1. خانه
  2. /
  3. کتاب گذار منهتن

کتاب گذار منهتن

4.25 از 2 رأی

کتاب گذار منهتن

Manhattan Transfer
ناموجود
375000
معرفی کتاب گذار منهتن
کتاب "گذار منهتن" یک رمان آمریکایی است که توسط "جان دوس پاسوس " نوشته شده و در سال 1925 منتشر شده است. این کتاب بر توسعه ی زندگی شهری در شهر نیویورک از عصر طلاکاری تا عصر جاز متمرکز است و در این میان با مجموعه ای از داستان های فردی هم تداخل دارد. کتاب "گذار منهتن" پرتره ای از شهر نیویورک است که زندگی به هم پیوسته ی ده ها نفر از بانکداران ، سرآشپزها و سایرین را ترسیم کرده است. کتاب ،مصرف گرایی و بی تفاوتی اجتماعی زندگی معاصر شهری را به شدت به باد انتقاد می گیرد و در مجموع نویسنده، منهتن را شهری بی رحم و در عین حال سرشار از انرژی نشان می دهد.
نحوه ی نگارش رمان "گذار منهتن" بیشتر از شیوه های رمان های سنتی با فیلم مشترک است. این کتاب که از نظر بسیاری، به عنوان بزرگترین اثر "جان دوس پاسوس" در نظر گرفته شده است ، تصویر اکسپرسیونیستی نیویورک در دهه 1920 است که زندگی کارگزاران ثروتمند، قدرت و مهاجران مبارز را هم زمان نشان می دهد. از خیابان چهاردهم گرفته تا بوری ، دلمونکو تا زیر آبشار شهر ، "جان دوس پاسوس" زندگی شخصیت هایی را روایت می کند که تلاش می کنند قبل از این که توسط مدرنیته نابود شوند، بخشی از آن شوند .
با گذشت بیش از هفتاد و پنج سال از انتشار نخستین نسخه ی منتشر شده از این کتاب ، "گذار از منهتن" هنوز هم کتابی بسیار با اهمیت است. این کتاب ،شاهکار داستان های مدرن و ادای احترامی ماندگار به ماهیت دو لبه رویای آمریکایی است.
درباره جان دوس پاسوس
درباره جان دوس پاسوس
جان رودریگو دوس پاسوس، زاده ی 14 ژانویه ی 1896 و درگذشته ی 28 سپتامبر 1970، هنرمند و رمان نویس آمریکایی بود. جان در شیگاکو به دنیا آمد و رشد کرد و در سال 1916 از کالج هاروارد فارغ التحصیل شد. او مدام در سفر بود و با بازدید از اروپا و خاورمیانه، در مورد ادبیات، هنر و معماری چیزهای بسیاری آموخت. دوس پاسوس، قبل از پیوستن به نیروهای پزشکی ارتش آمریکا، در زمان جنگ جهانی اول، به عنوان راننده ی آمبولانس نیروهای داوطلب آمریکایی در پاریس خدمت می کرد.در سال 1970 اولین رمانش به چاپ رسید و انتشار رمان دوم، موفقیت های تجاری خوبی را برای این نویسنده به دنبال داشت. دوس پاسوس در سال 1928 برای مطالعه ی سوسیالیسم به جماهیر شوروی رفت اما با مرگ دوستش در جنگ داخلی اسپانیا، نظری نامساعد دربارهی کمونیسم در ذهنش شکل گرفت و همین موضوع، باعث شکرآب شدن رابطه اش با ارنست همینگوی شد. جان رودریگو دوس پاسوس در روز 28 سپتامبر 1970 در بالتیمور درگذشت.
ویژگی های کتاب گذار منهتن
  • جزو فهرست 100 کتاب قرن لوموند
نکوداشت های کتاب گذار منهتن

کتاب های جان دوس پاسوس، رضایت بخش ترین چیزی است که من تا به حال خوانده ام.

