1. خانه
  2. /
  3. کتاب زن در ریگ روان

کتاب زن در ریگ روان

نویسنده: کوبو آبه
4.7 از 9 رأی

کتاب زن در ریگ روان

The Woman in the Dunes
انتشارات: نیلوفر
ناموجود
165000
معرفی کتاب زن در ریگ روان
رمان زن در ریگ روان، اثر نویسنده و متفکر مشهور و مورد ستایش ژاپنی کوبو آبه، هسته و ماهیت یک اسطوره، حس تعلیق و رمانی اگزیستانسیالیستی (هستی گرایانه) را با هم ترکیب می کند که نتیجه ی آن، داستانی شگفت انگیز است. یک حشره شناس تازه کار که به سفری به کنار دریا رفته است، آخرین اتوبوس به مقصد محل زندگی اش را از دست می دهد و مجبور به ماندن می شود. به او اتاقی موقتی در انتهای یک زاغه ی پهناور شنی داده می شود تا شب را در آن جا بگذراند. اما صبح فردای آن روز، هنگامی که قصد ترک محل را دارد، متوجه می شود که اهالی روستا، نقشه های دیگری برای او در سر می پرورانند. او خود را در آن جا اسیری می یابد که ظاهرا هیچ راه فراری برایش وجود ندارد و مجبور به پارو کردن تپه های شنی ای می شود که مدام درحال پیشروی هستند و روستا را تهدید به نابودی می کنند. تنها همراه و مصاحب او، زن جوانی عجیب و مرموز است. در طول داستان، همچنان که در کنارهم مانند سیزیف، اسطوره ی یونانی که محکوم به غلتاندن سنگی بر روی کوه بود، مجبور به انجام کاری تمام نشدنی هستند، تار و پود سرنوشت این دو شخصیت باهم گره می خورد و رابطه ای میانشان شکل می گیرد.
درباره کوبو آبه
درباره کوبو آبه
کوبو آبه نام مستعار کیمیفوسا آبه (۷ مارس ۱۹۲۴ - ۲۲ ژانویه ۱۹۹۳) نویسنده، نمایش نامه نویس و عکاس ژاپنی بود.او از پیشگامان جریان آوانگارد در ژاپن بود. آشنایی او با ادبیات غرب، اگزیستانسیالیسم، سوررئالیسم و مارکسیسم بر تلقی او از مسائلی همچون ازخودبیگانگی و فقدان هویت در ژاپن بعد از جنگ تأثیر گذاشت. آثار وی که به بحران هویت در ژاپن پس از جنگ جهانی دوم می پرداختند، توجه خوانندگان جهان را به خود جلب کرد.
ویژگی های کتاب زن در ریگ روان
  • برنده جایزه یومیوری سال 1962
  • فیلمی نیز به همین نام با کارگردانی هیروشی تشیگاهارا از این داستان ساخته شده که برنده ی جایزه ی ویژه ی هیأت داوران جشنواره ی کن در سال 1964 بوده است.
نکوداشت های کتاب زن در ریگ روان

غیرمعمول، اعتیادآور.... فوق العاده جذاب و مهیج.... آبه ادیبی صاحب سبک است.

David Mitchell

آبه با دقتی کم نظیر، حالت های دائما درحال تغییر جسمی، عاطفی و روانشناختی قهرمانش را درک می کند و پی می گیرد.

New York Times Book Review

همانطور که این مطلب در مورد[ادگار الن]پو و کافکا صادق است، آبه برروی کاغذ، تکانه و انگیزه ای غیرمنتظره می آفریند که باعث می شود مخاطب نتواند از خواندن این کتاب دست بکشد.

New Yorker
قسمت هایی از کتاب زن در ریگ روان

تکرار به نحوی هولناک ادامه داشت. بی تکرار نمی شد زندگی کرد، مثل ضربان قلب، اما این نکته هم درست بود که ضربان قلب همه چیز زندگی نبود.

