1. خانه
  2. /
  3. کتاب آزادی و خیانت به آزادی

کتاب آزادی و خیانت به آزادی

5 از 1 رأی

کتاب آزادی و خیانت به آزادی

Freedom and its Betrayal
٪10
215000
193500
معرفی کتاب آزادی و خیانت به آزادی

این کتاب «آزادی و خیانت به آزادی» سخنرانی های مشهور یکی از مختصرترین و دقیق ترین متفکرین عصر حاضر است. ایزا برلین در این کتاب راجع به خود آزادی بحث می کند. مساله ای که امروز حتی به لحاظ مفهومی پر از مناقشه است.

هاردی همچنین به عنوان ضمیمه این نسخه جدید ، یک متن آشکار از "دو مفهوم" بر اساس اولین پیش نویس های برلین باقی مانده اضافه کرده است ، که برخی از موضوعات مطرح شده در مقاله را روشن می کند. و در پیشگفتاری جدید ، مورخ انریکه کراوز منشا ایده آزادی منفی برلین را در رد این ایده که ایجاد اسرائیل را برای یهودیان تنها دو انتخاب باقی گذاشت ، ردیابی می کند: مهاجرت به اسرائیل یا کنار گذاشتن هویت یهودی.

این یکی از مهمترین کتابهای تاریخ ایده ها در آثار برلین است. این سخنرانی ها از بسیاری از نوشته های بعدی وی واضح تر است و بسیار قانع کننده است. برلین متقاعد شده بود که با وجود تمجید از آزادی ، روشنگری در واقع با آن دشمنی دارد و ضد روشنگری زمینه های فکری قوی تری برای دفاع و گسترش آزادی ارائه می دهد. حتی کسانی که با این تشخیص تفکر مدرن مخالفند باید با آن روبرو شوند.

درباره آیزایا برلین
درباره آیزایا برلین
آیزایا برلین (۶ ژوئن ۱۹۰۹ – ۵ نوامبر ۱۹۹۷) فیلسوف سیاسی، اندیشه‌نگار و نظریه‌پرداز سیاسی و استاد دانشگاه و جستارنویسی بریتانیایی بود. آوازه‌اش در بیشتر عمر مرهون دفاع از لیبرالیسم، گفتگوهای مهم و درخشان، حمله به تحجر، تعصب و تندروی سیاسی و نوشته‌های قابل فهم در زمینهٔ تاریخ اندیشه‌هاست. وی در خانواده‌ای متمول و یهودی در ریگا پایتخت لتونی، (در آن زمان لتونی جزء روسیه بود) به‌دنیا آمد. پدرش مندل برلین، تاجر ثروت‌مند چوب بود. خانوادهٔ برلین در ۱۹۱۵ به شهر آندره‌اپل در روسیه و در ۱۹۱۷ به پتروگراد (لنینگراد بعدی و سن‌پترزبورگ کنونی) نقل مکان کردند و در جریان هر دو انقلاب روسیه در ۱۹۱۷ در آن‌جا حضور داشتند. با وجود آزارهای بلشویک‌ها، در ۱۹۲۰ اجازه یافتند به ریگا برگردند. وی در سال ۱۹۲۱ به همراه خانواده‌اش به انگلستان مهاجرت کرد و در حومهٔ لندن مستقر شدند. او به دبیرستان سنت پل و سپس به کالج کورپوس‌کریستی در دانشگاه آکسفورد رفت و در آن‌جا تاریخ و زبان‌های باستانی و سیاست و فلسفه و اقتصاد خواند. در ۱۹۳۲ در نیوکالج به سمت مدرس و به فاصلهٔ کوتاهی به عضویت هیئت علمی کالج اُل‌سولز در آکسفورد منصوب شد که در محیط دانشگاهی بریتانیا افتخاری استثنایی بود. در جنگ جهانی دوم او مسئولیت‌هایی در سفارت بریتانیا در واشینگتن و نیویورک به عهده داشت و سپس سفری به اتحاد جماهیر شوروی کرد و در آن‌جا با شماری از روشنفکران روسی که از تصفیه‌ها جان سالم به در برده بودند، به خصوص دو شاعر یعنی آنا آخماتوا و بوریس پاسترناک آشنا شد. این آشنایی‌ها باعث شد مخالفت او با کمونیسم محکم‌تر و سرسختانه شود. پس از جنگ به آکسفورد برگشت. گرچه تا اوایل ۱۹۵۰ به تدریس و نگارش در فلسفه پرداخت اما توجهش به تاریخ سیر اندیشه‌ها به ویژه تاریخ روشنفکری روسیه، تاریخ نظریه‌های مارکسیستی و سوسیالیستی و نهضت روشنگری جلب شده بود.
آیزایا برلین با این‌که مانند اکثر فیلسوفان سیاسی قرن بیستم مهاجر بود، اما در مقایسه با افرادی چون هانا آرنت، هربرت مارکوزه، فریدریش فون هایک و کارل پوپر، در سنین پایین‌تری (چهار سالگی) به کشوری که وطن بعدی‌اش شد، وارد شد. با این‌که او پناهنده‌ای گریخته از بلشویسم بود و نه نازیسم، اما افراد خانوادهٔ او طی جنگ جهانی دوم در لتونی به دست نازی‌ها کشته شدند؛ بنابراین، تجربهٔ او از ضربه‌های هولناک سیاسی و نظام‌های توتالیتر، دست اول و شخصی بود که بعدها تأثیر شگرفی بر نوع تفکر و نگاه سیاسی او داشت. علت دیگر، تعلیم و تربیت بریتانیایی او بود. وی به‌جز دو سال اقامت در واشینگتن دی‌سی و چهار سال در مسکو بقیهٔ عمر خود را در آکسفورد گذراند. او سپس به استادی کرسی چیچلی در نظریات اجتماعی و سیاسی (۱۹۵۷ – ۱۹۶۷) انتخاب شد و ملکه او را به لقب سر مفتخر ساخت. در ۱۹۶۷ رئیس کالج وولفسون شد و بالاترین نشان کشوری بریتانیا نصیب او شد. او سرانجام در ۵ نوامبر ۱۹۹۷ چشم از جهان فروبست و در قطعهٔ یهودیان قبرستان والورکوت آکسفورد به خاک سپرده شد.
دسته بندی های کتاب آزادی و خیانت به آزادی
نکوداشت های کتاب آزادی و خیانت به آزادی

