1. خانه
  2. /
  3. کتاب زن وسطی

کتاب زن وسطی

نویسنده: ماریو وارگاس یوسا
3.1 از 1 رأی

کتاب زن وسطی

نویسنده ها : ماریو بارگاس یوسا و دیگران
Collected story
٪15
180000
153000
معرفی کتاب زن وسطی
کتاب «زن وسطی» یک مجموعه داستان کوتاه است که از آثار چند نویسنده معروف آمریکای لاتین گردآوری شده است. در این کتاب با سبک و دیدگاه‌های متنوع و خلاقانه‌ی نویسندگانی همچون ماریو بارگاس یوسا، خورخه لوییس بورخس، خولیو کورتاسار، فرناندو سورنتینو و دیگران آشنا می‌شوید. این نویسندگان با استفاده از عناصر فراواقع‌گرایانه، انتقادی، طنزآمیز و اجتماعی، داستان‌هایی را روایت می‌کنند که هم با واقعیت‌های زندگی آمریکای لاتین درگیر هستند و هم با تخیل و خیال پردازی آن‌ها. این داستان‌ها به شما نشان می‌دهند که چگونه ادبیات آمریکای لاتین یکی از پرجنب و جوش و غنی‌ترین ادبیات‌های جهان است که آثار و رمان‌های شاهکاری را به جهان هدیه داده است.
در ادامه به معرفی برخی از داستان‌های این کتاب می‌پردازیم:
"ادبیات آتش است" داستانی از ماریو بارگاس یوسا، نویسنده و سیاستمدار مطرح اهل پرو است که در سال ۲۰۱۰ جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد. این داستان درباره‌ی یک نویسنده است که در یک کافه با زنی آشنا می‌شود و با او درباره‌ی ادبیات و نقش آن در زندگی صحبت می‌کند. او در این داستان توضیح می‌دهد که چرا ادبیات یک آتش است که می‌تواند هم زندگی را روشن کند و هم آن را بسوزاند.
"۲۵ اوت ۱۹۸۳" داستانی از خورخه لوییس بورخس، نویسنده، شاعر و ادیب معروف آرژانتینی است که برنده جایزه ملی ادبیات آرژانتین شد. این داستان درباره‌ی یک مرد است که در یک اتاق مسافرخانه با خودش در سن ۷۰ سالگی روبرو می‌شود. او با خودش در گذشته صحبت می‌کند و به او نصیحت می‌کند که از زندگی لذت ببرد و از اشتباهاتش پشیمان نشود.
"خانه تسخیر شده" داستانی از خولیو کورتاسار، نویسنده آرژانتینی است که بیشتر سال‌های عمرش را در فرانسه زندگی کرد. او یکی از نویسندگان شاخص دهه شصت میلادی است که با استفاده از عناصر فراواقع‌گرایانه و سورئالیسم داستان‌هایی بی‌نظیر خلق کرد. این داستان درباره‌ی یک خانه بزرگ و قدیمی است که توسط یک خانواده اشغال شده است. این خانواده شامل یک خواهر و برادر و چند خدمتکار است که در خانه زندگی می‌کنند و هیچ ارتباطی با دنیای بیرون ندارند. اما این خانه یک راز تاریک و وحشتناک دارد که آن‌ها را تهدید می‌کند.
در نهایت "زن وسطی" داستانی از فرناندو سورنتینو، نویسنده و طنزپرداز آرژانتینی است که با نگاه جالب و شوخ‌طبعانه‌اش به زندگی و انسان‌ها، داستان‌هایی طنزآمیز و انتقادی می‌نویسد. این داستان درباره‌ی یک مرد است که در یک اتوبوس با یک زن آشنا می‌شود و با او درباره‌ی مسائل مختلف صحبت می‌کند. اما این زن یک ویژگی عجیب دارد که آن را زن وسطی می‌نامند. او همیشه در میان دو مرد نشسته است و هرگز جای خود را تغییر نمی‌دهد. این زن به مرد داستان‌هایی از زندگی‌اش می‌گوید که همه آنها با یک جمله ختم می‌شوند: من زن وسطی هستم.
درباره ماریو وارگاس یوسا
درباره ماریو وارگاس یوسا
ماریو بارگاس یوسا، در ۲۸ مارس سال ۱۹۳۶ در آرکیپای پرو به دنیا آمد. وی تنها فرزند پدر و مادرش بود و والدینش پنج ماه بعد از ازدواج از هم جدا شدند. ۱۰ سال اول زندگیش را در بولیوی و با مادرش گذراند. پس از آن که پدربزرگش مقام دولتی مهمی در پرو به دست آورد، همراه مادرش در سال ۱۹۴۶ به سرزمینش بازگشت. دوران کودکی او با سختی سپری شد.در ۱۴ سالگی پدرش وی را به دبیرستان نظام فرستاد که تأثیری ژرف و پایا بر او نهاد و ایده ی نخستین رمانش را در ذهنش پروراند. نگرش داروین گرایانه ی او نسبت به زندگی حاصل تجربه ی همین دو سال است. بارگاس یوسا در رشته ی هنرهای آزاد دانشگاه لیما فارغ التحصیل شد و سپس از دانشگاه مادرید در رشته ی ادبیات درجه ی دکترا گرفت. وی در نوزده سالگی با خولیا اورکیدی، که یکی از نزدیکانش و هجده سال از او بزرگ تر بود، ازدواج کرد. ماریو بارگاس یوسا بیست ساله بود که اولین داستانش منتشر شد؛ داستان کوتاهی بود به اسم «سر-دسته ها» که در یکی از نشریات پایتخت به چاپ رسید. اما راه درازی را در پیش داشت و شاید خودش هم آن قدر جاه طلبی نداشت که روزگاری نامش را در میان سه نویسنده ی بزرگ آمریکایی جنوبی ببیند. امروز اما ادبیات پررونق آمریکای لاتین مدیون مارکز، فوئنتس و یوسا است.شهرت یوسا با نخستین رمانش، زندگی سگی آغاز شد. رمانی که در آن به تجربه های سختش در خدمت نظامی پرداخت. بدین ترتیب جهان خیلی زود با دوره ی طلایی ادبیات آمریکای لاتین آشنا شد. سرانجام، خورخه ماریو پدرو بارگاس یوسا در سال 2010 توانست جایزه ی ادبی نوبل را از آن خود کند.
مقالات مرتبط با کتاب زن وسطی
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
ادامه مقاله
کتاب «روزگار سخت»: روایت «ماریو بارگاس یوسا» از گذشته ای ناآرام
کتاب «روزگار سخت»: روایت «ماریو بارگاس یوسا» از گذشته ای ناآرام

این رمان نیز مانند سایر آثار «بارگاس یوسا»، روایتی جذاب و خوش ساخت دارد

توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

ماریو بارگاس یوسا، نویسنده ای که نوشتن، زندگی اش بود
ماریو بارگاس یوسا، نویسنده ای که نوشتن، زندگی اش بود

نویسندگی برای بارگاس یوسا همیشه سلاحی در برابر ناامیدی و استبداد بوده است و آثار او همواره تلاشی برای مقابله با امواج جریانات سیاسی و فکری آسیب زا بوده اند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب زن وسطی" ثبت می‌کند