد زندگینامه استالین نوشته شده کتاب "استالین شکستها و پیروزی ها" است. که نویسنده اون دیمیتری ولکوگونوف ژنرال "اطلاعات نظامی" شوروی بوده. او به علت اطلاعاتی بودن به کل آرشیو محرمانه دولت اتحاد جماهیر شوروی دسترسی داشته، در اون کتاب هم نقاط منفی استالین( کینه جویی، استبداد رای، بیرحمی و..) بررسی و موشکافی شده هم نقاط قوت او( اراده آهنین، قدرت تصمیم گیری در شرایط بحرانی سختکوشی در تداوم عمل و..) با این که نویسنده زخم خورده استالین بوده( پدر و مادرش رو در جریانات استالینی تصفیه و تبعید دهه چهل ازدست داده) ولی تا اندازه زیادی تونسته از دایره انصاف و حقیقت گویی خارج نشه. متاسفانه این کتاب نایابه و ظاهراً مجوز چاپ نداره ولی با جستجو میتونید پیدا کنید (جوینده یابنده است) ۲جلدی ،ترجمه پرویز خطایی ،نشر فرزان روز، ۹۴۰ صفحه.
*پرویز ختایی
شما با خوندن این کتاب اصلا حس نمیکنید تاریخ میخونید.همه جمع شدیم داریم یک فیلم جذاب و مستند درباره استالین میبینیم.کتاب ابدا یک طرفه نیست.ابدا اغراق آمیز نیست.استالین رو همانطور که بوده نشان داده.
این کتاب
دوستان. فرق این کتاب با کتاب استالین تزار دربار سرخ چیه؟
سلام کتاب تزارسرخ بهطور خیلی جزیی و ذکر همه روایتها از وقایع زندگی استالین پرداخته مثلاً در جلد اول کتاب استالین تزارسرخ وضعیت اجداد استالین و دوران امپراتوری تزاری و دوران کودکی و اینکه چرا در دست چپش مشکل داشته دو نظریه مطرح میکنه و در کل جزییات بیشتری نسبت به این کتاب داره همچنین در جلد دوم خیلی مباحث در اطراف استالین گسترده میشه و موضوعات وحشت بزرگ جنگجهانی دوم صنعتیسازی و و.. بهطور دقیق گفته میشه و شخصیتهای اطراف استالین هم کاملاً شخصیتپردازی تاریخی و شخصی شدن و تا آخرین صفحات ادامه داره
سی چه چاپ نیکنی ؟
کتاب به دستم رسید و عالی بود، به موقع و زیبا
بچاپ دیه ببم جان
چاپید ببم جان قیمت ۶۵۰ تومان
میدونم نشر ماهی بهتره میخواستم ببینم نسخه نشر اطلاعات در کل چطوره؟ آیا میشه روش حساب کرد؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
زندگی نامهای که خیلی از حرفاش اقرار آمیزه ولی در هر حال برای من خیلی آموزنده بود
اگه خیلی حرفهاش اغراق آمیزه چطور میتونه برات خیلی آموزنده باشه ؟!
اغراق آمیز یا اقرارآمیز پروفسور ؟!
نوع بیان و ادبیات نویسنده درباره استالین جالب و سرگرم کنندس. اما حس میکنم یکم غیر واقع گرایانه هست.. درکل خوب بود
درواقع بیشتر شبیه فیلم نامه هست تا تاریخ.
چرا تجدید چاپ نمیشه ؟
بهترین کتاب در مورد استالین رو دیمیتری ولکوگونوف تالیف کرده که متاسفانه سالهاست که تجدید چاپ نمیشه (نشرفرزان روز،دوجلدی)
نشر ماهی چرا تجدید چاپ نمیکنه ؟
عجب ، اقای رازینسکی از اسناد مخفی روسیه ، بعنی بعد از فروپاشی شوروی ایتفاده کرده ؟ جای خیلی تاسفه که بعضیها خودباخته شدند و چون یک کتاب مطابق میلشون دیدند جوگیر شدند و به تعریف و تمجید پرداختند . بدبختها اگه استالین نبود که هیچکدومتون نبودید ارجمله رازینسکی که بتونه زر بزنه و خوش خدمتی بکنه به دنیای کثیف سرمایه داری . مگر نمیدونید که این سند سازیها توسط یک گروه ١٠٠ نفره نوسط یلتسین مزدور و به سفارش سیاه تهیه و در اسناد جا سازی شده ؟ واقعا باعث تاسفه .
