1. خانه
  2. /
  3. کتاب چمدان

کتاب چمدان

نویسنده: بزرگ علوی
4.38 از 4 رأی

کتاب چمدان

Chamedan
انتشارات: نگاه
٪10
195000
175500
معرفی کتاب چمدان
کتاب چمدان، مجموعه ای از داستان های کوتاه نوشته ی بزرگ علوی است که نخستین بار در سال 1934 انتشار یافت. این مجموعه ی جذاب، متشکل از هفت داستان کوتاه با عناوین «چمدان»، «قربانی»، «عروس هزارداماد»، «تاریخچه ی اتاق من»، «سرباز سربی»، «شیک پوش» و «رقص مرگ» است. بزرگ علوی در این کتاب، به شکلی مدرن به طرح داستان ها، شیوه ی روایت و درگیری های ذهنی کاراکترهای خود پرداخته و اثری در سطح استانداردهای بین المللی را خلق کرده است. کتاب چمدان به عنوان یکی از اولین نمونه های داستان کوتاه در ادبیات ایران، با به تصویر کشیدن هنرمندانه ی اعماق ذهن شخصیت ها، موفقیت و شکست در عشق، خاطرات آزاردهنده و با ارائه ی داستان هایی پرپیچ و خم و پایان بندی هایی غافلگیرکننده، اثری است که بدون تردید، مخاطبین را شگفت زده خواهد کرد.
درباره بزرگ علوی
درباره بزرگ علوی
بزرگ علوی زاده ی 13 بهمن 1282 و درگذشته ی 28 بهمن 1375 شمسی، نویسنده، استاد زبان فارسی و روزنامه نگار ایرانی بود که بیش از چهار دهه از نیمه ی دوم قرن بیستم را در آلمان زندگی کرد و به نوشتن داستان، ترجمه، نقد و فرهنگنامه نویسی پرداخت.بزرگ علوی در تهران متولد شد. او به همراه برادرش مرتضی علوی در سال 1920 به منظور تحصیل به آلمان رفت و دوران دبیرستان را در شهرهای مختلفی گذراند. علوی در دوران اقامت در آلمان چند اثر ادبی آلمانی را به فارسی ترجمه کرد. در سال 1927، پدر او به خاطر یک شکست بزرگ تجاری خودکشی کرد. علوی یک سال پس از این واقعه از دانشگاه مونیخ فارغ التحصیل شد و به ایران بازگشت.علوی با وجود داشتن بورسیه ای تحصیلی از آلمان، در شیراز به عنوان معلم مشغول به کار شد. در این شهر بود که او نخستین کار ادبی خود را با ترجمه ی قطعه ای از آثار شیلر تحت عنوان «دوشیزه اورلئان» آغاز کرد.علوی مدتی پیش از کودتای 28 مرداد در 10 فروردین 1332 در 49 سالگی از ایران به آلمان رفت و تا پیروزی انقلاب 57 در برلین شرقی سکونت داشت. او در سال 1335 ازدواج کرد. علوی در دانشگاه هومبولت به عنوان استادیار مشغول به کار شد و مأموریت یافت در پایه گذاری رشته ی ایران شناسی و زبان فارسی مشارکت داشته باشد. او در سال 1959 کرسی استادی دریافت کرد و تا 65 سالگی در این دانشگاه به تحقیق و تدریس پرداخت. از جمله ثمرات این دوران، تدوین لغت نامه ی فارسی – آلمانی با همکاری پروفسور یونکر بود.
ویژگی های کتاب چمدان
  • جزء فهرست برترین آثار داستانی ایران
قسمت هایی از کتاب چمدان

از استخوان های برجسته ی گونه هایش پیدا بود که مرگ قربانی تازه ای پیدا کرده بود اما این فکر در مغز من به هیچ وجه جا نمی گرفت. چطور می شود که خسرو بمیرد؟ چطور من باور کنم؟ چقدر امید داشت. یک مرتبه فکر مرگ به شکل مهیبی در نظر من مجسم شد، بالاخره سل فقط وسیله ای است. ممکن است که خسرو در کوچه راه برود و آجری او را بکشد. این فکر زننده است. بدنم لرزید، خسرو به این جوانی با این همه فکر، با این همه امید، خسرو با این احساسات لطیف باید بمیرد.

