اکران مدرنیسم اولین مطالعه جامع در مورد دوران شکوفایی سینمای هنر اروپا پس از جنگ است که با تاباندن نور تازه ای بر آثار مشهور نویسندگانی مانند آنتونیونی، فلینی و برسون و بیرون کشیدن طیفی از آثار مهم اما کمتر شناخته شده از سایه ها را به ما می شناساند.
آثار دایرهالمعارفی آندراس بالینت کواچ که از دهه 1950 تا 1970 را در بر میگیرد، استدلال میکند که مدرنیسم سینمایی جنبشی یکپارچه با تعداد انگشت شماری از سبکها و مضامین نبود، بلکه طیفی خیرهکننده از تغییرات در اصول اصلی هنر مدرن بود. کواچ با نشان دادن چگونگی تجلی مفاهیم مدرنیسم و آوانگارد در فیلم، با ردیابی ظهور سینمای هنری به عنوان یک مقوله تاریخی آغاز می کند. او سپس ویژگیهای رسمی اصلی سبکها و فرمهای مدرن و همچنین بنیان فکری آنها را توضیح میدهد. در نهایت، با تکیه بر نظریه و فلسفه مدرنیستی در طول مسیر، او تاریخ نوآورانه ای از تکامل سینمای هنری مدرن اروپا ارائه می دهد.
اکران مدرنیسم با کاوش نه تنها در خاستگاه مدرنیسم، بلکه همچنین آواتارهای سبکی، موضوعی و فرهنگی آن، در نهایت راههای خلاقانه جدیدی را برای اندیشیدن درباره دورههای تاریخی که این عصر طلایی فیلم را تشکیل میدهند، ارائه میکند.
کتاب اکران مدرنیسم