1. خانه
  2. /
  3. کتاب گرایشهای تفسیری در میان مسلمانان

کتاب گرایشهای تفسیری در میان مسلمانان

3.2 از 1 رأی

کتاب گرایشهای تفسیری در میان مسلمانان

Die Richtungen Der Islamischen Koranauslegung
ناموجود
48000
معرفی کتاب گرایشهای تفسیری در میان مسلمانان
"گرایش‌های تفسیری در میان مسلمانان" نوشته ایگناس گلدزیهر (1850-1921م)، یک خاورشناس مجارستانی، که توسط ناصر طباطبائی (معاصر) ترجمه شده، یکی از نگارش‌های بسیار مهم و تأثیرگذار در زمینه قرآن و علوم تفسیر است. در این اثر، علاوه بر متن اصلی، مقدمه‌ای نیز توسط محمد علی ایازی نوشته شده است.

این کتاب توسط مستشرقان نوشته شده و به بررسی موضوعات مهمی از جمله تفسیر قرآن و عقاید تفسیری در اسلام می‌پردازد. نویسنده در این کتاب از منابع متعددی بهره‌گرفته و تحقیقات گسترده‌ای در زمینه تفسیر و عقاید مسلمانان انجام داده است.

این کتاب به شش بخش تقسیم شده است:
1. بخش اول به بررسی تفسیر اختصاص یافته و مباحث مرتبط با آن می‌پردازد.
2. بخش دوم به تفسیر روایی اختصاص دارد.
3. بخش سوم به تفسیر در پرتو عقیده مسلمانان می‌پردازد.
4. بخش چهارم به تفسیر در پرتو تصوف اسلامی می‌پردازد.
5. بخش پنجم به تفسیر در پرتو فرقه‌های دینی، به ویژه فرقه‌های شیعه، اختصاص دارد.
6. بخش ششم به تفسیر در پرتو تمدن اسلامی می‌پردازد.

این کتاب برای نخستین بار از عربی به فارسی ترجمه شده و منتشر شده است. مترجم عربی تمام فصل‌های کتاب را حاشیه زده و تصحیح‌هایی را انجام داده است. همچنین، او در پاورقی‌ها به خطاهای نویسنده اصلی اشاره کرده است.

این نوشته،یکی از نخستین آثار تفسیر پژوهی در مورد تفاسیر قرآن است و در پژوهش‌های مثبت و منفی تاثیرگذار بوده است. نویسنده با روش‌شناسی اثباتی و نقدهای خود به آثار دیگران، تأثیر جدی در آثار دیگران داشته است. این کتاب همچنین به مقایسه مفاهیم قرآن با کتاب‌های مقدس دیگر، به ویژه عهد قدیم، می‌پردازد و تفاوت‌ها و تشابه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.
درباره ایگناس گلدزیهر
درباره ایگناس گلدزیهر
ایگناس گلدزیهر (۲۳ ژوئن ۱۸۵۰ - ۱۳ نوامبر ۱۹۲۱ ) خاورشناس مشهور مجار است که او را به همراه تئودور نولدکه و کریستین اسنوک هورگرونیه از پایه گذاران اسلام‌شناسی نوین در اروپا می‌دانند. او که در خانواده‌ای با اصالت یهودی زاده شده بود، با کمک بارون یوکوس، وزیر فرهنگ مجارستان، در دانشگاههای بوداپست، برلین، لایپزیک و لایدن تحصیل نمود و در سال ۱۸۷۲ در دانشگاه بوداپست به رتبهٔ استادیار دست یافت. سال پس از آن با حمایت دولت مجارستان، به کشورهای سوریه، فلسطین و مصر سفر کرد و بدین ترتیب فرصت شرکت در سخنرانیهای روحانیون مسلمان در دانشگاه الازهر را بدست اورد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب گرایشهای تفسیری در میان مسلمانان" ثبت می‌کند