1. خانه
  2. /
  3. کتاب طلوع آزادی

کتاب طلوع آزادی

3.6 از 1 رأی

کتاب طلوع آزادی

The Souls of Black Folk
٪15
130000
110500
معرفی کتاب طلوع آزادی
ویلیام ادوارد برهارت (دابلیو، ای، بی) دوبوآ، اولین سیاه پوستی بود که موفق شد مدرک دکترای خود را در رشته تاریخ از دانشگاه هاروارد دریافت کند. او بعد از گرفتن مدرکش به تحقیق و مطالعه دربارهٔ سیاه پوستان پرداخت. نتیجه مطالعات او در کتابی با عنوان «سیاه پوستان فیلادلفیا (۱۸۹۶)» به چاپ رسید. این اولین بار بود که برای مطالعه یک پدیده اجتماعی چنین روش علمی و دقیقی اتخاذ شده بود و به همین دلیل اغلب از دوبوآ به عنوان پدر علوم اجتماعی یاد می شود. در سال ۱۹۰۳ مجموعهٔ چهارده مقاله دکتر دابلیو. ای. بی دوبوآ در کتابی با عنوان «روح مردم سیاه» که ماندگارترین اثر او و یکی از شاهکارهای ادبیات آمریکا به شمار می رود، به چاپ رسید. این کتاب گزیده ای از همان کتاب است
درباره ویلیام ادوارد برهارت دوبوا
درباره ویلیام ادوارد برهارت دوبوا
ویلیام ادوارد برگهارت دوبوآ (به انگلیسی: William Edward Burghardt Du Bois)، (زاده ۱۸۶۸ - درگذشته ۱۹۶۳) نویسنده و اندیشمند آمریکایی و از مخالفان تبعیض نژادی در ایالات متحدهٔ آمریکا بود.

او تبار آمیختهٔ آفریقایی، فرانسوی، هلندی و سرخ‌پوستی داشت، اما همواره خود را یک آمریکایی آفریقایی‌تبار به‌شمار می‌آورد:

    می‌خواهم در عرصهٔ دانش و ادبیات نامی بلند بیافرینم و این‌گونه نام نژادم را بزرگ دارم. 

او در دانشگاه‌های فیسک و برلن تحصیل کرد و سرانجام دورهٔ دکتری را در دانشگاه هاروارد گذراند. او نخستین آفریقایی‌تباری بود که به این درجه نایل آمد. پایان‌نامهٔ دکتری او، «منع بازرگانی بردگان آفریقایی» بود که نخستین پایان‌نامهٔ این دانشگاه در زمینهٔ پژوهش‌های تاریخی به‌شمار می‌رفت.

ویلیام دوبوآ فعالیت‌های خود را با نبردهای رسانه‌ای آغاز کرد. او دیدگاه‌های خود را در مقاله‌هایی هم‌چون «ارواح مردم سیاه» بازتاب می‌داد، در مقاله‌های دیگری نیز به صاحب‌منسبان آفریقایی‌تباری که ایشان را وابستهٔ سفیدپوستان می‌دانست حمله می‌کرد.

در سال‌های پس از ۱۹۰۴ میلادی بسیاری از آفریقایی‌تباران تحصیل کرده، انجمن‌هایی تشکیل دادند و از او پشتیبانی نمودند. از جملهٔ ایشان، ویلیام مونروئه تراتر، مدیر مجلهٔ بوستون گاردین و از هم‌دوره‌ای‌های ویلیام دوبوآ در دانشگاه هاروارد بود.

در تابستان ۱۹۰۵ میلادی، دوبوآ به همراه بیست و نه تن از نخبگان آفریقایی‌تبار به برگزاری همایشی در آبشار نیاگارا دست زد. در این همایش، او رسماً هدف نبرد خود را اعلام کرد. مشارکت کنندگان همایش، بیانیه‌ای صادر کردند و خواهان برابری همهٔ افراد در بهره‌مندی از حقوق انسانی و الغای تبعیض بر اساس رنگ پوست شدند.

وی در آتلانتا به خاک سپرده شد 
قسمت هایی از کتاب طلوع آزادی

بین من و دیگران، پیوسته پرسشی مکتوم وجود دارد: مکتوم به این دلیل که بعضی ها بواسطهٔ احساسات رقیق شان نمی پرسند؛ و بعضی ها هم سخت شان است آن را به درستی طرح کنند. خلاصه هرکسی به نحوی از آن طفره می رود. آنها به گونه ای تردیدآمیز با من برخورد می کنند، دلسوزانه یا از روی کنجکاوی زیر نظرم می گیرند و بعد، به جای اینکه رک و راست بپرسند، وصلهٔ ناجور بودن چه حسی دارد؟ می گویند: من در شهر خودم، مرد سیاه پوست فوق العاده ای سراغ دارم؛ یا می گویند من در نبرد مکانیک سوایل۶جنگیده ام؛ یا آیا این بی حرمتی جنوبی ها خونت را به جوش نمی آورد؟ من هم در جواب، به اقتضای شرایط، یا لبخند می زنم یا همراهی می کنم و گاه این خون به جوش آمده را آرام می کنم. اما در جواب سوال اصلی، اینکه وصلهٔ ناجور بودن چه حسی دارد؟ کمتر چیزی می گویم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب طلوع آزادی" ثبت می‌کند