1. خانه
  2. /
  3. کتاب چرند،پرند

کتاب چرند،پرند

10 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب چرند،پرند

charand,parand
٪15
105000
89250
1 از 1 رأی

کتاب چرند و پرند

charand o parand
٪15
70000
59500
1 از 1 رأی

کتاب چرند پرند

Charand , Parand
انتشارات: نیلوفر
٪15
285000
242250
1 از 1 رأی

کتاب چرند و پرند

Charand Parand
انتشارات: عطار
٪15
50000
42500
پیشنهاد ویژه
1 از 1 رأی

کتاب چرند و پرند

Charand Parand
انتشارات: باران خرد
٪20
135000
108000
پیشنهاد ویژه
4 از 1 رأی

کتاب چرند و پرند

charand o parand
انتشارات: نشر چلچله
٪25
200000
150000
پیشنهاد ویژه
1 از 1 رأی

کتاب چرند پرند

Charand Parand
انتشارات: چهل کلاغ
٪25
98000
73500
پیشنهاد ویژه
1 از 1 رأی

کتاب چرند و پرند

Charand Parand
انتشارات: پنگوئن
٪25
130000
97500
1 از 1 رأی

کتاب چرند و پرند

charand o parand
انتشارات: خلاق
ناموجود
25000
1 از 1 رأی

کتاب چرند پرند

charand o parand
انتشارات: نشر ثالث
ناموجود
20000
معرفی کتاب چرند،پرند
با وجود گذشت بیش از یک قرن از انقلاب مشروطه و وقایع پس از آن ،همچنان می‌توان تاثیرات فراوان این رویداد عظیم را بر جنبه‌های مختلف زندگی ایرانیان به ویژه زیست سیاسی و اجتماعی آن‌ها مشاهده کرد. این تاثیر‌گذاری موجب شده است تا محققان فراوانی از رشته‌های گوناگون علوم انسانی به بررسی جنبش مشروطه و انقلابی که در پی آن رخ داد و همچنین رویدادهای پس از آن بپردازند تا هم خود این واقعه را بهتر شناخته و درک کنند و هم در شناسایی آثار آن بر زندگی امروز مردم ایران به نتایج قابل اتکایی نائل شوند. این عقیده که محققان برای درک بهتر شرایط و افکار حاکم بر آن زمان و شناخت اندیشه‌ی بزرگان و روشنفکران آن دوران باید علاوه بر مطالعه تواریخ رسمی و نامه‌ها و اسناد موجود ،به تحقیق در رابطه با روزنامه‌ها و آثار ادبی منظوم و منثوری از آن برهه تاریخی به جا مانده است نیز بپردازند و بی‌توجه از کنار آن ها عبور نکنند، طرفداران بسیاری دارد.علاوه بر این لازم به ذکر است که مطالعه‌ی این آثار برای پژوهشگران رشته‌ی ادبیات که قصد شناخت ادبیات دوران سلطنت قاجار را دارند، از اوجب واجبات است. آثار شاعران و نویسندگانی چون ملک الشعرای بهار، سید اشرف گیلانی (نسیم شمال)، عارف قزوینی، علی اکبر دهخدا، میرزاده عشقی، فرخی یزدی، ابوالقاسم لاهوتی، میرزا جهانگیرخان شیرازی و بسیاری دیگر نه تنها راهگشای مسیر پژوهشگران است، بلکه همواره به عنوان آثاری خواندنی و ارزشمند در تاریخ ادبیات فارسی قلمداد می شوند. کتاب «چرند و پرند» نوشته‌ی علی اکبر دهخدا یکی از نوشته‌های درخشان همین دوران است. این کتاب مجموعه نوشته‌های طنز اجتماعی و سیاسی علی‌اکبر دهخدا است که قالب‌های متنوعی همچون داستان کوتاه، اعلامیه، تلگراف، گزارش خبری و... نوشته شده است.این نوشته‌ها در سال‌های میان پیروزی انقلاب مشروطیت و شروع استبداد صغیر در هفته نامه صوراسرافیل به مدیریت میرزا جهانگیرخان شیرازی، در 32 شماره و پس از آن در سه شماره صوراسرافیل که پس از به سلطنت رسیدن محمدعلی شاه و شروع استبداد صغیر توسط دهخدا در سوییس چاپ شد، منتشر شدند. طنز نیش‌دار و همراه با گوشه و کنایه دهخدا در این کتاب، همراه با بیان حقایق تاریخی کم‌نظیر و دغدغه‌های اجتماعی وی، این اثر را برای خوانندگان از تمامی اقشار جامعه تبدیل به کتابی مفید، لذتبخش و خواندنی می‌کند.
درباره علی اکبر دهخدا
درباره علی اکبر دهخدا
علی‌اکبر دهخدا (زاده ۱۲۵۷ تهران – درگذشته ۷ اسفند ۱۳۳۴ تهران)، ادیب، لغت‌شناس، سیاست‌مدار و شاعر ایرانی است. او مؤلف و بنیان‌گذار لغت‌نامه دهخدا نیز بوده‌است. علی‌اکبر دهخدا در سال ۱۲۵۷ خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود. اگرچه اصلیت او قزوینی بود، اما پدرش خان باباخان که از ملاکان متوسط قزوین بود، پیش از زاده شدن وی از قزوین خارج شده، در تهران اقامت گزیده بود. هنگامی که او نه ساله بود پدرش در بروجرد فوت کرد. در آن زمان غلامحسین بروجردی که از دوستان خانوادگی آن‌ها بود کار تدریس دهخدا را آغاز کرد و دهخدا تحصیلات قدیمی را نزد او آموخت.
