1. خانه
  2. /
  3. کتاب شورش در آستوریاس

کتاب شورش در آستوریاس

نویسنده: آلبر کامو
3.6 از 1 رأی

کتاب شورش در آستوریاس

Revolt in Asturias
مترجم:
انتشارات: یکشنبه
٪15
81000
68850
معرفی کتاب شورش در آستوریاس
"شورش در آستوریاس" نمایشنامه‌ای چهار پرده‌ای است که در سال ۱۹۳۵ به‌صورت مشارکتی توسط آلبر کامو، ژان پل سیکار، ایو بورژوا و آلفرد پوگنانت نوشته شد. این اثر با عنوان فرعی «Essai de création collective» («جستاری در آفرینش جمعی») شکل گرفت و نمایانگر یکی از نخستین تلاش‌های کامو در تلفیق هنر نمایشی با کنش‌گری سیاسی بود. این نمایشنامه در بستر فعالیت‌های کامو در گروه تئاتری چپ‌گرای *Théâtre du Travail* در الجزیره پدید آمد و در مسیر شکل‌گیری زبان هنری و سیاسی کامو، گامی بلند به شمار می‌رود.
در مرکز این نمایشنامه، شورش معدنچیان آستوریاس در سال ۱۹۳۴ قرار دارد؛ قیامی که به دنبال روی کار آمدن دولت محافظه‌کار اسپانیا، به شکلی خونین سرکوب شد. بیش از ۱۵۰۰ نفر جان باختند و حدود ۳۰٬۰۰۰ کارگر بازداشت شدند. کامو و همکارانش با تمرکز بر این واقعه، پرسش‌هایی بنیادین درباره عدالت اجتماعی، نقش دولت در سرکوب و مشروعیت خشونت انقلابی را مطرح کردند. نمایشنامه، علی‌رغم کوتاهی‌اش، می‌کوشد به جای پاسخ دادن، مخاطب را درگیر مواجهه‌ای اخلاقی و انسانی با رویداد کند. این نمایش در قالب تئاتر آگیت‌پرپ (agitation-propaganda) نوشته شده بود؛ سبکی هنری که هدف آن تحریک سیاسی و بیدارسازی مخاطب است. متن به‌گونه‌ای طراحی شده که گروه‌های آماتور بتوانند آن را بر اساس نیازهای اجرایی خود تطبیق دهند؛ رویکردی که کاملا با مأموریت "Théâtre du Travail" برای رساندن هنر به توده‌های کارگری هماهنگ بود. با وجود تعهد رادیکال و نوآورانه نمایشنامه، در اوایل سال ۱۹۳۶، به دلیل فشارهای جناح راست، شهردار الجزیره از اجرای عمومی آن جلوگیری کرد. در نتیجه، "شورش در آستوریاس" هرگز در زمان حیات کامو روی صحنه نرفت. با این حال، همان سال توسط ادموند شارلو، ناشر فرانسوی و دوست کامو، منتشر شد. این نخستین اثر چاپ‌شده کامو بود و او را به عنوان نویسنده‌ای جوان اما درگیر با مسائل اجتماعی و سیاسی معرفی کرد.
اگرچه این نمایشنامه در سایه شاهکارهای متأخرتر کامو همچون "بیگانه"، "طاعون" و "افسانه سیزیف" قرار گرفته، اما از نظر تاریخی و فکری واجد اهمیت است. "شورش در آستوریاس" نقطه شروعی است برای اندیشه‌های اخلاقی و اگزیستانسیالیستی که بعدتر در آثارش به اوج می‌رسند؛ دغدغه‌هایی مانند مقاومت در برابر ظلم، نقد قدرت دولتی، و جستجوی کرامت انسانی در دل تاریکی و شکست.
"شورش در آستوریاس" نه‌تنها سندی از جوانی و شور آغازین کامو است، بلکه جلوه‌ای از پیوند ژرف میان تئاتر و تعهد سیاسی نیز به شمار می‌رود. این نمایشنامه، اگرچه کمتر دیده شده و خوانده شده، حامل دانه‌هایی از اندیشه‌هایی است که بعدها به بار می‌نشینند: تضاد میان عدالت و خشونت، میان کنش و تأمل، میان فرد و دولت. در جهانی که همچنان با پرسش‌های اخلاقی درباره قدرت و مقاومت درگیر است، "شورش در آستوریاس" به‌عنوان صدای جوانی اما هشیار، همچنان پژواکی دارد که شنیدن‌اش ارزشمند است.
درباره آلبر کامو
درباره آلبر کامو
آلبر کامو، زاده ی ۷ نوامبر ۱۹۱۳ و درگذشته ی ۴ ژانویه ۱۹۶۰، نویسنده، فیلسوف و روزنامه نگار فرانسوی بود. او یکی از نویسندگان بزرگ قرن بیستم و خالق کتاب مشهور بیگانه است.پدرش «لوسین کامو» فرانسوی فقیری بود که در الجزیره برزگری می کرد و در آنجا با زن خدمتکاری که اهل اسپانیا بود ازدواج کرد و صاحب دو فرزند به نام های لوسین (هم نام پدر) و آلبر شد. کودکی کامو در یک زندگی فقیرانه ی طبقه ی کارگری سپری شد. او در تعطیلات تابستانی در برابر دریافت دستمزدی اندک در مغازه ها کار می کرد؛ سپس به آموختن انگلیسی پرداخت و با زبان اسپانیایی آشنا شد، ولی نتیجه ی کار مطلوب نبود. در سال ۱۹۳۰ و با دریافت دیپلم، نخستین گام را به سوی ترقی برداشت. سپس در دسامبر همان سال نخستین نشانه های ابتلاء به بیماری سل در او نمایان شد و به همین خاطر مجبور شد فوتبال را کنار بگذارد، هرچند که تا آخر عمر کوتاهش یک تماشاچی فوتبال باقی ماند.در سال ۱۹۳۵ لیسانس فلسفه را گرفت و در ماه مه سال ۱۹۳۶ پایان نامه ی خود را درباره ی فلوطین ارائه داد.کامو در ۱۹۳۴ با «سیمون هیه»، دختری جوان، ثروتمند، زیبا و البته معتاد به مرفین ازدواج کرد و دو سال بعد در اثر خیانت هایی از هر دو طرف و با تحمل «تجربه ای دردناک» از هم جدا شدند. ازدواج دوم کامو در ۱۹۴۰ بود و او با فرانسین فور، که یک پیانیست و ریاضی دان بود، ازدواج کرد.در ۱۹ دسامبر ۱۹۴۱ کامو اعدام «گابریل پری» را شاهد بود که این واقعه به قول خودش موجب متبلور شدن حس شورش علیه آلمان ها در او شد. کامو در بعداز ظهر چهارم ژانویه ۱۹۶۰ و در سن ۴۷ سالگی بر اثر سانحه ی تصادف نزدیک سن، در شهر ویل بلویل درگذشت. در جیب کت او یک بلیط قطار استفاده نشده پیدا شد، او ابتدا قرار بود با قطار و به همراه همسر و فرزندانش به سفر برود ولی در آخرین لحظات پیشنهاد دوست ناشرش را برای همراهی پذیرفت تا با خودروی او سفر کند.
مقالات مرتبط با کتاب شورش در آستوریاس
بررسی کتاب «اسطوره سیزیف» اثر «آلبر کامو»
بررسی کتاب «اسطوره سیزیف» اثر «آلبر کامو»
ادامه مقاله
آثار ناتمام نویسندگان بزرگ
آثار ناتمام نویسندگان بزرگ

