1. خانه
  2. /
  3. کتاب سرشت تلخ بشر

کتاب سرشت تلخ بشر

5 از 1 رأی

کتاب سرشت تلخ بشر

ج‍س‍ت‍اره‍ای‍ی در ت‍اری‍خ ان‍دی‍ش‍ه ها
The Crooked Timber of Humanity
انتشارات: ققنوس
ناموجود
220000
معرفی کتاب سرشت تلخ بشر
آیزایا برلین یکی از مهم‌ترین فیلسوفان قرن بیستم بود - یک فعال روشنفکر که در دفاع از ارزش‌های در معرض خطر آزادی فردی و کثرت اخلاقی و سیاسی، دانش و فصاحت گسترده‌ای را به کار برد. او در کتاب «الوار کج بشریت» پیوندهای بین ایده‌های گذشته و فاجعه‌های اجتماعی و سیاسی زمان خودمان را آشکار می‌کند: بین باور افلاطونی به حقیقت مطلق و فریب استبداد. بین ایدئولوگ ارتجاعی قرن هجدهم ژوزف دو ماستر و فاشیسم قرن بیستم. بین رمانتیسم شیلر و بایرون و ناسیونالیسم ستیزه جویانه - و گاه نسل کشی - که جهان مدرن را متشنج می کند.
آیزایا برلین عضو کالج آل سولز آکسفورد بود. او به عنوان مقاله‌نویس و نویسنده کتاب‌های بسیاری از جمله کارل مارکس، چهار مقاله درباره آزادی و متفکران روسی شهرت داشت. آیزایا برلین یکی از برجسته ترین اندیشمندان و از بزرگ ترین منادیان آزادی قرن ٢٠ است که قوی ترین استدلال ها و هوشمندانه ترین نظریه ها را در دفاع از آزادی فردی و آزادی جوامع و همین طور انواع کثرت گرایی (سیاسی و فرهنگی) عنوان کرده و زیباترین و پرمعناترین رساله ها را درباره تاریخ اندیشه ها نوشته است. برخی از نوشته های او شهرتی اسطوره ای پیدا کرده اند. او نوشته های بسیار و پراکنده ای از خود به جا گذاشته است. "برلین" در سال ١٩٠٩ در شهر ریگا پایتخت لتونی به دنیا آمد. شش ساله بود که خانواده اش به روسیه رفتند. او در سال ١٩١٧ در پتروگراد شاهد انقلاب های سوسیال دموکراتیک و بلشویکی بود که بر اندیشه هایش تأثیری عمیق بر جا گذاشت. در سال ١٩٢١ خانواده اش به انگلستان مهاجرت کردند. او پس از به پایان رساندن تحصیلات دبیرستانی سرانجام به دانشگاه آکسفورد راه یافت.
درباره آیزایا برلین
درباره آیزایا برلین
آیزایا برلین (۶ ژوئن ۱۹۰۹ – ۵ نوامبر ۱۹۹۷) فیلسوف سیاسی، اندیشه‌نگار و نظریه‌پرداز سیاسی و استاد دانشگاه و جستارنویسی بریتانیایی بود. آوازه‌اش در بیشتر عمر مرهون دفاع از لیبرالیسم، گفتگوهای مهم و درخشان، حمله به تحجر، تعصب و تندروی سیاسی و نوشته‌های قابل فهم در زمینهٔ تاریخ اندیشه‌هاست. وی در خانواده‌ای متمول و یهودی در ریگا پایتخت لتونی، (در آن زمان لتونی جزء روسیه بود) به‌دنیا آمد. پدرش مندل برلین، تاجر ثروت‌مند چوب بود. خانوادهٔ برلین در ۱۹۱۵ به شهر آندره‌اپل در روسیه و در ۱۹۱۷ به پتروگراد (لنینگراد بعدی و سن‌پترزبورگ کنونی) نقل مکان کردند و در جریان هر دو انقلاب روسیه در ۱۹۱۷ در آن‌جا حضور داشتند. با وجود آزارهای بلشویک‌ها، در ۱۹۲۰ اجازه یافتند به ریگا برگردند. وی در سال ۱۹۲۱ به همراه خانواده‌اش به انگلستان مهاجرت کرد و در حومهٔ لندن مستقر شدند. او به دبیرستان سنت پل و سپس به کالج کورپوس‌کریستی در دانشگاه آکسفورد رفت و در آن‌جا تاریخ و زبان‌های باستانی و سیاست و فلسفه و اقتصاد خواند. در ۱۹۳۲ در نیوکالج به سمت مدرس و به فاصلهٔ کوتاهی به عضویت هیئت علمی کالج اُل‌سولز در آکسفورد منصوب شد که در محیط دانشگاهی بریتانیا افتخاری استثنایی بود. در جنگ جهانی دوم او مسئولیت‌هایی در سفارت بریتانیا در واشینگتن و نیویورک به عهده داشت و سپس سفری به اتحاد جماهیر شوروی کرد و در آن‌جا با شماری از روشنفکران روسی که از تصفیه‌ها جان سالم به در برده بودند، به خصوص دو شاعر یعنی آنا آخماتوا و بوریس پاسترناک آشنا شد. این آشنایی‌ها باعث شد مخالفت او با کمونیسم محکم‌تر و سرسختانه شود. پس از جنگ به آکسفورد برگشت. گرچه تا اوایل ۱۹۵۰ به تدریس و نگارش در فلسفه پرداخت اما توجهش به تاریخ سیر اندیشه‌ها به ویژه تاریخ روشنفکری روسیه، تاریخ نظریه‌های مارکسیستی و سوسیالیستی و نهضت روشنگری جلب شده بود.
آیزایا برلین با این‌که مانند اکثر فیلسوفان سیاسی قرن بیستم مهاجر بود، اما در مقایسه با افرادی چون هانا آرنت، هربرت مارکوزه، فریدریش فون هایک و کارل پوپر، در سنین پایین‌تری (چهار سالگی) به کشوری که وطن بعدی‌اش شد، وارد شد. با این‌که او پناهنده‌ای گریخته از بلشویسم بود و نه نازیسم، اما افراد خانوادهٔ او طی جنگ جهانی دوم در لتونی به دست نازی‌ها کشته شدند؛ بنابراین، تجربهٔ او از ضربه‌های هولناک سیاسی و نظام‌های توتالیتر، دست اول و شخصی بود که بعدها تأثیر شگرفی بر نوع تفکر و نگاه سیاسی او داشت. علت دیگر، تعلیم و تربیت بریتانیایی او بود. وی به‌جز دو سال اقامت در واشینگتن دی‌سی و چهار سال در مسکو بقیهٔ عمر خود را در آکسفورد گذراند. او سپس به استادی کرسی چیچلی در نظریات اجتماعی و سیاسی (۱۹۵۷ – ۱۹۶۷) انتخاب شد و ملکه او را به لقب سر مفتخر ساخت. در ۱۹۶۷ رئیس کالج وولفسون شد و بالاترین نشان کشوری بریتانیا نصیب او شد. او سرانجام در ۵ نوامبر ۱۹۹۷ چشم از جهان فروبست و در قطعهٔ یهودیان قبرستان والورکوت آکسفورد به خاک سپرده شد.
نکوداشت های کتاب سرشت تلخ بشر

یک کار درخشان و متقاعد کننده

San Francisco Chronicle

هوش فوق العاده . .

Washington Post Book World
مقالات مرتبط با کتاب سرشت تلخ بشر
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب سرشت تلخ بشر"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

لیلا نه لی لا

1402/02/15 | توسطآریا محمدیان
3
|