1. خانه
  2. /
  3. کتاب تاریخ ایران باستان

کتاب تاریخ ایران باستان

نویسنده: حسن پیرنیا
4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.42 از 6 رأی

کتاب تاریخ ایران باستان

3 جلدی
History of Ancient Iran
انتشارات: نگاه
٪15
2250000
1912500
3.2 از 5 رأی

کتاب ایران باستان

پیش از تاریخ تا ورود اسلام به ایران 3 جلدی با قاب
Ancient Persia
ناموجود
1250000
4.75 از 2 رأی

کتاب تاریخ ایران باستان

(3 جلدی)
History of Ancient Iran
انتشارات: مهتاب
ناموجود
550000
5 از 2 رأی

کتاب تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران

3 جلدی
History of Ancient Iran
انتشارات: نشر پر
ناموجود
110000
معرفی کتاب تاریخ ایران باستان
"تاریخ ایران باستان" اثری است در سه جلد به قلم "میرزا حسن خان پیرنیا" معروف به "مشیرالدوله" که در زمره ی طولانی ترین و کامل ترین آثار نگارش شده درباره ی ایران باستان می باشد. "حسن پیرنیا" در این کتاب، گستره ی زمانی وسیعی را از حدود دو هزار سال قبل از میلاد مسیح و دوران سومری ها تا خاتمه ی دوران اشکانیان مورد پوشش قرار داده است و افسوس که عمر مهلت نداد تا نگارش این اثر درباره ی ایران پیش از اسلام را با مطالب مربوط به دوره ی ساسانیان تکمیل بنماید. باری این چهره ی شایسته ی ملی که از رجال خوش نام مشروطه به حساب می آمد، اثری را از خود برجای نهاده که منتقدان بسیاری آن را ستوده اند و مطالعه اش را به دوست داران تاریخ این مرز و بوم پیشنهاد کرده اند.
"تاریخ ایران باستان" به همت "حسن پیرنیا" تنها یک کتاب تاریخی نیست بلکه یک دایره المعارف برجسته از تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران و دیگر سرزمین های بزرگ و قابل توجه جهان نظیر یونان، هند، روم، مصر و بین النهرین است. به این ترتیب خواننده با مطالعه ای این گنجینه ی تاریخی گرانبها نه تنها با آنچه در زمان حکومت مادها، هخامنشیان، اشکانیان، سلوکیان و دیگر سلسله های بزرگ باستان بر ایران گذشت، آشنا می شود، بلکه مطالب خواندنی و اصالت مندی را از تاریخ و فرهنگ خاورمیانه، یونان و دیگر بلاد بزرگ به دست می دهد. "مشیرالدوله" با دقتی مثال زدنی به جمع آوری مستندات این کتاب پرداخته و "تاریخ ایران باستان" به دور از هرگونه بزرگ نمایی یا زیاده گویی، اظهارات دقیق و قابل اطمینانی را در اختیار خوانندگان قرار می دهد.

درباره حسن پیرنیا
درباره حسن پیرنیا
حسن پیرنیا، ملقب به مشیرالملک و بعد مشیرالدوله )زاده ۱۲۵۱ در نایین - درگذشته ۲۹ آبان ۱۳۱۴ ش در تهران( سیاستمدار، حقوقدان و تاریخ‌نگار ایرانی، و نخست‌وزیر ایران در اواخر عهد قاجار بود..
نوشته‌های تاریخی مشیرالدوله بیش از هرچیز نشان دهندهٔ روحیات و اندیشه‌های مؤلف و زمانهٔ اوست. او با نگاهی جستجوگر، تمدن کهن ایرانی را دستمایهٔ بالندگی و تفاخر ملی قرار داد و همچون میرزا آقاخان کرمانی تاریخ را «قبالهٔ نجابت و سند بزرگواری» هر ملتی می‌دانست. علاقهٔ پیرنیا به جزئیات اوضاع مدنی و اجتناب از تفصیل نام سلسله‌ها و پادشاهان، نشان دهندهٔ تأثیر روش میرزا آقاخان کرمانی بر شیوهٔ تاریخ‌نگاری اوست. اهمیت آثار پیرنیا، گذشته از دقت نظر وی، در بهره‌گیری او از جدیدترین نوشته‌های آن زمان است که عده‌ای از فرهنگ دوستان مانند سعید نفیسی، عباس اقبال آشتیانی، سیدحسن تقی‌زاده وی را در این راه یاری رساندند. 
حسن پیرنیا در ده سال آخر عمر اغلب به کارهای فرهنگی و علمی اشتغال داشت و آثار باارزشی همچون مجموعه سه جلدی تاریخ ایران باستان و داستان‌های ایران قدیم و حقوق بین‌الملل را نوشت. کتاب تاریخ ایران باستان (در سه جلد) نخستین کتابی است که به شیوه علمی و بر اساس مستندات و کشفیات باستان‌شناسی دربارهٔ گذشته تاریخی ایران نگاشته شده و هنوز هم مورد توجه است. 
دسته بندی های کتاب تاریخ ایران باستان
قسمت هایی از کتاب تاریخ ایران باستان

