1. خانه
  2. /
  3. کتاب مانفرد

کتاب مانفرد

نویسنده: لرد بایرون
4.75 از 2 رأی

کتاب مانفرد

Manfred
انتشارات: نشر نی
٪15
140000
119000
معرفی کتاب مانفرد
«مانفرد» یک شعر دراماتیک است که توسط شاعر مشهور رمانتیک انگلیسی، لرد بایرون، بین سال‌های 1816 تا 1817 نوشته شد. این اثر که به‌عنوان یک «درام غنایی» شناخته می‌شود، بیشتر برای خواندن ساخته شده تا اجرا. «مانفرد»، مانند بسیاری از آثار بایرون، حاوی موضوعات عمیقی از جمله فردگرایی، احساس گناه و تلاش برای تعالی معنوی است. نمایشنامه در فضای کوه‌های آلپ سوئیس رخ می‌دهد و سفر روان‌شناختی و فلسفی قهرمان داستان، مانفرد را دنبال می‌کند؛ مردی که با اضطراب وجودی، پشیمانی و تمایل به رهایی از دردهای روحی خود مبارزه می‌کند.
این اثر نمونه‌ای برجسته از قهرمان بایرونی را به تصویر می‌کشد؛ ضدقهرمانی مغرور، سرکش و منزوی که به‌دنبال رستگاری در جهانی بی‌تفاوت است. بایرون از طریق این شخصیت به کاوش در موضوعاتی مانند قدرت، سرنوشت و محدودیت‌های انسانی می‌پردازد. نمایشنامه با مانفرد آغاز می‌شود که بر روی پرتگاهی در کوه‌های آلپ ایستاده و از بار گناه و گذشته‌ی تاریک خود رنج می‌برد. او از ارواح و موجودات ماوراءالطبیعه درخواست می‌کند تا به او کمک کنند گذشته را فراموش کند و رهایی یابد، اما آنها از کمک خودداری می‌کنند و تأکید می‌کنند که سرنوشت او فقط در دستان خودش است. این گناه نامشخص که مانفرد از آن رنج می‌برد، معمولا به عشق ممنوع او به زنی به نام آسارته نسبت داده می‌شود که ممکن است خواهرش بوده و مانفرد به نحوی مسئول مرگ او باشد. در طول نمایش، مانفرد با موجودات مختلف فراطبیعی مانند ارواح، جادوگران و شیاطین روبه‌رو می‌شود و از آنها کمک می‌طلبد تا او را از درد و اندوهش رهایی بخشند. اما هیچ‌کدام از آنها نمی‌توانند بخششی را که او به دنبال آن است، به او بدهند. حتی زمانی که یک موجود شیطانی به او پیشنهاد قدرت و دانش بیشتر را می‌دهد، مانفرد آن را رد می‌کند؛ زیرا به‌شدت معتقد است که باید سرنوشت خود را کنترل کند و به نیروهای بیرونی وابسته نباشد. درنهایت، مانفرد در آخرین پرده با یک راهب مواجه می‌شود که سعی می‌کند او را به توبه و ایمان به خدا ترغیب کند. با‌این‌حال، مانفرد تصمیم می‌گیرد به شیوه‌ی خودش بمیرد؛ بدون اینکه تسلیم قدرت‌های آسمانی یا جهنمی شود. مرگ او نوعی سرپیچی و حفظ استقلال شخصی است. «مانفرد» یکی از غنی‌ترین آثار بایرون در زمینه موضوعات رمانتیک است؛ به‌ویژه مبارزه فرد برای یافتن معنا و استقلال در جهانی بی‌تفاوت و حتی خصمانه. در قلب این اثر، مسئله گناه و اجتناب‌ناپذیری از گذشته قرار دارد. مانفرد‌ که غرق در پشیمانی است، تلاش می‌کند تا از درد و اندوه رهایی یابد، اما متوجه می‌شود‌ نمی‌تواند از خود بگریزد. عناصر ماوراءالطبیعه، مانند ارواح و شیاطین، نماد درگیری‌های درونی مانفرد هستند. آنها به‌نوعی نمایانگر درک او از این واقعیت هستند که هیچ نیروی بیرونی نمی‌تواند او را از بار گناه آزاد کند؛ تنها راه، پذیرش سرنوشتش است. بایرون در این اثر از مونولوگ‌های شاعرانه و عمیق بهره می‌گیرد تا کشمکش‌های درونی شخصیت اصلی را به تصویر بکشد. این سبک نوشتاری باعث شده «مانفرد» با آثار تراژیک شکسپیر و همچنین با «فاوست» اثر گوته مقایسه شود. مناظر کوه‌های آلپ نیز نمادی از آشفتگی درونی مانفرد است؛ فضایی که قدرت‌های بی‌نهایت طبیعت و بی‌تفاوتی آن نسبت به سرنوشت انسان‌ها را بازتاب می‌دهد.
«مانفرد» یک کاوش شاعرانه و عمیق در مورد وضعیت انسانی و مسائلی همچون گناه، خودمختاری و سرپیچی است. شخصیت مانفرد به‌عنوان قهرمانی بایرونی، هم تراژیک و هم قهرمانانه به تصویر کشیده شده است. او در‌نهایت به‌عنوان فردی که نه تسلیم قدرت‌های آسمانی و نه جهنمی می‌شود، می‌میرد. این اثر از جمله درون‌نگرترین و پیچیده‌ترین آثار بایرون است که ارزش‌های رمانتیک را با پرسش‌هایی درباره قدرت، اخلاق و محدودیت‌های انسانی ترکیب می‌کند.
درباره لرد بایرون
درباره لرد بایرون
جورج گوردون بایرون (George Gordon Byron) معروف به لرد بایرون (۱۸۲۴–۱۷۸۸) شاعر و سیاست مدار انگلیسی بود. مشهورترین اثر وی شعر روایی بلندی به نام دون ژوان است که با مرگ وی ناتمام ماند. از دیگر آثار مهم بایرون می‌توان به شعر بلند سفر زیارتی چایلد هارولد و نمایشنامهٔ خوانشی مانفرد اشاره کرد. جورج گوردون لرد بایرون در ۲۲ ژانویهٔ ۱۷۸۸ در لندن متولد شد. پدرش سروان جان بایرون ملقب به جک دیوانه، افسر ارتش بود. جک دیوانه از اولین ازدواج خود با بانو کارمارتن صاحب فرزندی دختر به نام اوگاستا شد که بعدها نقش پررنگی در زندگی بایرون ایفا کرد. از ازدواج دوم جان بایرون با کاترین گوردون اسکاتلندی، لرد بایرون متولد شد. یک سال پس از تولد بایرون، مادرش به همراه وی به ابردین، در شمال شرقی اسکاتلند نقل مکان کردند. دو سال بعد هم پدر بایرون در حالی که غرق در قرض و بدهی بود از دنیا رفت. بایرون از همان بدو تولد با نوعی کج عضوی در ناحیه پا رو به رو بود، مشکلی که تأثیر بسیاری بر زندگی آیندهٔ وی داشت. وقتی ده ساله شد، بایرون به یکباره وارث عنوان و ملکی از جانب عموی بزرگ خویش، ویلیام، بارون پنجم شد. بدین ترتیب بایرون مبدل به بارون ششم و صاحب عنوان لرد بایرون شد. او همچنین وارث عمارتی نیمه‌متروک به نام Newstead Abbey شد. در سن هفده سالگی لرد بایرون وارد دانشکدهٔ ترینیتی در کمبریج شد، جایی که به جای درس و تحصیل بیشتر وقت خود را صرف عیاشی و خوشگذرانی می‌کرد.