Guardian
قسمت هایی از کتاب گذار منهتن

مایک با مشت های گره کرده در آشپزخانه جلو می آمد. جو دندان هایش را به هم فشرد. یک صندلی برداشت. «با این می زنم داغونت می کنم». زن کوچک اندام خاکستری مویی جیغ زنان خود را میان آن دو انداخت. «به حق قدیسان و شهدا، یعنی یه زن نمی تونه تو خانه ی خودش آرامش داشته باشه؟» چشمان سیاه فروزانی داشت جدا از هم، در چهر ه ای چروکیده مثل سیب یک ساله. با دستی در هم پیچیده از کار، در هوا کوبید. «هر دوتون ساکت شین، دائم تو خونه در حال فحش دادن و دعوا کردن، انگار اصلا خدایی در کار نیست. مایک، تو برو بالا تو تختت دراز بکش تا مستی از سرت بپره». جویی گفت: «منم الان داشتم همینو بهش می گفتم». زن رو به هارلند کرد و با صدایی شبیه کشیدن گچ روی تخته سیاه گفت: «تو هم زود از اینجا بزن به چاک. من به هیچ ولگرد مشروب خوری اجازه نمی دم پاشو بذاره تو خونه م. زود باش بزن به چاک. کاری هم ندارم کی آوردتت اینجا».

مقالات مرتبط با کتاب گذار منهتن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب گذار منهتن"
9 نظر تا این لحظه ثبت شده است

به توصیه یکی از دوستان خواندم ،خیلی خوبه

1402/02/05 | توسطمنیژه اشرف زاده - کاربر سایت
0
|

یه کتاب فوق العاده با ترجمه عالی کهربایی

1402/02/04 | توسطسیمین تاج الدین - کاربر سایت
0
|

قیمتش باور نکردنیه🙄

1401/08/11 | توسطکاربر سایت
7
|
پاسخ ها

مایه‌ی تأسفه

1401/09/27|توسطحسین چهارلنگی
3

جان دوس پاسوس در دوران مترقی خود، یعنی پیش از جنگ داخلی اسپانیا (زیرا پس از این جنگ مرتجع شد)، آزمایشگرترین نویسندهٔ آمریکا بود. در رمان‌های بزرگ او، یو. اس. ای. و منطقهٔ کلمبیا و گذار منهتن، قهرمان داستان فرد معینی نیست، بلکه خود جامعهٔ آمریکاست. نویسنده در توصیف و زنده ساختن صحنه ای اجتماعی همان قدر تلاش می‌کند که رمان نویسان دیگر به پروراندن سیرت قهرمانان خود می‌پردازند. آدم ها، در برابر جامعه، در مرتبهٔ دوم قرار می‌گیرند. نویسنده می‌خواهد تأثیر محیط اجتماعی، و به ویژه محیط اقتصادی، را بر افراد نشان دهد. بنابراین باید محیط را زنده و در حال حرکت ترسیم کند. تکه هایی از ترانه‌های روز، نطق‌های سیاسی، تیترهای روزنامه ها، بیوگرافی اشخاص واقعی و «تاریخی» که زندگی شان با زندگی آدم‌های داستان درآمیخته است لای داستان بر می‌خورد. دید «دوربینی» و «امپرسیونیستی»، و حتی «فیلم خبری»، همه مواد کار دوس پاسوس را تشکیل می‌دهند. این وارستگی از قید و بندهای متداول رمان نویسی، این خطر کردن، این آمادگی یا دست کم این داوطلب شدن برای طبع آزمایی در انواع شیوه ها، در یک کلام این «مدرنیسم»، درسی است که دوس پاسوس از جویس آموخته است. و جوهر این درس عبارت است از پاسخ دادن به مقتضیات موضوع کار.

1401/07/19 | توسطپریا - کاربر سایت
4
|
پاسخ ها

شما کتاب ناحیه کلمبیا را خوندید‌؟ خیلی دوست دارم این کتاب بخوانم.

1401/11/15|توسطمحمد صالح معصومی راد
0

تعداد صفحات رو تصحیح کنید ۵۸۰ صفحه هست

1400/11/01 | توسطآرش ایجاد
3
|

یک رمانشهر فوق العاده

1400/08/26 | توسطمهرداد آذرشهری - کاربر سایت
1
|

یکی از شاهکارهای ادبیات آمریکا

1400/06/04 | توسطکامران سیاحی
1
|
پاسخ ها

اینقدر خوشم اومد که کتاب دیگه نویسنده، مدار 42 رو هم سفارش دادم

1402/02/03|توسطکامران سیاحی
1

ترجمه علی کهربایی بی نظیر بود

1399/09/30 | توسطحسین هدایتی - کاربر سایت
1
|

متن کلاژهای کم نظیر دوس پاسوس، سمپاتی لذت بخشی با مهاجران نیویورک و فضای پرازدحامش به من القا کرد و یکی از بهترین تجربه‌های ادبیاتی من بود.

1399/09/24 | توسطسجاد کریمی
3
|