1. خانه
  2. /
  3. کتاب نافرمانی مدنی

کتاب نافرمانی مدنی

5 از 1 رأی

کتاب نافرمانی مدنی

Civil Disobedience
٪15
135000
114750
معرفی کتاب نافرمانی مدنی
کتاب « نافرمانی مدنی» نوشته « هنری دیوید ثورو» توسط انتشارات قطره منتشر شده است.
مقاومت در برابر حکومت که به اختصار نافرمانی مدنی نیز نامیده می‌شود، مقاله‌ای است از هنری دیوید ثورو، نویسنده آمریکایی که برای اولین بار در سال 1849 منتشر شد. در آن، ثورو استدلال می‌کند که افراد نباید به دولت‌ها اجازه غلبه یا انحطاط بدهند. انگیزه ثورو تا حدودی دفع برده داری و جنگ مکزیک و آمریکا (1846-1848) بود.
در سال 1848، ثورو در لیسه کنکورد سخنرانی هایی با عنوان «حقوق و وظایف فرد در رابطه با دولت» ارائه کرد. این اساس مقاله او را تشکیل داد که برای اولین بار تحت عنوان مقاومت در برابر حکومت مدنی در گلچینی توسط الیزابت پیبادی در سال 1849 به نام مقاله های زیبایی منتشر شد. عنوان اخیر برنامه ثرو را از برنامه "غیر مقاومت ها" یا آنارشیست های مسیحی مانند آدین بالو و ویلیام لوید گاریسون متمایز می کرد، زیرا ثورو استدلال می کرد که اصرار آنها بر عدم مقاومت به عنوان عملی علیه دولت به شدت بی اثر است. با این وجود، ثورو در ابتدا از آرمان های آنارشیستی مسیحی الهام گرفته شده توسط بالو و گاریسون بود. مقاومت همچنین به عنوان بخشی از استعاره ثورو در مقایسه دولت با یک ماشین عمل کرد: زمانی که ماشین بی عدالتی تولید می کرد، وظیفه شهروندان وظیفه شناس این بود که "یک اصطکاک متقابل" (یعنی مقاومت) "برای متوقف کردن ماشین" باشند.
درباره هنری دیوید ثورو
درباره هنری دیوید ثورو
هنری دیوید ثورو (Henry David Thoreau) (۱۲ ژوئیه ۱۸۱۷ – ۶ مه ۱۸۶۲) فیلسوف، نویسنده، شاعر، طبیعت‌گرا، اصلاح‌طلب و ریاضت‌کش آمریکایی بود که بیشتر برای یکی از کتاب‌هایش به نام والدن شناخته شده‌است.
او نظریه‌پرداز نافرمانی مدنی و یکی از مهم‌ترین چهره‌های نظریه تعالی و عشق به بدویت، سراسر زندگی کوتاهش را در شهر کونکورد در ایالت ماساچوست گذراند.
شهرت وی که البته پس از حیات وی اتفاق افتاد به دلیل مقاله نافرمانی مدنی اوست؛ شخصیت‌هایی چون ماهاتما گاندی، مارتین لوتر کینگ و لئون تولستوی تحت تأثیر این مقاله قرار گرفته‌اند.
وی عقیدهٔ توماس جفرسون را در مورد حکومت قبول داشت: آن حکومتی بهتر است که کمتر حکومت کند. ثورو بیشتر عمر ۴۵ ساله‌اش را در کونکورد گذراند. در ۱۸۳۷ میلادی از هاروارد فارغ‌التحصیل شد. در ۱۸۴۵ حدود دو سال و دو ماه اقامتش را در جنگل‌های حوالی دریاچه والدن آغاز کرد و به زندگی بدوی روی آورد. او فقط گه‌گاه سری به شهر می‌زد. خود انگیزه‌اش از رفتن به جنگل را اینگونه توصیف کرده است: «عزم کرده‌ام از پیش روی نظرات جامعه اثاث‌کشی کنم؛ از دولت، از دین، از آموزش، از جامعه و نیز می‌خواهم خود را رو در رو ببینم.» دیوید ثورو، هنری (۱۳۹۵). فلسفۀ ثورو به‌تفصیل در دو اثر والدن و نافرمانی مدنی آمده است. والدن مجموعه از نوشته‌های کوتاه مقاله‌وار است که ثورو در آن‌ها به اقتصاد، سرمایه‌داری، انقلاب صنعتی، زندگی بر پایۀ طبیعت و اخلاق انسانی وابسته و متأثر بر تغییرات جهانی پرداخته است.
به‌عقیدۀ ناشر انگلیسی اثر، درسی که ثورو می‌آموزاند را می‌توان در یک جمله خلاصه کرد: «ساده کنید.
مقالات مرتبط با کتاب نافرمانی مدنی
«هنری دیوید ثورو»: سادگی در طبیعت
«هنری دیوید ثورو»: سادگی در طبیعت
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

نظر کاربران در مورد "کتاب نافرمانی مدنی"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نافرمانی مدنی به عنوان یکی از اَشکالِ زورآزماییِ مدنیِ و پیکارِ سیاسیِ نهادِ ملت در برابر قدرتِ مستبد ، از شناخته شده‌ترین روش‌های مبارزه خشونت پرهیز می‌باشد که هدف از آن اعتراضِ جامعه به وضع موجود از طریق سرپیچی از دستورات و اطاعت نکردن از فرامینِ قانونی به منظور برون رفت از وضعیت نابسامانِ موجود است.

1401/02/13 | توسطاشکان نعمت زاده
3
|

نافرمانی مدنی به عنوان یکی از اَشکالِ زورآزماییِ مدنیِ نهادِ ملت در برابر قدرتِ مستبد ، از شناخته شده‌ترین روش‌های مبارزه خشونت پرهیز می‌باشد که هدف از آن اعتراضِ جامعه به وضع موجود از طریق سرپیچی از دستورات و اطاعت نکردن از فرامینِ قانونی به منظور برون رفت از وضعیت نابسامانِ موجود است. از دیگر اشکالِ این زورآزمایی و پیکارِمدنی

1401/02/13 | توسطاشکان نعمت زاده
2
|

گاندی، تولستوی، مارتین لوتر کینگ تحت تاثیر این نوشته بودن

1400/04/07 | توسطکامران سیاحی
0
|