تیرداد در رفتن به روم بیش از دو سال تعلّل کرد، زیرا قرارداد چنانکه بالاتر گفته شد در تابستان سال 63 م. بسته شد و تیرداد در بهار 66 به روم وارد گردید (راولین سن، ششمین دولت مشرق، صفحه 281 عالم مذکور به عقیده کلین تون استناد کرده). جهت تعلّل معلوم نیست ولی چیزی که به حقیقت نزدیک تر به نظر می آید این است که تیرداد از رفتن به روم چندان خشنود نبوده و انتظار موقعی را داشته که شاید بتواند از اجرای این بند قرارداد شانه خالی کند. به هر حال زن تیرداد در این سفر با او بود و جمعی از نجبای پارتی که از جمله پسرهای بلاش و مونوبازوس پادشاه دست نشانده آدیابن بودند با سه هزار سوار پارتی ملازمت تیرداد را داشتند (دیوکاسّیوس، کتاب 63، بند 12). تیرداد با این عدّه زیاد پارتی ها مانند فاتحی که روش ظفرمندی داشته باشد دو ثلث خاک روم را پیمود و رومی ها در همه جا او را با احترامات زیاد پذیرفتند. هر شهری که در سر راه تیرداد بود به مناسبت ورود او به آن شهر مزیّن می گشت و مردم جمع شده با هلهله و شادی او را می پذیرفتند. این موکب در همه جا به استثنای هلّس پونت (داردانل) از خشکی حرکت می کرد و خطّ مسافرت آن در اروپا چنین بود: تراکیّه ایلّیریه تا آدریاتیک و از آن جا از راه خشکی به شبه جزیره ایتالیا (یا آپن ننْ). جهت اینکه تیرداد از سفر دریایی احتراز داشته باید از اینجا باشد که خانواده بلاش مذهبی بود و در مذهب زرتشت آلودن آب ممنوع است. معلوم است که مخارج تیرداد با موکبش به رومی ها تعلّق می یافت و چنانکه سوئه تن نویسنده رومی نوشته (کتاب نرون، بند 30) برای خزانه روم روزی 800 هزار سسْ ترْث یا 32 هزار فرانک طلا به پول کنونی تمام می شده و چون مسافرت تیرداد به روم و مراجعتش به ایران 9 ماه طول کشید مخارجی را که خزانه دولت روم پرداخته هشت میلیون و ششصد و چهار هزار فرانک طلا به پول کنونی می شده. ملاقات اوّل بین تیرداد و نرون در شهر ناپل وقوع یافت زیرا در این وقت قیصر در این شهر بود. موافق مراسم درباری روم تیرداد می بایستی بی شمشیر نزد قیصر رود. ولی او راضی نشد چنین کند و این مسئله در ابتدا اهمیّت یافت تا آنکه آن را بدین ترتیب حلّ کردند که تیرداد با شمشیر نزد قیصر رود ولی تیغش به غلاف آن میخکوب شود. وقتی که تیرداد نزد قیصر رسید یک زانو به زمین زده دست هایش را روی یکدیگر به علامت اطاعت گذارد و نرون را آقا خواند. بعد مراسم نصب تیرداد به سلطنت ارمنستان در روم به عمل آمد. شب روز مراسم تمام شهر چراغانی شد و با گل و ریاحین آن را تزیین کردند. وقتی که روز دررسید فوروم، میدان گاه معروف روم، که مذاکرات عمومی در آن جا به عمل می آمد از رومی ها پر بود. این ها در غرفه ها جا گرفته ملبّس به لباس سفید بودند و زینتی برسر از برگ های درخت غار داشتند.