عشق به زاد و بوم و تعهد فقط در صورتی معنا می دهد که آدم با دست کشیدن از آن، چیزی را از دست بدهد. آخر این زن چه داشت که از دست بدهد؟

فقط کشتی شکسته ای که تازه از غرق شدن نجات یافته، حال کسی را می فهمد که چون می تواند نفس بکشد، غش غش می خندد.

مقالات مرتبط با کتاب زن در ریگ روان
«ادبیات پست مدرن» را بهتر بشناسیم
«ادبیات پست مدرن» را بهتر بشناسیم
ادامه مقاله
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟

به هر طرف نگاه کنید، با داستان ها روبه رو می شوید. از گذشته های خیلی دور که اجداد ما دور آتش می نشستند و داستان تعریف می کردند تا به امروز که شبکه های تلویزیونی، سریال های محبوبی تولید می کنند

آفتاب بی غروب ادبیات ژاپن: از هایکو تا موراکامی
آفتاب بی غروب ادبیات ژاپن: از هایکو تا موراکامی

ادبیات این سرزمین بسیار وسیع، نمایانگر وجوه مختلفی از زندگی مردم ژاپن، ابزاری برای قدردانی از سنت ها و همدلی آن ها با طبیعت است

جهانی نو با پیوند ژانرهای علمی تخیلی و فانتزی
جهانی نو با پیوند ژانرهای علمی تخیلی و فانتزی

چه اتفاقی می افتد وقتی دو ژانر علمی تخیلی و فانتزی، و انتظارات متفاوتی که از آن ها داریم، در تار و پود یکدیگر تنیده شوند؟

کتاب «زن در ریگ روان»: حکایت مخمصه ی انسان
کتاب «زن در ریگ روان»: حکایت مخمصه ی انسان

رمان جذاب و عجیب کوبو آبه، کتاب «زن در ریگ روان»، که داستان مردی است که در گودالی شنی زندانی شده، تمثیلی از نفرین است یا رستگاری؟

سورئالیسم: دنیای دیوانگان
سورئالیسم: دنیای دیوانگان

سورئالیسم را بیشتر با هنرهای تجسمی می شناسند اما در واقع، این جنبش نه تنها در هنرهای تجسمی، بلکه در ادبیات ریشه دارد.

ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت
ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت

زمانی در تاریخ بشر، تمامی آثار ادبی به نوعی فانتزی به حساب می آمدند. اما چه زمانی روایت داستان های فانتزی از ترس از ناشناخته ها فاصله گرفت و به عاملی تأثیرگذار برای بهبود زندگی انسان تبدیل شد؟

نظر کاربران در مورد "کتاب زن در ریگ روان"
14 نظر تا این لحظه ثبت شده است

چند نفر از ما واقعا تویه یه گودال شن گیر افتادیم؟ چند نفر از ما هر روز فقط شن اطرافمون رو بیل میزنیم؟ چند نفر از ما هر روز در معرض اوار شن و نیستی اون قرار داریم؟ چند بار این چرخه دوباره و دوباره تکرار میشه؟ سفری در باب معنای زندگی، نیستی تکرار و انکار ما ... یه لطفی به خودتون بکنید و این کتاب رو بخونید! شاید ایراداتی به ترجمه وارد باشه به خصوص اینکه بعضی جمله‌ها خیلی دیگه نامفهموم میشه اما به راستی که یه شاهکاره!

1403/10/19 | توسطیاسین مرادی - کاربر سایت
0
|

ذهن خوانندگان را با مهارت فوق بشری ، تصویری ماندگار در ذهن آگاه انسانی ، با پرهیز از سطحی نگری ایجاد می‌کند. صاحب‌نظران ژاپن ، با موضوع کتاب و شدت قدرت ادراک او ، دیدگاههای مهم ، ستودنی ، از این نویسنده درستکار ، تبادل نظر دارند. اینچنین باور داشتن اهمیت دارد. اگر چنانچه - کاتسوشیکا هوکوسائی زنده بود ، جمله ای مناسب بطور خصوصی به کوبو آبه می‌گفت .

