1. خانه
  2. /
  3. کتاب شب

کتاب شب

نویسنده: اوژن حقیقی
پیشنهاد ویژه
4.5 از 1 رأی

کتاب شب

داستان های برگزیده ی دومین دوره ی جایزه ی ارغوان
the night
انتشارات: مرکز
٪20
19800
15840
معرفی کتاب شب
«شب» داستان‌های برگزیده‌ی دومین دوره‌ی جایزه ادبی ارغوان است. اوژن حقیقی دبیر این جایزه، این داستان‌ها گردآوری و چاپ کرده است. دومین دوره‌ی این جایزه در سال 1398 برگزار شده است. پیش از این نیز داستان‌های دوره‌ی اول جایزه ارغوان در قالب کتابی با عنوان «آخرین روزهای سال» منتشر شده است.
جایزه ارغوان با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی و همچنین کشف نویسندگان جوان و بااستعداد و با تمرکز بر داستان کوتاه کارش را از سال 1396 آغاز کرده است. شرکت در این جایزه شرط سنی دارد و سن شرکت‌کنندگان نباید بیشتر از 30 سال باشد. موضوع دومین دوره‌ی جایزه ارغوان شب است و همین نام نیز برای کتاب انتخاب شده است.
کتاب علاوه بر داستان‌های برگزیده، مقدمه‌ای هم به قلم حسین سناپور و با عنوان «صدای بلند داستان‌های کوتاه» دارد. سناپور معتقد است که در دهه‌های گذشته داستان کوتاه جریان اصلی و و بزرگ‌تر داستان‌نویسی ما بوده است. نه فقط سنت داستان‌نویسان ما و پشتوانه‌ی تاریخی این سنت، بلگه گستردگی آن در طول و عرض جغرافی ما نیز مدیون داستان کوتاه است. با داستان کوتاه نویسندگان جوان بسیاری در همه جای ایران جرئت نوشتن پیدا کرده‌اند و حرف‌های‌شان را در قالب آن ریخته‌اند. بیشتر داستان‌های این مجموعه پیرامون مسائل زنان و فضای داستان‌ها معمولا بازتابی از وضعیتی ناهنجار هستند که گاهی با از دست رفتن یکی از اعضای خانواده و گاه با خیانتی در عشق شکل می‌گیرند. همه‌ی این موضوعات در داستان‌هایی واقع‌گرا و قصه‌گو روایت می‌شوند، بنابراین جذاب و باورکردنی هستند.
«شب پادشاه ستمگر و ننه‌اش» نوشته زهرا گودرزی، «شب‌کاری» نوشته سارا (عظیمه) کنعانی، «یک قوطی نرم‌کننده» نوشته سیده فاطمه حجازیان، «روسیاه»، نوشته منوچهر زارع‌پور، «کابوس‌های شبانه» نوشته فیروزه زارع، «فروردین، ماه اول پاییز»، نوشته محمدصادق افشاری، «فصل کشتار» نوشته محمدرضا عزیزی، «می‌شه بخوابم؟» نوشته آرمیتا زراسی و «شب نازبانو» نوشته فرناز (زینب) قربانی، عناوین داستان‌های این مجموعه هستند.
بعد از داستان‌ها، گزارش دبیرخانه‌ی جایزه ارغوان از دومین دوره‌ی این جایزه و نحوه‌ی انتخاب و برگزیده شدن داستان‌ها چاپ شده است.
«شب» مجموعه‌ داستانی از استعدادهای جوان نویسندگی و گزینه‌ای مناسب برای علاقمندان به داستان کوتاه ایرانی است.
درباره اوژن حقیقی
درباره اوژن حقیقی
اوژن حقيقي متولد سال 1361، نویسنده و دبیر جایزه ارغوان می باشد.
مقالات مرتبط با کتاب شب
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شب" ثبت می‌کند