1. خانه
  2. /
  3. کتاب کاغذ دیواری زرد

کتاب کاغذدیواری زرد

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.2 از 1 رأی

کتاب کاغذدیواری زرد

The Yellow Wall-Paper
٪15
120000
102000
5 از 1 رأی

کتاب کاغذ دیواری زرد

The Yellow Wall-Paper
انتشارات: شور
٪15
198000
168300
معرفی کتاب کاغذ دیواری زرد
«کاغذدیواری زرد» داستان کوتاهی نوشته‌ی شارلوت پرکینز گیلمن است. این داستان اولین بار در ژانویه‌ی ۱۸۹۲ در مجله‌ی نیوانگلند چاپ شد. «کاغذدیواری زرد» یکی از بهترین نمونه‌های داستان کوتاه گوتیک با پشتوانه‌ی فمینیستی به‌شمار می‌آید.
این داستان چند صفحه‌ای کندوکاوی در مفاهیمی نظیر جنون، انزوا، نقش فیگور مردانه در اعمال قدرت بر زنان و نگرش‌های غالب بر خیال‌پردازی‌های زنان است. راوی داستان زنی بی‌نام است که همراه با همسرش به‌منظور بهبود از بیماری عصبی‌ای که از سر گذرانده به خانه‌ای خلوت و دورافتاده نقل‌مکان می‌کند. همسرش که پزشک است معتقد است او به استراحت و دوری از کار- که نوشتن است- نیاز دارد تا کاملا بهبود یابد. زن اما در خفا می‌نویسد و داستان‌ را از خلال یادداشت‌های روزانه‌اش روایت می‌کند. از کاغذدیواری اتاق‌شان می‌گوید که زرد انزجارآوری است. این کاغذدیواری ذهن او را مدت‌ها با خود درگیر و وسواسی ترسناک را برایش ایجاد می‌کند وسواسی که زن را به مرز فروپاشی روانی می‌برد.
داستان با یادداشت‌های عینی زن شروع می‌شود که از وضعیت زندگی خود شاکی است و از همسرش دلگیر است که به او حتی حق انتخاب اتاق دلخواهش را در خانه‌ای دورافتاده نمی‌دهد. سپس یادداشت‌ها رفته‌رفته گسیخته‌تر می‌شوند و ذهن زن آشفته‌تر می‌شود و از صداهایی می‌گوید که از داخل کاغذدیواری می‌شنود. حال‌وهوای گوتیک داستان و وحشت روانشناختی‌ای که رفته‌رفته به مخاطب خود تزریق می‌کند، آن را نمونه‌ی درخشانی در حوزه‌ی مطالعات زنان می‌کند و بر ضرورت ایجاد روایت‌های زنانه تاکید می‌کند. با توجه به زمان و سال انتشار اثر، این داستان را می‌توان داستانی پیش‌رو در این زمینه دانست و مضمونش را دغدغه‌ای مدرن و همچنان حاضر تلقی کرد. «کاغذدیواری زرد» بعدها الهام‌بخش اقتباس‌های تئاتری، سینمایی و حتی رادیویی بوده است و ردپای پررنگی در میان آثار داستانی فمینیستی و گوتیک دارد. از بین داستان‌های شارلوت پرکینز گیلمن «کاغذدیواری زرد» درخشان‌ترین و تاثیرگذارترین داستان محسوب می‌شود.
درباره شارلوت پرکینز گیلمن
درباره شارلوت پرکینز گیلمن
شارلوت پرکینز گیلمن (Charlotte Perkins Gilman; ۳ ژوئیهٔ ۱۸۶۰ – ۱۷ اوت ۱۹۳۵) شاعر، رمان‌نویس، فیلسوف، جامعه‌شناس، نویسنده، هنرمند، اقتصاددان، و ویراستار اهل ایالات متحده آمریکا بود. وی برجسته‌ترین نظریه‌پرداز موج اول فمینیسم بود.
مقالات مرتبط با کتاب کاغذ دیواری زرد
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

ادبیات گوتیک: پژواک هراس های انسان
ادبیات گوتیک: پژواک هراس های انسان

این نوع از ادبیات از صحنه های تاریک و دلهره آور و روایت های ملودراماتیک بهره می گیرد تا با ساختن فضاهای عجیب و غریب، پر رمز و راز و ترسناک، ما را به صندلی هایمان میخکوب کند

«وحشت» چگونه پس از جنگ جهانی اول تغییر کرد
«وحشت» چگونه پس از جنگ جهانی اول تغییر کرد

بخش زیادی از چیزی که آن را «زندگی طبیعی انسان» می نامیم، از ترس از مرگ و مردگان سرچشمه می گیرد.

نظر کاربران در مورد "کتاب کاغذ دیواری زرد"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب یازده داستان کوتاه داره ...به‌غیر از سه‌تا از داستان‌ها بقیه‌شون رو دوست داشتم و درکل خوشحالم که کتاب رو خوندم. تم فمینیستی داستان‌ها رو هم خیلی دوست داشتم

1401/07/03 | توسطImfarza
1
|

داستان از زبان زنی روایت میشه که افسردگی بعد از زایمان داره و حالا شوهرش که پزشک هم هست اصلا مریضی رو جدی نمی‌گیره و سعی میکنه دائما حواس خودش و زنش رو پرت کنه و بهش بفهمونه که مریض نیس فقط باید یه مدتی رو تو خونه بمونه که سلامتیشو به دست بیاره! حالا زن بیشتر وقت‌ها تو اتاق مونده و به کاغذ دیواری زرد رنگ زل زده و سعی می‌کنه بفهمه کاغذ دیواری چرا اینجوریه و ادامه داستان!

1401/07/03 | توسطImfarza
3
|