1. خانه
  2. /
  3. کتاب نادیا

کتاب نادیا

نویسنده: آندره برتون
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 4 رأی

کتاب نادیا

Nadja
انتشارات: افق
٪10
165000
148500
4.33 از 3 رأی

کتاب نادیا

Nadja
انتشارات: هرمس
٪15
168000
142800
معرفی کتاب نادیا
رمان نادیا که برای اولین بار در سال 1928 در فرانسه انتشار یافت، اولین و شاید بهترین داستان عاشقانه ی سورئال است؛ کتاب نادیا، نگرش این جنبش درباره ی زندگی روزمره را بیان و تعریف می کند. داستان اصلی کتاب، به ماجرای رابطه ی نویسنده با دختری در شهر پاریس می پردازد. داستان به صورت اول شخص روایت می شود و تصاویری از افراد، مکان ها و اشیای «سورئال» کامل کننده ی آن هستند. این تصاویر، شخصیت اصلی داستان را وادار می کنند تا درباره ی واقعیت یا عدم واقعیت محیط پیرامون خود تفکر کند. نادیا، دختری عجیب است که با سایر شخصیت های معمول تفاوت هایی دارد. عده ای او را حالتی ذهنی، احساسی درباره ی واقعیت و یک جور تصویر توصیف کرده اند؛ از این رو، مخاطب کتاب ممکن است به این فکر کند که آیا او اصلا وجود خارجی دارد یا خیر. با همه ی این تفاسیر، این نادیا است که ساختار و فرمی مشخص به رمان می بخشد.
درباره آندره برتون
درباره آندره برتون
آندره برتون، زاده ی ۱۸۹۶ و درگذشته ی ۱۹۶۶، شاعر، نویسنده، پیشگام و نظریه پرداز فراواقع گرا (سورئالیست) فرانسوی بود.آندره برتون در تنشبره (نورماندی) فرانسه به دنیا آمد و دوران کودکی را در بریتانی گذراند. پدرش در گذشته پلیس بود و بعد کسب و کار کوچکی راه انداخت، مادرش نیز خیاط زنانه دوز بود. در کودکی به همراه خانواده به حومه ی پاریس نقل مکان کردند و آندره در آن جا به مدرسه رفت و با الهام از سمبولیست ها آغاز به سرودن شعر کرد. وی پس از اتمام دوره ی متوسطه تحصیل در رشته ی پزشکی را آغاز کرد.برتون در سال ۱۹۲۱ با سیمون کان ازدواج کرد و ساکن آپارتمانی در خیابان فونتن شد. او تا آخر عمر در همین آپارتمان زندگی کرد. در سال ۱۹۲۴ برتون که از جنبش دادا جدا شده بود، جنبش فراواقع گرایی را بنیاد نهاد و بیانیه ی فراواقع گرایی را منتشر کرد. این جنبش که ویژگی عمده اش توجه به رویا و فعالیت خودبه خودی ذهن بود، توجه افراد زیادی را جلب می کند. کسانی چون لویی آراگون و پل الوار (نزدیک ترین دوستان برتون)، روبر دسنوس، ماکس ارنست، آنتونن آرتو، ژاک پرهرو، ایو تانگی، بنجامین پره، ریمون کنو، میشل لیریس، آندره ماسون و من ری اعضای اولیه ی آن هستند. برتون در سال ۱۹۲۶ با نادیا آشنا شد، او را می توان الهام بخش معروفترین آثار شاعر دانست. در همان سال به هوای تأثیر نهادن بر فضای اجتماعی و سیاسی، رابطه ای پرتلاطم با حزب کمونیست را آغاز کرد و برای مدتی کوتاه، در سال ۱۹۲۷ به آن حزب ملحق شد.برتون در سال ۱۹۴۶ با همسرش به فرانسه بازگشت و کوشید دیگر بار با دوستان گذشته اش پیوند برقرار کند، اما بسیاری از آنان گرفتار وابستگی هایی متضاد (از جمله به استالینیسم، مثل آراگون و الوار) بودند و به این ترتیب در اوایل دهه ی ۱۹۵۰ تنها شماری اندک از فراواقع گرایان پیش از جنگ همچنان در گروه باقی مانده بودند.در سال ۱۹۵۱ «ماجرای کاروژ» که بسیاری فراواقع گرایان بر جامانده را از گروه دور کرد، سبب جدایی بیشتر برتون از هم نسلان خود شد. در سال ۱۹۵۲ متن گفتگوهای برتون با آندره پارینو به صورت رادیویی پخش و منتشر شد. در این ایام همکاری کوتاه مدتی میان فراواقع گرایان با آنارشیست ها اتفاق افتاد و آخرین کتاب برتون به نام کلید دشت ها نیز منتشر شد.آندره برتون سرانجام در ۲۸ سپتامبر ۱۹۶۶ در پاریس چشم از جهان فرو بست.
ویژگی های کتاب نادیا
  • جزو فهرست ۱۰۰ کتاب قرن لوموند
نکوداشت های کتاب نادیا

رمانی خردمندانه.

