1. خانه
  2. /
  3. کتاب در کوی دوست

کتاب در کوی دوست

نویسنده: شاهرخ مسکوب
4.6 از 5 رأی

کتاب در کوی دوست

Dar Kou-ye Doust
انتشارات: خوارزمی
ناموجود
195000
معرفی کتاب در کوی دوست
"در کوی دوست" یکی از آثار متفاوت نگاشته شده درباره ی لسان الغیب، حافظ شیرازی است که "شاهرخ مسکوب" آن را با نگاه و قلم خاص خود آفریده است. او در این اثر بی هیچ تعارف و تملقی، و با گستردگی بی نظیری به بررسی اشعار حافظ و همچنین ارتباط آن با ادب و تصوف پارسی می پردازد. "شاهرخ مسکوب" در کتاب "در کوی دوست"، رابطه ای را که میان انسان، خداوند و جهان در شعر حافظ وجود دارد، چنان همه جانبه بررسی می کند که علاوه بر شعر خود حافظ که کاخی است از نظم و معرفت، بنای عظیم و عمارت شکوهمند فرهنگ و عرفان و تصوف ایرانی را مورد کند و کاو قرار می دهد.
بنابراین "در کوی دوست" تنها نقد و تفسیری بر اشعار حضرت حافظ نیست، بلکه سیر و سلوکی عارفانه و عاشقانه است که از قلم دانشمندی همچون "شاهرخ مسکوب" بر دل کاغذ مکتوب شده است. نثر کتاب عمیقا شاعرانه بوده و خواننده را چنان از واژه سیراب می کند که بعد از اتمام کتاب نیز، نظرات و تفاسیر "شاهرخ مسکوب" مدت ها در ذهن می ماند. بر خلاف بسیاری از مفسران و حافظ دانان، که لسان الغیب را در بلندای آسمان می جویند و شعر و شان او را دست نیافتنی جلوه می دهند، "در کوی دوست" همچون قدم زدن با خواجه ی شیرازی در کوچه باغ های شعر و غزل است و جنبه های زمینی و انسانی تر اشعار او را بیشتر برای مخاطب به تصویر می کشد. این مواجهه ی صمیمی و تجربه ی نگاه به اشعار حافظ از دیدگاه "شاهرخ مسکوب"، می تواند بینشی جدید و متفاوت را نسبت به آنچه تا کنون از حافظ می شناخته است، برای مخاطب به ارمغان بیاورد.
درباره شاهرخ مسکوب
درباره شاهرخ مسکوب
شاهرخ مسکوب، روشنفکر، نویسنده، مترجم و شاهنامه شناس، در سال ۱۳۰۴ در بابل به دنیا آمد. دوره ی ابتدایی را در مدرسه ی علمیه ی تهران گذراند و ادامه ی تحصیلاتش را در اصفهان پی گرفت. در سال ۱۳۲۴ به تهران بازگشت و در سال ۱۳۲۷ از دانشگاه تهران در رشته ی حقوق فارغ التحصیل شد. نخستین نوشته هایش را در ۱۳۲۶ با عنوان تفسیر اخبار خارجی در روزنامه« قیام ایران» به چاپ رساند. از ۱۳۳۶ به مطالعه و تحقیق در حوزه ی فرهنگ، ادبیات و ترجمه روی آورد. او پس از انقلاب به پاریس مهاجرت کرد و تا آخرین روز حیات به فعالیت فرهنگی خود ادامه داد و به نگارش، ترجمه و پژوهش پرداخت. مسکوب در روز سه شنبه بیست وسوم فروردین ۱۳۸۴ در بیمارستان کوشن پاریس درگذشت. شهرت مسکوب تا حد زیادی وامدار پژوهش های او در «شاهنامه» فردوسی است. کتاب «ارمغان مور» و «مقدمه ای بر رستم و اسفندیار» او از مهم ترین منابع شاهنامه پژوهی به شمار می روند. مسکوب برخی از آثار مهم ادبیات مدرن و کلاسیک غرب را نیز به فارسی ترجمه کرده است. از جمله آثار او می توان به ترجمه ی کتاب های «خوشه های خشم» جان اشتاین بک، مجموعه «افسانه تبای» سوفوکلس و تألیف کتاب ها ی «سوگ سیاوش»، «داستان ادبیات و سرگذشت اجتماع»، «مقدمه ای بر رستم و اسفندیار»، «در کوی دوست»، «گفت و گو در باغ»، «چند گفتار در فرهنگ ایران»، «خواب و خاموشی»، «روزها در راه»، «ارمغان مور»، «سوگ مادر»، «شکاریم یک سر همه پیش مرگ»، «سوگ سیاوش در مرگ و رستاخیز»، «مسافرنامه»، «سفر در خواب»، «نقش دیوان، دین و عرفان در نثر فارسی»، «درباره سیاست و فرهنگ» در گفت وگو با علی بنو عزیزی، «تن پهلوان و روان خردمند»، «ملیت و زبان (هویت ایرانی و زبان فارسی) اشاره کرد.
دسته بندی های کتاب در کوی دوست
قسمت هایی از کتاب در کوی دوست

هرکس ستاره ای دارد که با او به دنیا می آید و با او از دنیا می رود. ستاره بخت شاعر خورشید است که در ازل بوده و تا ابد هست. مرا در خود دارد و از برکت او من در آغاز و در انجام حضور دارم. زیرا ستاره من زادگاه و آرامگاه من است. پرنده بر کوه و ماهی در دریا می خوابد و شاعر در روشنایی و خواب های روشن می بیند و خیالش را چون ستاره های آسمان پرواز می دهد در روشنایی روز و تاریکی شب زیرا اسب سرکش خیالش، اسب سفید رنگارنگش با یال های افشان و صورت نجیب، با پاهایی کشیده استوار در بیداری و خواب می تازد، در خواب نمی ماند و از راه نمی مان. و چون ستاره اش را در آسمان رها کرد، در نور آن دیدنی ها را می بیند، چون دیگر صاحب چشم دیدار است و بینشی جهان بین در اوست.

مقالات مرتبط با کتاب در کوی دوست
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب در کوی دوست"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

فوق العاده بود ...

1401/07/07 | توسطImfarza
0
|

در این کتاب مسکوب به سراغ اشعار حافظ رفته و به بررسی اشعار او پرداخته. نوع روایت و نگاه مسکوب به اشعار حافظ که با درون مایه عرفانی همراه میشه خواندن این کتاب را برای حافظ دوستان لذت بخش میسازه.

1399/07/05 | توسطسمیرا ستوده
4
|