1403/05/14 | توسطتقی - کاربر سایت
2
|

به عنوان کسی که بیشتر کارای کوبو آبه رو خونده بنظرم بهترین اثر نویسنده همین کتابه

1403/05/11 | توسطامیرمحمد حصاری
3
|

تعریف زیادی از این کتاب شنیده بودم اما نتونستم با این کتاب ارتباطی برقرار کنم. ترجمه میتونست بهتر باشه. روان نبود و باعث شد برخی توصیفات گنگ و بی معنی به نظر برسه و نیاز به تمرکز بیشتر در خوندن داشت. برخی جمله بندی‌ها به لحاظ دستوری میتونست بهتر باشه و از کلمات روان‌تر و معمولی‌تری استفاده بشه. (شاید بخاطر مشکلات سانسور و چاپ از کلمات سنگین و نامعمول استفاده شده بود🤷🏻‍♀️).

1403/05/11 | توسطHgdfbj
0
|

کوبو آبه، کافکای آسیاس شاهکارش هم همین کتابه

1402/04/11 | توسطعلیرضا میرباغبان
3
|
پاسخ ها

شدیدا با شما هم نظرم. می‌شود راجب این کتاب بار‌ها حرف زد و خسته نشد. در تمام مدتی که کلمات کتاب را از زیر نظر می‌گذراندم احساسی مابین امید و نا امیدی وجودم را فرا گرفت. گاه نسیم خنکی از امید بر صورتم می‌خورد و گاه در مه راز الود این رمان خودم را گم می‌کردم.

1402/10/20|توسطکاربر سایت
3

فیلمی هم بر اساس این کتاب در سال 1964 به کارگردانی هیروشی تشیگاهارا ساخته شده که توصیه می‌کنم حتما ببینید.

1402/03/19 | توسطرضا شعبانی
5
|

کتاب زن در ریگ روان رمانی در ژانر دلهره‌آور به قلم نویسنده‌ی ژاپنی، کوبو آبه است. این رمان در سال 1962 برای اولین بار منتشر شد و در همان سال، جایزه‌ی ادبی یومیوری را دریافت کرد. در سال 1964 فیلمی با همین نام از روی این رمان اقتباس شد و در جشنواره‌ی کن همان سال توانست جایزه‌ی ویژه‌ی هیئت داوران را به خود اختصاص دهد. داستان رمان درباره‌ی حشره‌شناسی است که آرزو دارد حشره‌ای کشف‌نشده بیاید و نام خودش را روی آن بگذارد تا جاودانه شود. او به دهکده‌ای سفر می‌کند و مجبور می‎‎شود شب را آنجا بگذراند. پیرمردی او را به کلبه‌ای عجیب دعوت می‌کند که گودالی عمیق در انتهای آن قرار دارد و زنی در آن زندگی می‌کند. مردم دهکده او را داخل گودال می‌اندازند. در دهکده گودال‌های این‌چنینی بسیاری وجود دارد که مانع طوفان می‌شود و مردم دهکده مطمئن می‌شوند که قربانیانشان نمی‌توانند از گودال‌ها بگریزند. حشره‌شناس و زن غریبه مجبور هستند هر روز شن اضافی را در سبدی به بالا بفرستند و اگر حتی یک روز این کار را نکنند، کلبه روی سرشان خراب می‌شود. در این وضعیت بغرنج و عجیب تنها همدیگر را دارند و فقط می‌توانند به خودشان تکیه کنند. ماجراهای این رمان کوتاه در 31 فصل اتفاق می‌افتد و افسانه‌ی سیزیف را تداعی می‌کند. سیزیف در اساطیر یونان مردی نفرین‌شده است که باید تا ابد هر روز، تخته‌سنگی را به بالای کوه ببرد و غلتیدن آن را به نقطه‌ی اول تماشا کند.

