کتاب چگونه فیلمنامه بنویسیم جلد 3

Screenplay: The Basics of Film Writing
مبانی نگارش فیلمنامه نویسی
کد کتاب : 25211
مترجم :
شابک : 978-6009489022
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 372
سال انتشار شمسی : 1398
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 3
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب چگونه فیلمنامه بنویسیم جلد 3 اثر سید فیلد

«چگونه فیلمنامه بنویسیم جلد 3» در ادامه‌ی دو جلد قبلی منتشر شده است. این آثار سید فیلد کتاب‌های مهمی در زمینه‌ی فیلم‌نامه‌نویسی هستند. او از مهم‌ترین و مشهورترین استادان فیلمنامه‌نویسی در دنیا است که کتاب‌هایش عصای دست بسیاری از فیلمنامه‌نویسان در طی دهه‌ها بوده است. در ایران نیز بیش از چهار دهه از ترجمه کتاب فیلمنامه‌نویسی او می‌گذرد. مسعود مدنی در سال 1363 سید فیلد را به فارسی زبان‌ها معرفی کرد. این کتاب بسیار مورد توجه قرار گرفت و فروش رفت. در طی این سال‌ها خود سید فیلد کتابش را در دوره‌های مختلف ویرایش کرد و جلدهای دیگری نیز به آن‌ها اضافه کرد. این کتاب‌های ویرایش‌شده و جلدهای تاز‌ه‌ی آن نیز با ترجمه‌های مختلف در ایران به چاپ رسیده است. آن‌ها که با دو جلد قبلی مبانی فیلمنامه‌نویسی را آموخته‌اند، می‌توانند از جلد سوم آن نیز نکات باارزشی را درباره‌ی ساختار و شخصیت‌پردازی بیاموزند.
سید فیلد خودش فیلنمامه‌نویس است و بعد در دوره‌ای از کارش فیلمنامه‌های زیادی را خواند تا از میان آن‌ها برخی را برای ساخت پیشنهاد بدهد. او می‌گوید، با خود اندیشیدم که چه چیزی در این فیلم‌های پیشنهادی هست که آن‌ها را بهتر از فیلمنامه‌های دیگر کرده است. رسیدن به پاسخ این پرسش و بعدتر دوره‌های آموزش فیلمنامه‌نویسی، سید فیلد را باتجربه‌تر و شناخت او را از فیلمنامه بسیار بیشتر کرد. از آن‌جا که همه‌ی آموزه‌های او به شکل عملی تجربه شده‌اند، کتاب‌های او برای فیلمنامه‌نویسان بسیار کاربردی و یاری‌رسان هستند.
مهم‌ترین نکته‌ای که سید فیلد بر آن تاکید می‌کند ساختار سه‌پرده‌ای برای نوشتن فیلمنامه بلند است. او همواره بر این ساختار در همه‌ی کتاب‌هایش تاکید می‌کند. او وقتی نمونه‌هایی از فیلمنامه‌های موفق را هم تحلیل می‌کند، در واقع این ساختار سه‌پرده‌ای را در آن‌ها نشان می‌دهد. او معتقد است ساختار فرمول از پیش تعیین‌شده‌ای نیست، بلکه الگویی است که داستان را نگه می‌دارد. رابطه‌ی بین اجزا، کلیت فیلمنامه را در کنار هم نگه می‌دارد. این سه‌پرده شامل آغاز، میانه و پایان فیلمنامه است. او توضیح می‌دهد در هرکدام از این سه‌ پرده چه چیزهایی باید نوشته شود. مثلا حادثه محرک کجا باید باشد، نقطه‌ی عطف اول کجا و نقطه‌ی عطف دوم کجا و به همین‌ترتیب کلیات و جزییات ساختار فیلمنامه را نشان می‌دهد.
هر چند این ساختار مورد انتقاد برخی قرار گرفته است و مدعی هستند که این ساختار نویسنده را از خلاقیت باز می‌دارد، اما نظرات سید فیلد بسیار کاربردی هستند. مطالعه‌ی دقیق کتاب‌های او درک کاملی از یکی از پرکاربردترین ساختارهای فیلمنامه‌نویسی به دست می‌دهد.
برای کسانی که دو جلد قبلی این کتاب را خوانده‌اند جلد سوم کتاب «چگونه فیلمنامه بنویسیم» به آن‌ها کمک می‌کند تا تسلط بیشتری بر ساختار فیلمنامه پیدا کنند. برای کسانی هم که تازه می‌خواهند پا در این عرصه بگذارند، بهترین گزینه برای شروع، خواندن کتاب‌های سید فیلد است.

کتاب چگونه فیلمنامه بنویسیم جلد 3

سید فیلد
سیدنی الوین فیلد، زاده ی 19 دسامبر 1935 و درگذشته ی 17 نوامبر 2013، فیلمنامه نویس برجسته و نویسنده ای آمریکایی بود. فیلد در هالیوود کالیفرنیا به دنیا آمد و تحصیلات خود را در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی گذراند.او پس از تحصیل، به تدریس فیلمنامه نویسی در دانشگاه کایفرنیای جنوبی پرداخت. فیلد همچنین نویسندگی و تولید سریال های تلویزیونی زیادی را در کارنامه ی خود دارد.سید فیلد در 77 سالگی در خانه اش درگذشت.
دسته بندی های کتاب چگونه فیلمنامه بنویسیم جلد 3