حالا نه پدر و نه مادر، او را مجبور نمی کردند. هیچکس او را مجبور نمی کرد. اما یک دیو منحوس مندرس مهیب، پول، جامعه، محیط، او را مجبور می کرد که برود خودش را بفروشد. برای یک عمر بفروشد. برای این که بتواند فقط زندگی کند.

خود او نمی دانست راه زندگی اش چیست. دریا را، طوفان را دوست داشت، اما در ساحل هم آرامشی بود.

مقالات مرتبط با کتاب چمدان
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه

ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند

نظر کاربران در مورد "کتاب چمدان"
7 نظر تا این لحظه ثبت شده است

شاهکار داستان کوتاه. درخشان و بی‌مانند. یک به یک داستان‌ها جا برای صحبت‌کردن داره. آقا بزرگ انقدر بررسی نشد.

1402/05/17 | توسطکاربر سایت
0
|

داستان‌های بسیار چرت و کلیشه ای.. نگار علوی ۵ساله از تهران نشسته قصه نوشته

1401/12/24 | توسطپریسا - کاربر سایت
2
|
پاسخ ها

چقدر نقد ناپسندی انجام دادید. عدم رضایت رو میشه با کلمات مناسب‌تر هم نشون داد.

1402/02/23|توسطنادیا عندلیبی
17

وقتی چیزی از داستان نویسی نوین ایران نمی‌دونید و نظر به ظاهر کارشناسانه میدید:

1402/04/03|توسطکاربر سایت
9

حقیقته و حقیقت خیلی تلخه نویسندگان ایرانی واقعا بچه گانه رمان می‌نویسن...

1402/11/15|توسطکاربر سایت
0

حقیقتاً منم نپسندیدم ... بهترین اثرش همون "چشمهایش" است و در داستان‌های کوتاهش، خودِ داستان "گیله مرد" و تاحدی هم فقط داستان "چمدان"

1403/03/14|توسطاشکان نعمت زاده
0

اولا رمان نیست و مجموعه داستان کوتاهه ثانیا تو مگه منتقدی؟ بر چه اساس و معیاری چنین نظری میدی؟ ثالثا میتونی از نویسندگان ایران نخونی ولی اینو بدون اینا افتخارات ایرانن و وقتی یه سری آثارشون ترجمه شده نشون دهنده ارزشمند بودن کارای اوناست و با این اوضاع بعید می‌دونم تا مدت‌ها بعد افرادی مثل اینا بیان

1403/06/15|توسطکاربر سایت
1

و اینکه بچه گانه غلطه بچگانه درسته

1403/06/15|توسطکاربر سایت
0

مجموعه ۷ داستان کوتاه از بزرگ علوی که باز هم نشون دهنده قلم پر کشش و قدرت نویسندگی این نویسنده بزرگ ایرانی یه. قبلا از این نویسنده " ۵۳ نفر "، " گیله مرد " ، " ورق پاره‌های زندان " و " چشمهایش " رو خونده بودم. این مجموعه داستان کمی تحت تاثیر جمالزاده و مخصوصا تحت تاثیر نویسندگان بزرگ قرن ۱۹ روسیه ست. داستان‌هایی از دل مردم و فرهنگ اون دوره و غافلگیری پایانی که مختص روس هاست. بخونید و لذت ببرید.

1401/06/16 | توسطImfarza
4
|

قلم بزرگ علوی در نوشتن داستان کوتاه بسیار توانا هست و مجموعه داستان‌های این کتاب هم بسیار خاص و جذاب هستند

1399/07/30 | توسطسمیرا ستوده
2
|

با اینکه داستان کوتاه دوست ندارم ولی داستان اول و آخر رو دوست داشتم. اصلا فکر نمی‌کردم سال‌های 1311 این شکلی هم بوده یا بزرگ علوی یه همچین نثری داشته، چقدر هم استادانه هر داستانی نثر خودش رو داشت. خوب بود

1399/05/23 | توسطفاطمه ن
2
|

قلم جالبی داره البته من چشم هایش بزرگ علوی رو بیشتر میپسندم

1399/04/16 | توسطمهسا نظری
5
|

داستان‌های عالی و گیرا واقعا قلم فوق العاده ای داره این شخص وقتی کتابو تموم کردم تو فکرم این بود چرا از این یک مینی سریال نمیسازن خیلی عالی میشه

1397/12/11 | توسطسهیل سمیعی
7
|