1. خانه
  2. /
  3. کتاب نفس بریده

کتاب اردوگاه عذاب

نویسنده: هرتا مولر
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.6 از 1 رأی

کتاب اردوگاه عذاب

The Hunger Angel
انتشارات: خوب
٪15
229000
194650
3.83 از 3 رأی

کتاب نفس بریده

The Hunger Angel
ناموجود
60000
معرفی کتاب نفس بریده
کتاب نفس بریده، رمانی تاریخی نوشته ی برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات، هرتا مولر است. در صبحی برفی در ژانویه ی 1945، پسری هفده ساله به نام لئو اوبرگ به اردوگاهی در اتحاد جماهیر شوروی فرستاه می شود. لئو مجبور می شود که پنج سال را در شرایطی بسیار سخت با کارهایی چون جا به جا کردن زغال سنگ، انتقال آجر، درست کردن ملات و مبارزه با گرسنگی طاقت فرسای حاکم بر اردوگاه کار بگذارند. در این اردوگاه جهنمی، انتقال هر بیل پر از ذغال سنگ، معادل یک گرم نان است. هرتا مولر با ارائه ی داستانی جذاب و به یاد ماندنی، دنیای کابوس وار اردوگاه کار اجباری را با تمام پوچی هایش به تصویر می کشد و از زبان لئو، که از زور گرسنگی به بینشی وهم آلود و ژرف دست یافته، به بیانِ بیان نشدنی ها می پردازد.
درباره هرتا مولر
درباره هرتا مولر
هرتا مولر، زاده ی ۱۷ اوت ۱۹۵۳، نویسنده، شاعر و مقاله نویس رومانیایی تبار آلمانی است که سال ۲۰۰۹ برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات شد.مولر سال ۱۹۵۳ در یک روستای آلمانی زبان در غرب رومانی به دنیا آمد و خانواده اش جزو اقلیت آلمانی کشور رومانی بود. مادرش پس از جنگ جهانی دوم توسط نیروهای نظامی شوروی به اردوگاه کار اجباری اعزام شد.پدربزرگش زمانی کشاورز و تاجر ثروتمندی بود که دارایی اش به دست حکومت کمونیستی رومانی ضبظ شد. پدرش نیز زمان جنگ جهانی دوم از اعضای گروه اس اس وافن بود و در دوره ی حکومت کمونیست ها از طریق رانندگی کامیون امرار معاش می کرد.مولر به دلیل عدم همکاری با پلیس مخفی حکومت نیکلای چائوشسکو در دهه ۱۹۷۰ شغل معلمی خود را از دست داد. سال ۱۹۷۶ او در یک کارخانه ی صنعتی کار مترجمی می کرد.سال ۲۰۰۹ کمیته ی نوبل ادبیات اعلام کرد: «نوبل ادبیات به هرتا مولر تعلق می گیرد، کسی که با تمرکز بر شعر و نثر ساده دورنمای زندگی کسانی را که زندگی شان مصادره شده به تصویر کشیده است.»اما اعطای نوبل ادبیات به این نویسنده ی آلمانی، تقریبا همزمان با بیستمین سالگرد فرو ریختن دیوار برلین صورت گرفت و بسیاری از رسانه های آلمان نسبت به آن واکنش مثبت نشان دادند.
ویژگی های کتاب نفس بریده
  • هرتا مولر برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 2009
نکوداشت های کتاب نفس بریده

سفری به ژرفای روح یک انسان.

Goodreads

یک اثر ادبی شگفت انگیز، پرشور و شاعرانه.

New York Review of Books

یک شاهکار.

Financial Times
قسمت هایی از کتاب نفس بریده

مادربزرگ از راهروی چوبی، درست همان جایی که کنتور گاز بود، گفت: «شک ندارم که دوباره بر می گردی.» من به این جمله از روی عمد توجه نکردم اما بی آن که بدانم آن را با خودم به اردوگاه بردم و اصلا خبر نداشتم که همراهم آمده. البته که چنین جمله ای مستقل عمل می کند. اثری که این جمله بر من گذاشت، خیلی بیشتر از اثر همه کتاب هایی بود که همراه خودم برده بودم. چون من از آنجا زنده برگشتم، به خودم اجازه می دهم که بگویم: چنین جمله ای انسان را زنده نگه می دارد.

وقتی آدم، مدت مدیدی از سرزمنیش خبری دریافت نکرده باشد از خود می پرسد آیا اصلا می خواهد به آنجا بازگردد و چه آرزویی باید در آنجا داشته باشد.

پیش از رفتن به اردوگاه هفده سال تمام ما این وسایل بزرگ مثل درها، کمدها، میزها و فرش ها را با هم قسمت کرده بودیم و نیز وسایل کوچک را: بشقاب، فنجان، نمکدان، صابون و کلیدها، نور و پنجره، روشنی چراغ ها را، و حالا من جایگزین همه ی این ها شده بودم. و اینک این من بودم که عوض شده بودم و همگی ما می دانستیم که دیگر آنچه بودیم، نیستیم و هرگز هم نخواهیم بود. غریبه بودن باریست بس گران اما غریبی کردن از فاصله ای نزدیک تر از مو، باری است به مراتب گران تر.

مقالات مرتبط با کتاب نفس بریده
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی
ادامه مقاله
جایزه‏ ای برای هرتا مولر زنی معترض
جایزه‏ ای برای هرتا مولر زنی معترض

هرتا مولر سال های سال است که در رومانی زندگی نمی کند، اما هنوز که هنوز است، فشار، تبعید، جبر و زورگویی موضوع بیشتر کتاب ها، شعرها و مقاله های اوست.

نظر کاربران در مورد "کتاب نفس بریده"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کدوم ترجمه بهتره؟

1402/07/23 | توسطعلیرضا - کاربر سایت
0
|
پاسخ ها

ترجمه زنده بیاد مهوش خرمی پور از روی متن آلمانی هست

1402/11/18|توسطآراد
0

سلام. دارم این کتاب رو می‌خوانم و باز مثل همیشه این سوال رو دارم که این کتاب خوب چرا اینقدر باید بد ترجمه بشه که نشد خواندش. ترجمه آقای جوانبخت رو منظورم هست. واقعا صد رحمت به گوگل ترنزلیت. حیف پول و وقت که برای این جور کتابها تلف بشه

1399/08/27 | توسطامیرحسین حسینی
5
|