نظر کاربران در مورد "کتاب تاریخ ایران باستان"
7 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یک عمر به کودکی به استاد شدیم یک عمر ز استادی خود شاد شدیم افسوس ندانیم که ما را چه رسید از خاک بر آمدیم و بر باد شدیم

1403/04/24 | توسطکاربر سایت
6
|

کتاب سرشار از اطلاعات که حتما باتوجه به محتوای آن به بهای اش هم می‌ارزد و نتیجه تلاش ورنج فراوان دانشمند فقید حسن پیرنیا است . دریغا که عمر ایشان به دنیا نبود تا تاریخ دوره ساسانی را هم تدوین کند. بنده انتشارات نگاه سه جلدی با قاب را توصیه میکنم در مورد کیفیت کاغذ هم در واقع انتظار بیشتری نیست چراکه درصورت چاپ و انتشار با برگه‌های سفید و مرغوب ، بهای کتاب به مبلغی میرسد که خریدش واقعا خارج از توان کتاب خوانها خواهد بود. با این حال کیفیت کاغذ و جلد قابل قبول است

1402/11/30 | توسطsaiyd azimi
7
|

دوستان مطلع، چاپی از این کتاب (3 جلدی) در بازار هست از انتشارات نیک فرجام، به تعداد صفحه 1830. تقریبا یک سوم قیمت دوره‌های سه‌جلدی داره فروش می‌ره. آیا این کتاب به تایید کتابخان‌های مطلع رسیده؟ اگر کسی از این نسخه خبری داره که مندرجات کتاب چقدر با معتبرترین نسخه موجود که برای انتشارت نگاهه، برابری می‌کنه، پاسخ بده بسیار سپاسگزار خواهم بود.

1402/07/16 | توسطکاربر سایت
2
|

کتاب خیلی خوب و کاملیه,من بیشتر دنبال یه کتاب بودم که بیاد درباره کوروش بدون تعصب و جبهه گیری توضیح بده و خوشحالم که این کتاب رو انتخاب کردم.در کل کتاب بی طرفیه,اما من حس میکنم که بخش سلوکیان کمی تعصب به خرج داده(هر چند شاید اشتباه فکر میکنم)

1402/04/19 | توسطداش آکل
0
|

سلام ،کاش تاریخ انتشار کتاب‌های تاریخی را مرقوم می‌کردید.

1402/02/13 | توسطصفی الله حاج محمدی - کاربر سایت
0
|

ماهی دو میلیون درامد دارم اون وقت این یک میلیونه! لعنت به این روزگار..

1401/10/20 | توسطمحمد - کاربر سایت
31
|
پاسخ ها

آی دورت بگردم..

1401/10/28|توسطسارا راا
16

هعی امیدوارم از این روز‌های تاریک عبور کنیم و بعد به روشن‌ترین روشنایی گیتی برسیم

1401/12/17|توسطاحمد ممدویچ - کاربر سایت
20

بهترین‌ها رو برات آرزو می‌کنم

1403/06/01|توسطسینا شب بیدار
3

بهترین نشر‌های این کتاب نشر چشمه و سپاس هستن که ترجمه خوب و بدون سانسور و جلد ظاهری جذابی دارن این کتاب در نشر چشمه سه جلدی است و۲۳۳۰صفحه دارد و درنشر سپاس سه جلد در یک جلد هستند و ۴۰۰۰ صفحه دارد.این کتاب تاریخی باستانی کاملی هست و البته جذاب مخصوصا برای تاریخ دوستان.

1400/11/13 | توسطعلی - کاربر سایت
2
|
پاسخ ها

سلام من این کتاب و از نشر سپاس خریدم ولی تعداد صفحاتش 4000 صفحه نیس. 1200 صفحه س.

1401/04/01|توسطسیدحامد حسینی
2

نشر نگاه بهترین چاپ این کتاب را داره .نشر مهتاب قیمتش مناسبه با کیفیت خوب

1401/05/10|توسطیاوری - کاربر سایت
2