1401/07/09 | توسطسروش کاکاوند
13
|
پاسخ ها

شما کل داستان رو تعریف کردید که.. فکر میکنم هرکی کتاب رو بخونه متوجه میشه نیازی به تعریف موضوع داستان نیست جناب

1402/02/14|توسطPARISA
8

به نظر من کسی که واقعا به رمان و کتاب‌های داستانی علاقه مند است حتی اگر داستان کتاب لو برود از هوس‌های او برای خواندن کتاب کم نمی‌کند. من خودم وقتی رمانی را می‌خوانم از قبل خلاصه‌ی داستان ا کامل از اینترنت می‌خوانم تا موقع مطالعه رمان در جریان همه اتفاقات و شخصیت‌ها باشم.

1402/10/20|توسطکاربر سایت
3

ایده و اون تفکری که پشت کتاب هست جالبه (افسانه سیزیف و گیر افتادن تو دام زندگی و ...)

1401/06/13 | توسطImfarza
2
|
پاسخ ها

ایده‌ی رمان بسیار به اثار کافکا شباهت دارد. اگر به داستان هایی که راجب معنا و زندگی هستند علاقه دارید کافکا دوست خوب شماست

1402/10/20|توسطکاربر سایت
2

دوستان شما بیل میزنید تا زتدگی کنید یا زندگی میکنید که بیل بزنید

1400/12/18 | توسطآرش غفاری
19
|
پاسخ ها

بیل می‌زنم تا بیل بزنم. اسم این کار زندگی است. زندگی چیز مجزایی از بیل زدن نیست. بیل زدن همان زندگی است.

1402/10/20|توسطکاربر سایت
4

داستان از زبان دانای کل روایت می‌گردد و در هر فصل زمان داستان و اتفاقات آن متفاوت است اما این پرش‌های زمانی مخاطب را سردرگم نمی‌کند. آنچه که در این کتاب آشکار است استفاده هنرمندانه کوبو آبه از نماد هاست.

1399/09/24 | توسطسجاد کریمی
7
|

در این کتاب به خوبی به مفاهیم اگزیستانسیالیسمی پرداخته میشه. نویسنده به خوبی معنای زندگی و مرگ را در داستان مطرح میکند و خواننده را به فکر وا میدارد.

1399/07/02 | توسطسمیرا ستوده
8
|

تمام مدتی که کتابو میخوندم حس خفگی داشتم. آدم هیچ وقت کامل نمیتونه ماهیت یک شی یا شخص یا مفهوم رو به طور کامل درک کنه. وقتی از مکعب محدود شناخت یک چیز خارج میشیم تو چرخه‌ی انکار و وحشت دور خودمون میچرخیم تا بالاخره بتونیم یه ذره از چیزی که نمیدونیم چیه بشناسیم. این کتاب سعی داره اینو بگه. از نظر ترجمه خوب بود ولی خیلی ناشیانه سانسور شده بود.

1399/06/13 | توسطپریسا حکمتی
16
|
پاسخ ها

می توان با کمی

1402/10/20|توسطکاربر سایت
0

ین کتاب بیانی از رنج زیستن انسان در این دنیا به همراه تلاش‌های بسیارش برای رسیدن به هدف یا معنای زندگی است. - این داستان سورئال را کوبو آبه ژاپنی در سال 1962 میلادی بر مبنای فلسفه اگزیستانسیالیستی نوشته است و در طی آن به پیچ و خم‌های مسیری که انسان طی می‌کند تا معنایی برای ماهیتِ افکار یا عملکرد یا زاویهٔ نگاهش به هستی ایجاد کند، می‌پردازد. - ترجمه خوب آقای مهدی غبرائی با اشکالات جزئی در سجاوندی و جمله‌بندی‌ها

1399/05/20 | توسطامیرحسین محمدی
4
|

رمانی فلسفی که سرمنشا ان اگزیستانسیالیسمه و همچون اسطوره سزیف به دنبال معنای مرگ و ماهیت زندگیه.

1399/04/17 | توسطاشکان سفالی
2
|