در واقع الهام بخش و جذاب است

Booklist

با توجه به اینکه گاهی تاریخ فکری مبهم به نظر می رسد ، این سخنرانی ها به دلیل شفافیت و قدرت خود شگفت انگیز هستند

Wall Street Journal
قسمت هایی از کتاب آزادی و خیانت به آزادی

از همه اندیشه هایی که در دوره موضوع بحث من سر برآوردند، نظام فلسفی هگل شاید بزرگترین تأثیر را در اندیشه معاصر گذاشته باشد. نظام هگلی منظومه اساطیری پهناوری است که، مانند بسیاری از چنین منظومه ها، دارای قدرت بزرگ هم برای روشن ساختن و هم برای پیچیده کردن و ابهام افکندن در هر موضوعی است که به آن نزدیک می شود. هم نور به ارمغان آورده است و هم تیرگی و شاید تیرگی بیش از نور، اما موافقتی در این زمینه وجود نخواهد داشت. به هر تقدیر، نظام فکری هگل مانند جنگلی بسیار تاریک است، و کسانی که گام به درون آن می گذارند بندرت بازمی گردند تا به ما بگویند چه چیزی دیده اند. و حتی در مواردی که بازمی گردند. مانند معتادان به موسیقی واگنر، گوششان ظاهرا تا ابد با صداهایی مأنوس شده غیر از هارمونی های قدیمتر و ساده تر و عالیتری که در گذشته شنیده اند. بنابراین، هیچ گاه به یاری اصطلاحهای نوپدید نظام یادشده، آسان نمی توان فهمید که دیدی که آنان کسب کرده اند، براستی عبارت از چیست.

اما در یک چیز شکی نیست. پیروان هگل مدعی اند که در گذشته امور را تنها از بیرون می دیدند، حال آنکه اکنون از درون می بینند. در گذشته صرفا سطح و پوسته بیرونی را می دیدند، ولی اکنون ذات و مقصود درونی و هدفی را می نگرند که هر چیز به سوی آن روان است. اکنون از منظر «درونی» به تفکیک از منظر «برونی» می نگرند، و این تفاوت درون و بیرون از جهت فهم کل نظام، تعیین کننده است.

مقالات مرتبط با کتاب آزادی و خیانت به آزادی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب آزادی و خیانت به آزادی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

آیزایا برلین و ترجمه استاد فولادوند. چه چیز دیگری از یک کتاب می‌خواهیم؟ پیشنهاد می‌کنم حتما آشنایی اندکی با متفکرانی که در این کتاب درمورد آن‌ها بحث می‌شود داشته باشید تا تجربه بهتری داشته باشید چون مطالعه این کتاب به تنهایی ممکن است باعث برخی کژفهمی‌ها درمورد آن متفکران شود (از آنجا که تنها به یک وجه از تفکرات آن‌ها اشاره می‌شود)

1402/05/11 | توسطاهورا م
4
|