سْتْرپسیاذیس:سکراتیس! سکراتیس کوچک من! سکراتیس: ( مغرورانه ) مردنی، از من چه می خواهی؟ سْتْرپسیاذیس:اول اینکه آن بالا چه می کنی؟ لطفا توضیح بده. سکراتیس: ( با آب و تاب ) در آسمان سیر می کنم و به خورشید می اندیشم! سْتْرپسیاذیس:بالای آن سبد رفته ای تا خدایان را از نزدیک نگاه کنی؟ سکراتیس:ذهنم را آرامش می دهم و اندیشه تیزبینم را با جریان هوا در می آمیزم. آن وقت در اجرام آسمانی نفوذ می کنم. اگر روی زمین می ماندم و از اینجایگاه پست به آنها که در اوج اند، نگاه می کردم، انبان کشف و شهودم خالی می شد چون زمین با نیرویی سترگ، عصاره ذهن را جذب می کند. آه! رازیانه آبی، خوب درد مرا می فهمد!
همسرایان: ( به آواز ) ای ابرهای ابدی، ما را نمایان کنید، تا از اعماق خروشان اقیانوس برآییم، تا بر فراز کوه های مرتفع اوج گیریم و بال های مرطوبمان را بر قلّه های پوشیده از جنگل بگستریم. تا از همان جا بر دره های سرد، محصولات سر برآورده از زمین مقدس، زمزمه آسمانی جوی ها و نهرها و امواج خروشنده دریا که از انوار پر تلالو خورشید نشاط انگیز روشنی می یابند، چیره شویم. مه خیس را که پرده بر زیبایی ما کشیده به تلاطم افکنیم و از دور به زمین خیره شویم و آن را درنوردیم. سکراتیس:آه! ای الهگان مقدس! آری، شمایید که جوابم را می دهید! ( به سْتْرپسیاذیس ) صدای آنها را می شنوی که با غرش هراس انگیز رعد درآمیخته؟ سْتْرپسیاذیس:آه! ای ابرهای شایان ستایش تکریمتان می کنم و من نیز رعد خود را به نمایش می گذارم که مثل رعد شما هراس انگیز است! ( می گوزد. ) چه اجازه بدهید، چه اجازه ندهید، باید خودم را راحت کنم. سکراتیس:نیشت را ببند. از آن کمدی نویس های ملعون هم تقلید نکن! ساکت! مگر نمی بینی الهگان، آواز می خوانند و می گذرند.
در اوایل قرن بیستم و در اغلب کشورهای اروپایی، تمایزی میان نمایش های ساده و خیابانی با آثار جدی تر به وجود آمد.
چرا هر اثر تاثیر گذار و مهم توقف چاپ شده؟ از متافیزیک ارسطو بگیم یا نخستین فیلسوفان یونان از ابرها آریستوفانس بگیم و..... گویا خودشون دوست دارند بازار سیاه کتاب راه بیفته و این کتابها رو میلیونی بفروشند. افسوس....
باز چاپ شده به صورت یک مجموعه
قطعاً بهترین اثر آریستوفان، خواندنی.
عالی عالی عالی .... یک کمدی ناب و سرحال آور از بزرگترین کمدی نویس دوران باستان. مطالعه آثار آریستوفان در صورتیکه به اوضاع و احوال یونان باستان اشراف نداشته باشید کمی سخته. مخصوصا باید از فلسفه و خدایان و آثار هنری و تراژدی نویسان یونانی تا حدودی مطلع باشید. آریستوفان در این اثر به سختی به سوفسطاییان و مخصوصا سقراط حمله میکنه و فلسفه رو علم دروغین نام میبره... میگن اجرای این کمدی یکی از دلایل کشتن سقراط بوده.
موجود کنید لطفا