1. خانه
  2. /
  3. کتاب شاهنامه فردوسی (سه جلدی)

کتاب شاهنامه فردوسی (سه جلدی)

3.3 از 1 رأی

کتاب شاهنامه فردوسی (سه جلدی)

Shahnameh
ناموجود
2220000
معرفی کتاب شاهنامه فردوسی (سه جلدی)
کتابی که پیشاروی خواننده گرامی سخن سنج و باریک بین و ادبدان است، ویرایشی است نوآیین و بی پیشینه و از گونه ای دیگر از گرامی ترین و نامی ترین، گرانمایه ترین و برین پایه ترین شاهکار ادب ایران: شاهنامه؛ شاهکاری ورجاوند و بی مانند که در ادب جهان نیز، رزمنامه ای همتا و همبالای آن نمی توان یافت. این چاپ تازه از شاهنامه، به خواست پیگیر و پرشور و پافشارانه همکاری مهرآیین و دانشگاهی انجام پذیرفته است. به راستی، اگر درایستایی و پایایی او در این خواست نمی بود، این دفتر دیگرسان و نابیوسان از شاهنامه فراهم نمی گردید و هم اکنون، در برابر خواننده خواستار، نهاده نمی شد. اگر این دفتر سودمند و کارآمد بیفتد و تلاشی ارزنده و برازنده فرادید آید، در فراپیش نهادن و به دست دادن متنی سخته تر و ستوارتر و ستوده تر از این نامه نامی بامی گرامی، ارج و ارزی خواهد بود آن را که نخست بدین همکار بازمی گردد؛ همکاری که از دوستاران و ارجگزاران شاهنامه است؛ سپس به نویسنده این جستار که این چاپ نوپدید از شاهنامه، با توش و تلاش و کاوش و کنکاش او، فراهم آورده شده است و ارمغان داشته: شاهکاری شگرف و شگفت و همواره شکفته و شاداب که جهان جاودانه و جادوانه فرهنگ و منش ایرانی را، به گونه ای بنیادین و نهادین، برین و گوهرین، تنها در آن می توان بازیافت و به یکبارگی و آشکارگی، شناخت: جهانی که هرکس بدان راه برده است، به ناچار و حتّا بر کامه خویش، بدان دل سپرده است و هرگز از فسون فسانه رنگش رهایی نیافته است.
درباره ابوالقاسم فردوسی
درباره ابوالقاسم فردوسی
ابوالقاسم فردوسی طوسی (زادهٔ ۳۲۹ هجری قمری – درگذشتهٔ ۴۱۶ هجری قمری، در طوس خراسان)، شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است. برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند که از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس گویند.
پژوهشگران سرودن شاهنامه را برپایهٔ شاهنامهٔ ابومنصوری از زمان سی سالگی فردوسی می‌دانند. تنها سروده‌ای که روشن شده از اوست، خود شاهنامه است. شاهنامه پرآوازه‌ترین سرودهٔ فردوسی و یکی از بزرگ‌ترین نوشته‌های ادبیات کهن پارسی است. فردوسی شاهنامه را در ۳۸۴ ه‍.ق، سه سال پیش از برتخت‌نشستن محمود، به‌پایان برد و در ۲۵ اسفند ۴۰۰ ه‍.ق برابر با ۸ مارس ۱۰۱۰ م، در هفتاد و یک سالگی، تحریر دوم را به انجام رساند. سروده‌های دیگری نیز به فردوسی منتسب شده‌اند، که بیشترشان بی‌پایه هستند. نامورترین آن‌ها به صورت مثنوی به نام یوسف و زلیخا است. سرودهٔ دیگری که از فردوسی دانسته شده، هجونامه‌ای در نکوهش سلطان محمود غزنوی است. برابر کتابشناسی فردوسی و شاهنامه، گردآوری ایرج افشار، با به‌شمارآوردن سروده‌های منسوب به فردوسی مانند یوسف و زلیخا تا سال ۱۳۸۵، تعداد ۵۹۴۲ اثر گوناگون در این سال‌ها نوشته شده‌است.
فردوسی دهقان و دهقان‌زاده بود. او آغاز زندگی را در روزگار سامانیان و هم‌زمان با جنبش استقلال‌خواهی و هویت‌طلبی در میان ایرانیان سپری کرد. شاهان سامانی با پشتیبانی از زبان فارسی، عصری درخشان را برای پرورش زبان و اندیشهٔ ایرانی آماده ساختند و فردوسی در هنر سخنوری آشکارا وامدار گذشتگان خویش و همهٔ آنانی است که در سده‌های سوم و چهارم هجری، زبان فارسی را به اوج رساندند و او با بهره‌گیری از آن سرمایه، توانست مطالب خود را چنین درخشان بپردازد. در نگاهی کلی دربارهٔ دانش و آموخته‌های فردوسی می‌توان گفت او زبان عربی می‌دانست، اما در نثر و نظم عرب چیرگی نداشت. او پهلوی‌خوانی را به‌طور روان و پیشرفته نمی‌دانست، اما به‌گونهٔ مقدماتی مفهوم آن را دریافت می‌کرد. به‌هرروی، در شاهنامه هیچ نشانه‌ای دربارهٔ پهلوی‌دانی او نیست.
مقالات مرتبط با کتاب شاهنامه فردوسی (سه جلدی)
داستان های ماندگار از اسطوره شناسی یونان
داستان های ماندگار از اسطوره شناسی یونان
ادامه مقاله
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی

. نبوغ و درخشش این شاعران در بیان جنبه های اساسی زندگی انسان و به تصویر کشیدن قدرت دگرگون کننده ی عشق، در طول زمان طنین انداز بوده

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شاهنامه فردوسی (سه جلدی)" ثبت می‌کند