در طول تاریخ ادبیات، نویسندگان برجسته‌ی زیادی بوده‌اند که نسخه های ناتمام آثارشان پس از مرگ آن ها پیدا و منتشر شده است.

مقایسه ترجمه‌های کتاب «بیگانه» اثر «آلبر کامو»
مقایسه ترجمه‌های کتاب «بیگانه» اثر «آلبر کامو»

در این مطلب، بخش هایی یکسان از ترجمه های مختلف کتاب «بیگانه» اثر «آلبر کامو» را با هم مرور می کنیم.

برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»

«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده

سفر «آلبر کامو» از بی معنایی به امید
سفر «آلبر کامو» از بی معنایی به امید

اگر تا به حال کتابی از «آلبر کامو» خوانده باشید، آن اثر احتمالا کتاب «بیگانه» است. این رمان همچنان به عنوان شناخته شده ترین و ضروری ترین اثر او در نظر گرفته می شود

آلبر کامو و طاعون زندگی
آلبر کامو و طاعون زندگی

همه در درون خودشان این طاعون را دارند، چون هیچ کس در این جهان، هیچ کس، هیچ وقت نمی تواند مصون باشد.

کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او

بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»

آلبر کامو، قهرمان لذت بردن از سادگی های زندگی
آلبر کامو، قهرمان لذت بردن از سادگی های زندگی

در این مقاله سعی شده است با فلسفه و جهان بینی این نویسنده ی بزرگ و مبتکر آشنا شویم و علاوه بر آن، اطلاعات جالبی در مورد زندگی شخصی آلبر کامو نیز به دست آوریم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شورش در آستوریاس" ثبت می‌کند