1. خانه
  2. /
  3. کتاب دیباچه ای بر فلسفه قرون وسطی

کتاب دیباچه ای بر فلسفه قرون وسطی

3 از 1 رأی

کتاب دیباچه ای بر فلسفه قرون وسطی

Medieval Philosophy
٪15
150000
127500
معرفی کتاب دیباچه ای بر فلسفه قرون وسطی
کتاب «دیباچه‌ای بر فلسفۀ قرون وسطی» اثر فردریک کاپلستون، مقدمه‌ای کلاسیک و تاریخی بر فلسفۀ قرون وسطی است. این کتاب که در ابتدا در سال 1952 منتشر شد و در سال 2001 مجددا منتشر شد، در حدود 200 صفحه سعی کرده است تا مروری کوتاه و روان بر فلسفۀ دورۀ قرون وسطی ارائه دهد. در فصل اول کتاب کاپلستون بحث می‌کند که چگونه متفکران اولیه قرون وسطی مانند آگوستین و بوئتیوس با ادغام ایده‌های افلاطونی و ارسطویی در اندیشه مسیحی، به دنبال آشتی دادن عقل و ایمان بودند. او سپس مسئلۀ کلیات و همچنین شکل‌گیری فلسفۀ مدرسی را در قرون وسطای متقدم مورد بررسی خود قرار می‌دهد. در این فصل‌ها برخی از آرای فیلسوفانی من جمله آبلارد توضیح داده شده‌اند. فصل بعدی مربوط به ترجمۀ آثار فلسفۀ اسلامی و یهودی به لاتین است. کاپلتسون درباره شخصیت‌هایی مانند ابن سینا و ابن رشد بحث می‌کند که تفسیرهایشان از ارسطو در غرب لاتین بسیار تأثیرگذار بود. فیلسوفان یهودی مانند میمونید نیز در این دوره نقش مهمی در انتقال و بسط اندیشه‌های فلسفی ایفا کردند. در فصل بعدی کتاب مکتب فرانسیسی و شخصیت‌هایی مانند بوناونتورا و دونس اسکوتوس بررسی می‌شوند و سپس با مکتب دومینیکن مقایسه می‌شوند. فصل بعدی کتاب مختص یکی از بزرگترین فلاسفۀ قرون وسطی، یعنی توماس آکویناس است. ابن رشدی‌های قرون وسطی که بر عقل تأکید بیشتری داشتند تا ایمان موضوع بعدی کتاب است. فیلسوفان دونز اسکوتوس، ویلیام اوکام و نیکولاس کوزانوس که مربوط به اواخر قرون وسطی‌اند با تفصیل بیشتری در فصول بعدی کتاب مورد بحث قرار گرفته‌اند. در نهایت نیز فلسفۀ سیاسی این دوره بررسی شده است و نظرات متفکرانی مانند مارسیلیوس پادوآ و جان سالزبری بیان گردیده است. با این اوصاف، می‌توان گفت این کتاب یکی از بهترین مدخل‌های موجود برای آشنایی با فلسفۀ قرون وسطی بدون وارد شدن تفصیلی به آن است. قابل ذکر است که کاپلستون در پایان کتاب برای علاقه‌مندان فهرستی از منابع مفصل‌تر را در نظر گرفته است تا خوانندگان بتوانند بیشتر با این دوره از تفکر آشنا شوند.
درباره فردریک چارلز کاپلستون
درباره فردریک چارلز کاپلستون
فردریک چارلز کاپلستون (Frederick Copleston) (زاده ۱۰ آوریل ۱۹۰۷ -مرگ ۳ فوریه ۱۹۹۴) فیلسوف، تاریخ نگار فلسفی وکشیش یسوعی اهل بریتانیا بود. فردریک کاپلستون در تاریخ ۱۰ آوریل ۱۹۰۷ در بریتانیا متولد شد. خانواده کاپلستون پیرو فرقه انگلیکان بودند؛ اما خود او در ابتدای دوران دانشجویی به سال ۱۹۳۰ به یسوعی‌ها پیوست.
مجموعه ۹ جلدی تاریخ فلسفه کاپلستون، از جمله کتب معتبر و تحسین شده تاریخ فلسفه است. از دیگر تلاش‌های فلسفی او، می‌توان به بازخوانی و بسط آرای توماس آکویناس در باب براهین پنجگانه اشاره نمود.
کاپلستون همچنین به خاطر مناظره در باب وجود خداوند با برتراند راسل در ۱۹۴۸ و مناظره دربارهٔ تحصل‌گرایی منطقی با جی. آیر در ۱۹۴۹ شهرت دارد.
وی سابقه تدریس در کالج هایتروپ آکسفوردشایر و دانشگاه گرگوری را داراست.
فردریک کاپلستون سرانجام در ۳ فوریه ۱۹۹۴ در لندن درگذشت.
دسته بندی های کتاب دیباچه ای بر فلسفه قرون وسطی
مقالات مرتبط با کتاب دیباچه ای بر فلسفه قرون وسطی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب دیباچه ای بر فلسفه قرون وسطی" ثبت می‌کند