Fantastic Fiction

خواندن رمان برتون، تجربه ی بسیار جالبی است.

Grove Atlantic

کتابی که به بهترین شکل، بیان کننده ی ذهنیت و نگرش جنبش سورئالیسم است.

Design Observer
قسمت هایی از کتاب نادیا

دوباره این انتظار مضحک و مفتضخانه شروع می شود در حالی که نمی دانیم چه چیزی را حرکت دهیم یا چه ژستی را تکرار کنیم،نمی دانیم چه کنیم تا باعث اتفاق افتادن چیزی که منتظرش هستیم، بشویم.

ما روبه روی چشمه ای ایستاده ایم و به نظر می رسد که او دارد فواره های آب را نگاه می کند. «آن ها افکار من و تو هستند. ببین همه شان از کجا آغاز می شوند، چقدر بالا می روند و چقدر زیباترند وقتی که دوباره به پایین سقوط می کنند.»

می دانم که اگر دیوانه بودم، پس از چند روز محبوس بودن، از هر موقعیتی استفاده می کردم تا در دیوانگی ام کسی را به قتل برسانم، ترجیحا دکتری که نزدیکم می آمد. حداقل این کار به من اجازه می داد که مانند جانی ها در حبس انفرادی باشم. شاید اینجوری دست از سرم برمی داشتند.

مقالات مرتبط با کتاب نادیا
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟

به هر طرف نگاه کنید، با داستان ها روبه رو می شوید. از گذشته های خیلی دور که اجداد ما دور آتش می نشستند و داستان تعریف می کردند تا به امروز که شبکه های تلویزیونی، سریال های محبوبی تولید می کنند

سورئالیسم: دنیای دیوانگان
سورئالیسم: دنیای دیوانگان

سورئالیسم را بیشتر با هنرهای تجسمی می شناسند اما در واقع، این جنبش نه تنها در هنرهای تجسمی، بلکه در ادبیات ریشه دارد.

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

5 دلیل برای خواندن رمان‌های عاشقانه‌‌ و تأثیر آن بر زندگی
5 دلیل برای خواندن رمان‌های عاشقانه‌‌ و تأثیر آن بر زندگی

اگر همیشه با دیده ی شک و تردید به رمان های عاشقانه و طرفداران آن نگریسته اید و علت محبوب بودن این ژانر، کنجکاوی تان را برانگیخته است، با این مقاله همراه شوید

نظر کاربران در مورد "کتاب نادیا"
10 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بعد از بوف کور صادق‌خان مهمترین اثر سورئال در ادبیات داستانی نادیا ی آندره برتون هست و البته با ترجمه‌ی خوب کاوه میرعباسی!

1403/09/25 | توسطآرمان رضوانی
0
|

ترجمه عباس پژمان فوق‌العاده ست

1403/08/23 | توسطآیدا
0
|

کتاب عالییه

1403/06/19 | توسطنادیا احمدلو
0
|

این چاپ و ترجمش دارای نگاره‌های گرافیکی است؟ یعنی مثل شازده کوچولو و... یا فقط متن هستش

1403/06/12 | توسطمحمد - کاربر سایت
1
|

دوستان من چند وقت پیش کتابی بهم معرفی شد که در مورد دختری بود که توهم و اختلال روانی داشت و از زبان درمانگرش روایت میشد..متاسفانه دقیق اسم کتاب رو بخاطر نمیارم..ایا این کتاب همونه؟

1402/12/29 | توسطریحانه - کاربر سایت
0
|

نخوندم اما اطلاعات کاملی داد سایت به من هم اسم خودمه رمان

1401/06/27 | توسطنادیا - کاربر سایت
3
|

کتابی که حتماً باید چندین بار خواند... عالی بود

1401/06/22 | توسطImfarza
3
|

رمان نادیا یکی از مشهورترین کارهای جنبش سوررئالیستی فرانسه و دومین رمان منتشر شده از آندره برتون محسوب میشه که در سال ۱۹۲۸ چاپ شده…این کتاب ساختاری غیر خطی داره و در بعضی از قسمتها به برخی هنرمندان سوررئال پاریس از جمله لوئی آراگون اشاره هایی شده.

1401/06/18 | توسطسروش کاکاوند
5
|

این حد اختلاف تعداد صفحات در دو ترجمه برای چیه؟ نزدیک صد صفحه اختلاف وجود داره حتی بخاطر فونت هم باشه باز این همه نمیشه مقدمه هم بگیم فوقش بیست سی صفحه که بازم زیاده.

1401/04/25 | توسطمریم سلیمان‌پور
1
|
پاسخ ها

قطع کتابها متفاوت هست. نشر هرمس قطع پالتویی هست و ابعاد کوچکتری داره

1401/05/17|توسطسارا راا
5

نشر هرمس حدود ۲۰ صفحه‌ی اولش توضیحات مترجم و ۸۰ صفحه‌ی آخرش هم پینوشت‌‌ها و توضیحات متنه

1403/08/20|توسطآید
2

شاهکاری کمتر شناخته شده. هر دو ترجمه درجه یک اند

1401/02/08 | توسطامیرحسین محمدی
8
|