این کاوشهای مختصر و روشنگرانه بزرگترین متفکران ما، ایدههای آنها را به شیوهای سرگرمکننده و قابل دسترس زنده میکند. اندیشه فلسفی رمزگشایی می شود و تقریبا برای همه جالب و جامع می شود. هر کتاب به دور از تازگی، ارزیابی بسیار دقیقی از فیلسوف و آثار او است، معتبر و به وضوح ارائه شده است.
"آشنایی با فیلسوفان" یک مجموعه ارزشمند از زندگینامههای فیلسوفان بزرگ است که در اینجا معرفی میشود. این مجموعه با هدف معرفی و ارائه مقدمهای مفصل به اندیشهها و دیدگاههای آنها، با مطالبی محتواوی و متفاوت خدمت میکند. در هر کتاب از این مجموعه، علاوه بر شرح زندگینامهها، اندیشهها و نگرشهای هر فیلسوف به تاریخ فلسفه بهعنوان یک کلیت و همچنین در ارتباط با جریانها و تحولات فکری، اجتماعی و فرهنگی دوره زمانی مشخص خود میپردازد. بدون بیان جزئیات گمراهکننده از دیدگاهها و آراء، اصول اساسی آنها بهزبانی ساده و شفاف بیان میشود. اصول این کتابها به سادگی و اختصار طراحی شده است، تا هم جوانان و هم افرادی که پیشزمینهای در زمینه فلسفه ندارند، به راحتی از آن بهرهبرداری کنند. بسیاری از موارد، این کمیته کوچک از مطالب، میتواند انگیزهای برای تحقیقات عمیقتر و مطالعات دقیقتر در زمینه فلسفه ایجاد کند.استراترن یک گزارش مختصر و متخصصانه ارائه می دهد.
یک موهبت الهی در این دوره که همه ی ما میزان توجه کوتاهی داریم.
دیوید هیوم در ۲۴ آوریل ۱۷۱۱ میلادی در ادینبورو به دنیا آمد. او در سه سالگی پدرش را از دست داد. شمار فوق العاده کثیری از فیلسوفان بزرگ در سال های کودکی پدران خود را از دست داده اند و این امر، سرچشمه بسیاری از نظریه های معمول روانکاوانه بوده است. جان کلام چنین نظریه هایی این است که فقدان شعفیت پدر، نیازی عمیق به قطعیت و یقین ایجاد می کند. این امر، به نوبه خود، باعث می شود که فرزند داغدیده، نظامی تجریدی خلق کند تا جای خالی پدر «تجرید» شده یا فاقد وجود جسمانی خود را پر کند. این گونه نظریه های روانکاوانه ممکن است درخشان، سرگرم کننده، و حتی احتمالا آموزنده باشند. (هر چند در این باره کاملا مطمئن نیستم). به بیان دیگر، شباهت این نظریه ها با فیلسوفانی که توصیفشان می کنند، از بسیاری جهات، غیرعادی و غریب است مگر از نظر دقت و موشکافی عقلانی آنها.
خواندن زندگینامه افراد موفق و حتی افراد غیر موفق برای همه ما لازم است. اما واقعا چه فایده مهمی برای ما دارد؟