موکرجی استعداد زیادی برای ساختن روایتی فریبنده و واضح از درام فاجعه انگیز اما نامرئی زیست شناسی مولکولی دارد.
موکرجی ادعا می کند که گرچه نظریه های ژنتیک بینش پزشکی مهمی را ارائه داده اند ، اما آنها همچنین به تفکر فاسدی که در علوم بنیادی به حضیض خود رسیده است ، دامن می زنند.
روزی در اواخر بهار سال ۱۸۵۰، مندل، مشتاقانه در جلسه ی امتحان کتبی مخصوص آموزگاران، که در شهر برون برگزار می شد، حضور پیدا کرد، اما مردود شد، و نمره اش، به خصوص در امتحان زمین شناسی، تا سطح قبولی فاصله ی زیادی داشت. ممتحن او، ضمن تقبیه کیفیت نوشتاری مندل، این گونه اظهار نظر کرد، «خشک، نامفهوم، مه آلود و مبهم.» روز بیستم ژوئیه، در بحبوحه ی گرمای خفقان آور اطریش، مندل برای شرکت در بخش شفاهی امتحان به شهر وین رفت، و روز شانزدهم اوت در جلسه ی امتحان حاضر شد. این بار، نتیجه ی حاصل، به خصوص در رشته ی زیست شناسی، | حتا بدتر از امتحان کتبی بود. وقتی از او خواستند پستانداران را طبقه بندی کند، شرح ناقص و مضحکی ارائه داد گروهی را حذف کرده بود، گروه دیگری را از خودش درآورده بود، کانگورو را با سگ آبی در یک گروه، وخوک و فیل را هم در گروه دیگری، همسان دیده بود. مندل این بار هم نتوانست به نمره ی قبولی برسد و مردود شد.
در ماه اوت، مندل با در دست داشتن کارنامه ی امتحانش به برنو بازگشت. رأی ممتحنان روشن و شفاف بود: اگر قرار باشد به او اجازه ی تدریس داده شود، باید در زمینه ی علوم طبیعی آموزش هایی به مراتب پیشرفته تر از آنچه که در کتابخانه ی کلیسا و باغچه ی دیوارکشیده اش در دسترس وی بود، ببیند و دوباره در امتحان ویژه شرکت کند. بر این اساس، مندل درخواستی به منظور دریافت پذیرش در رشته ی علوم طبیعی برای دانشگاه وین ارسال کرد. این بار هم با پادرمیانی اسقف اعظم و نوشتن چندین سفارش نامه، راه برای مندل باز شد و او در رشته ی زیست شناسی دانشگاه وین پذیرفته شد.
هرصفحه از کتاب رو میشه با لذت خوند و دنبال کرد. بخصوص بخشهای پایانی هر فصل که هرکدومشون یه شاهکار جداگانه هست. البته از ترجمه عالی کتاب هم نباید غافل شد که لذت خوندن رو چند برابر کرده. مطالعه این کتاب کاملاً توصیه میشه.
خیلی خوب بود 👌عالی