قسمت هایی از کتاب مانفرد

تو ای مادر زمین، تو ای سپیده ی صبح، و شما ای کوه ها! از چه رو شما زیبایید؟ من نمی توانم دوست تان بدارم. و تو ای چشم درخشان کیهان، که بر همگان باز می شوی و همگان را شور و شادی می بخشی، تو در دل من نمی آویزی. و شما، ای صخره هایی که بر لب پرتگاه مهیب تان ایستاده ام، و از بلندای آن کاج های تنومند کنار سیلاب زیر پایم را چون بوته هایی خرد می بینم. اکنون که تنها یک خیز، یک تکان، و حتا یک نفس، سینه ام را به سینه ی سنگی دره های تان خواهد فشرد تا جاودانه در آغوش تان بیارامم، چرا درنگ کنم؟

مقالات مرتبط با کتاب مانفرد
نگاهی به دوستی های میان نویسندگان بزرگ
نگاهی به دوستی های میان نویسندگان بزرگ
ادامه مقاله
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری

نمایشنامه های انتخاب شده در این مطلب، بهترین ها برای ورود به این دنیا هستند

نظر کاربران در مورد "کتاب مانفرد"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

لطفاً موجود کنید

1403/01/31 | توسطروشنک
0
|

لطفاً موجود شود

1402/11/29 | توسطآرش کاویانی
0
|

لطفاً موجود شود

1401/05/03 | توسطسجاد علی پور
2
|