کتاب تاریخ فلسفه (جلد دوم)

A History of Philosophy
قرون وسطی
کد کتاب : 138784
مترجم :
شابک : 978-9641208082
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 862
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1950
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 4
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

تاریخ فلسفه (جلد دوم)
A History of Philosophy
قرون وسطا از آوگوستینوس تا اسکوتوس
کد کتاب : 6953
مترجم :
شابک : 978-9644458972
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 780
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1950
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 9
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب تاریخ فلسفه (جلد دوم) اثر فردریک چارلز کاپلستون

فردریک چارلز کاپلستون در «تاریخ فلسفه (جلد دوم)» کاوشی استادانه از یکی از پرجنب‌و‌جوش‌ترین دوره‌های فکری در فلسفه غرب ارائه می‌دهد. این جلد، که بخشی از تاریخ جامع چند‌جلدی کاپلستون است، به دنیای غنی و پیچیده تفکر قرون وسطایی می‌پردازد و توسعه ایده‌های فلسفی را از دوران اولیه مسیحیت تا اواخر قرون وسطی دنبال می‌کند. کاپلستون با بررسی عمیق آگوستین قدیس، که با ترکیب الهیات مسیحی و فلسفه افلاطونی پایه‌های بسیاری از تفکرات قرون وسطایی را پایه‌گذاری کرد، آغاز می‌کند. تأملات عمیق آگوستین در‌مورد موضوعاتی مانند ماهیت خدا، مسئله شر و رابطه بین ایمان و عقل با جزئیات دقیق بررسی شده است. کاپلستون به‌طرز ماهرانه‌ای نشان می‌دهد که چگونه ایده‌های آگوستین نه‌تنها بر معاصران او تأثیر گذاشت، بلکه زمینه را برای تحولات فلسفی بعدی فراهم کرد. با پیشرفت کتاب، نویسندگان خوانندگان را از طریق مناظر پیچیده فلسفی که توسط متفکرانی مانند بوئتیوس، آنسلم و پیتر آبلارد شکل گرفته است راهنمایی می‌کند. بوئتیوس، با اثر مهم خود «تسلای فلسفه» شکاف بین دوران باستان کلاسیک و جهان قرون وسطی را پر می‌کند و بینش‌هایی را در‌مورد ماهیت خوشبختی و نقش مشیت الهی ارائه می‌دهد. آنسلم کانتربری، که به‌دلیل برهان هستی‌شناختی خود برای وجود خدا شهرت دارد، نمایانگر سنت مکتبی در‌حال رشدی است که به‌دنبال هماهنگ کردن عقل و ایمان بود. پیتر آبلارد با تأکید بر استدلال دیالکتیکی و پرسش‌های اخلاقی، روحیه‌ای انتقادی و تحلیلی را معرفی می‌کند که عمیقا بر مطالعات قرون وسطایی بعدی تأثیر می‌گذارد. مرکز این جلد از کتاب، شرح مفصل کاپلستون از ظهور مکتب است، روشی برای یادگیری که با استدلال دیالکتیکی دقیق مشخص می‌شود. او مشارکت‌های فیلسوفان مهم مکتبی، به‌ویژه توماس آکویناس و دونس اسکاتوس را بررسی می‌کند. آکویناس، که «الهیات فلسفی» او سنگ‌بنای الهیات کاتولیک است، به‌عنوان متفکری معرفی می‌شود که فلسفه ارسطویی را استادانه با دکترین مسیحی ادغام کرده و به طیف گسترده‌ای از مسائل متافیزیکی، اخلاقی و الهیاتی می‌پردازد. برخورد کاپلستون با آکویناس هم کامل و هم قابل‌دسترس است و تأثیر پایدار او بر تفکر غربی را برجسته می‌کند. این جلد با کاوشی از جان دانز اسکوتوس، فیلسوفی که بعدا با استدلال‌های ظریف و پیچیده‌اش لقب «دکتر سوبتیلیس» را برای او به ارمغان آورد، به اوج خود می‌رسد. کاپلستون سهم اسکوتوس در متافیزیک، به‌ویژه درک ظریف او از هستی و فردیت‌ و همچنین دیدگاه‌های پیچیده او درمورد ماهیت وجود خدا و محدودیت‌های دانش بشری را بررسی می‌کند. خروج اسکوتوس از برخی از موقعیت‌های کلیدی آکویناس، لحظه‌ای مهم در فلسفه قرون وسطی است و ماهیت پویا و در‌حال تکامل تفکر مکتبی را نشان می‌دهد. کتاب «تاریخ فلسفه (جلد دوم)» صرفا گزارشی زمانی از ایده‌های فلسفی نیست، بلکه تابلویی غنی است که تأثیر متقابل دین، عقل و فرهنگ را در طول دوره قرون وسطی نشان می‌دهد. روایت کاپلستون هم جذاب و هم آموزنده است و درک عمیقی از دستاوردهای فلسفی قرون وسطی در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد.
در پایان، «تاریخ فلسفه (جلد دوم)» فردریک کاپلستون یک راهنمای ضروری برای هر‌کسی است که به‌دنبال درک پیشرفت فلسفه قرون وسطی است. این جلد با مطالعات دقیق، پوشش جامع‌ و توضیح واضح خود، گواهی بر اهمیت ماندگار تفکر قرون وسطایی در تاریخ گسترده‌تر فلسفه است. چه دانشجوی فلسفه، چه یک مورخ یا صرفا یک خواننده کنجکاو باشید، کار کاپلستون سفری عمیق و پرارزش را به قلب زندگی فکری قرون وسطی ارائه می دهد.

کتاب تاریخ فلسفه (جلد دوم)

فردریک چارلز کاپلستون
فردریک چارلز کاپلستون (Frederick Copleston) (زاده ۱۰ آوریل ۱۹۰۷ -مرگ ۳ فوریه ۱۹۹۴) فیلسوف، تاریخ نگار فلسفی وکشیش یسوعی اهل بریتانیا بود.فردریک کاپلستون در تاریخ ۱۰ آوریل ۱۹۰۷ در بریتانیا متولد شد. خانواده کاپلستون پیرو فرقه انگلیکان بودند؛ اما خود او در ابتدای دوران دانشجویی به سال ۱۹۳۰ به یسوعی‌ها پیوست.مجموعه ۹ جلدی تاریخ فلسفه کاپلستون، از جمله کتب معتبر و تحسین شده تاریخ فلسفه است. از دیگر تلاش‌های فلسفی او، می‌توان به بازخوانی و بسط آرای توماس آکویناس در باب براهین پنجگان...