کاش بجای تعصب بی پایه و اساس ، کمی بیشتر مطالعه کنی تا آگاهیت رو بالا ببری و به واقع بینی برسی ، چه خوشت بیاد و چه خوشت نیاد استالین یکی از بزرگترین جنایتکاران تاریخ بشره و کارنامهی سیاهش رو نیکیتا خروشچف در بیستمین کنگرهی حزب کمونیست در سال ۱۹۵۶ افشا کرد ، حتما میخوای بگی خروشچف هم نفوذی بوده و برای سیا جاسوسی میکرده ؟برای شروع مطالعه به شما که ظاهرن به استالین ارادت داری پیشنهاد میکنم کتاب ( در ماگادان کسی پیر نمیشود ) رو بخونی . سرگذشت دکتر عطا صفوی در اردوگاههای کار استالینی.
در ضمن تلفن همراهی که دست میگیری و باهاش از استالین جنایتکار دفاع و به نظام سرمایه توهین میکنی ، تولید نظام سرمایه داریه 😏 فراموش نکن
حتما واقعه جنگل کاتین که در اون 12000هزار افسر خلع سلاح شده لهستانی که به دستور دوست عزیزتون استالین دسته جمعی به قتل رساندند و بعدِ سالها گورباچف رسما از لهستان بابت این جنایت عذرخواهی کرد هم الکی بوده....افسوس
چقدر عجیبه که از استالین دفاع میکنید،استالینی که دخترش از کشورش و سیستمی که پدرش طراحی کرده بود فرار کرد،حتی بچه هاشو ول کرد.استالین شاید به صنعتی شدن شوروی کمک کرده باشه ولی به قیمت کشتن و شکنجه میلیونها انسان بی گناه.بعضی از کسایی که در اردوگاههای کار اجباری استالین با شکنجه مردن بقدری با کفایت و با سواد بودن که صدها برابر بیشتر از استالین خونخوار میتونستن برای شوروی مفید باشن.
😆 بهتره زیاد به خودتان سخت نگیرید
حالا از استالین چه خیری به تو رسیده که داری تملق میکنی
درود...کدوم ترجمه بهتره؟!
قطعاً آبتین گلکار
از بین کتاب استالین و نخستین زندگینامه استالین کدوم رو پیشنهاد میکنید که بخرم؟
درود.بی شک استالین رادژینسکی با ترجمهی آبتین گلکار.
نشر اطلاعات کاغذ کتاب سفید هست یا کاهی و مات ؟
من چند کتاب گرفتم از جمله همین کتاب. کاهی و در حد کاغذ مجله بودن.
کتاب بسیار عالی و بعضا ترسناک. دوران وحشت استالینی رو به خوبی به تصویر میکشه. انقدر قلم راژینسکی عالیه که خواننده خودشو توی اون دوران در روسیه احساس میکنه و ترس بهش غلبه میکنه. و از همه مهمتر که همهی نوشتهها بر اساس مستنداته و جایی که مستنداتی موجود نبوده نویسنده با صداقت عنوان میکنه که اینها حدس و گمانه
کتاب بسیار خوب و ارزشمندیه ... مفصل و مستند حرف زده ... انتشارات اطلاعات اش کتاب اش بد نیست ولی برگههای کتاب کاهی است و خیلی نازک
کتابی بسیار خواندنی درباره روسیه در زمان استالین. نویسنده بر پایه اسناد خصوصی استالین و کا.گ.ب به نوشتن کتاب دست زده. در حین خواندن این کتاب اطلاعات جالبی درباره زندگی مردم در آن دوره به خواننده ارائه میشه.