در زمان گشایش مدرسه علوم سیاسی وابسته به وزارت امور خارجه در سال ۱۲۷۸ شمسی، دهخدا در آزمون ورودی مدرسه شرکت کرد و در آن جا مشغول تحصیل شد و چهار سال بعد جزء اولین فارغ‌التحصیلان مدرسه سیاسی بود. طی این دوره با مبانی علوم جدید و زبان فرانسوی آشنا شد. معلم ادبیات فارسی آن مدرسه محمدحسین فروغی بود و گاه تدریس ادبیات کلاس را به عهده دهخدا می‌گذاشت. چون منزل پدری دهخدا در جوار منزل حاج شیخ هادی نجم‌آبادی بود، دهخدا از این موقعیت استفاده می‌کرد و از محضر او بهره می‌گرفت.
پس از اتمام دوره مدرسه علوم سیاسی، دهخدا که اکنون میرزا علی‌اکبر خان قزوینی نامیده می‌شد، به خدمت وزارت امور خارجه درآمد و در سال ۱۲۸۱ هنگامی که معاون‌الدوله غفاری به‌عنوان سفیر ایران در کشورهای بالکان منصوب شده بود، دهخدا به‌عنوان منشی سفیر با او همراه شد. اقامت آن‌ها در اروپا بیش از دو سال در شهر وین بود. دهخدا از این دوره برای آشنایی بیشتر با زبان فرانسوی و دانش‌های جدید استفاده کرد. او در سال ۱۲۸۴ به ایران بازگشت.
بازگشت دهخدا به ایران هم‌زمان با آغاز مشروطیت بود. ابتدا به مدت شش ماه در اداره شوسهٔ خراسان که در مقاطعه حسین‌آقا امین‌الضرب بود، به‌عنوان معاون و مترجم مسیو دوبروک مهندس بلژیکی استخدام شد.
دهخدا از دست پروردگان شیخ هادی نجم‌آبادی محسوب می‌شود که در جنبش مشروطه نقشی مهم ایفا کرد. دهخدا در بیان خاطرات خود، «تربیت عقل» خویش را به شیخ هادی «طائب ثراة» نسبت داده و او را همراه دو مربی دیگر خود، «وجودی استثنایی» خوانده‌است.
در همین هنگام (شمسی ۱۲۸۵ – ۱۳۲۵ قمری)، میرزا جهانگیرخان شیرازی و میرزا قاسم‌خان تبریزی برای آغاز انتشار روزنامه صوراسرافیل که خود بنیان‌گذار آن بودند از او دعوت به همکاری کردند. دهخدا از ابتدا نویسنده اصلی در صوراسرافیل بود.
وی با نگارش مقاله‌های بند در روزنامه صوراسرافیل، در زمره مشروطه خواهان قرار گرفت. به همین سبب بود که او نیز مورد غضب محمدعلی شاه واقع شد و اگر کمک سفارت انگلستان در امان گرفتن برای او نبود، سرنوشتی چون همکارانش، می‌یافت. نخستین شماره این روزنامه هفتگی پنج‌شنبه هفدهم ربیع‌الآخر ۱۳۲۵ قمری برابر هشتم خرداد ۱۲۸۶ و ۳۰ مه ۱۹۰۷ در هشت صفحه در تهران منتشر شد. صوراسرافیل طی چهارده ماه بعدی با تعطیلی‌ها و توقیف‌هایی که دید جمعاً سی و دو شماره منتشر شد که تاریخ آخرین شماره بیستم جمادی‌الاولی ۱۳۲۶ بود. دهخدا در آغاز هر شماره روزنامه مقاله‌ای در زمینه مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و در پایان مقاله‌ای با عنوان چرند و پرند با نام مستعار می‌نوشت. سبک نگارش این مقالات در ادبیات فارسی بی‌سابقه بود و مکتب جدیدی را در روزنامه‌نگاری ایران و نثر فارسی معاصر پدیدآورد.
مهم‌ترین نام مستعار میرزا علی‌اکبر خان قزوینی در چرند و پرندش دخو بود. دخو مخفف کلمه دهخدا است، خطابی برای مردم ساده‌دل در قزوین، زادگاه پدر و اجداد نویسنده. البته دهخدا در اصل به معنی 'کدخدا و خداوند و بزرگ ده' است.
برخی نوشته‌های دهخدا موجب اعتراض‌های شدید سنّت‌گرایان متعصب و طرفداران استبداد شد تا جایی که حتی حکم به تکفیر او دادند. مجلس چند بار راجع به نوشته‌های او به بحث و گفتگو پرداخت. در جلسه بیستم شعبان ۱۳۲۵ اسدالله میرزا به شکایت انجمن اتحادیه طلاب اشاره کرد. آقا سید محمد جعفر نماینده‌ای دیگر تصریح کرد که در شماره‌های ۱۲ و ۱۴ صور اسرافیل نوشته‌ای که به تکفیر انجامیده باشد، دیده نمی‌شود اما در مورد مطالب سیاسی باید وزارت علوم و معارف نظر دهد. پس از یکی دو گفتار دیگر روزنامه به‌طور موقت توقیف شد. در این میان دهخدا نیز به مجلس احضار شد و توانست با منطق و استدلال و حاضرجوابی مخالفان را مجاب کند. البته دهخدا را از در پشتی مجلس خارج کردند زیرا برخی متعصبان مسلح با سلاح گرم، آمادهٔ حمله به او بودند.
مقالات مرتبط با کتاب چرند،پرند
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن

در این مطلب قصد داریم به تعدادی از کتاب های کلاسیک کوتاه بپردازیم که انتخاب هایی عالی برای ورود به جهان آثار کلاسیک به شمار می آیند.

نظر کاربران در مورد "کتاب چرند،پرند"
9 نظر تا این لحظه ثبت شده است

دوستان کدام نشر بهتر است؟ به دنبال نثر خالص کامل به دور از شرح و تفسیر و تغییر هستم.

1403/01/12 | توسطزهرا مزینانی
0
|

چرا بین انتشارات مختلف با یک قطع تعداد صفحات شون تفاوت داره؟ انتشارات نیلوفر ۴۴۵ صفحه و انتشارات مجید(به سخن) ۲۶۴ است! دلیل این اختلاف چیه؟

1401/09/09 | توسطمحی الدین رحیمی سوروئی
1
|
پاسخ ها

من یه جا این نظر رو در مورد انتشارات نیلوفر دیدم :« حدود 200 صفحه مقدمه و نام نامه داره که خیلی ضروری هم نیست، اما قلم دهخدا بسیار گیراست و جذاب»

1401/12/20|توسطمحمد نکوئی
2

خیلی جالب بود که توی بعضی مسائل و مشکلات، جامعه امروزی با جامعه زمان مشروطه هیچ تفاوتی نداشته و یه جورایی میشه گفت توی حالت سکونیم، نه پیشرفتی کردیم نه پسرفتی و این خیلی جای تأسف داره

1401/06/14 | توسطImfarza
4
|

دوستان بهترین چاپ بدون حذفیات کدومه؟ چاپ جیبی ۱۳۸ ص چاپ رقعی ۲45 یکی دیگه 450!

1400/10/06 | توسطحامد بابایان سیار
3
|

نمیدونم توی این چاپهای متعدد از این کتاب ، اون بخش از مقالاتی که درباره شیخ فضل الله نوری نوشته شده هم اومده یا سانسور شده😏

1400/01/13 | توسطاشکان نعمت زاده
7
|

داستان‌های طناز با تیکه‌های سیاسی و اجتماعی فراوون که آینه تمام نمای وضعیت موجود در زمانه‌ی دهخداست. در کل خواندنی و جالب توجه.عارف.ن

1399/05/15 | توسطعارف نظری
2
|

مراجع قرار گرفت و چندین بار توقیف و رفع توقیف شد. اگر کمک سفارت بریتانیا نبود،به سرنوشت میرزا جهان گیرخان صوراسرافیل دچار میشد.

1399/04/16 | توسطاشکان سفالی
3
|

با خوندن این کتاب متوجه خیلی از حقایق ایرانمون شدم،اینکه از زمان قاجار تا به الان هر مشکلی که ایران الانمون داره(از پدیده اقا زادگی و قانون گریزی و دور شدن از اصل انقلاب گرفته تا وطن فروشی و مشکلات فراوان دیگر)دست نخورده و هنوز با همون مشکلات دست و پنجه نرم میکنیم و شک دارم تا صدسال دیگه تغییر خاصی در اوضاع و احوال این مردم و این سرزمین اتفاق بیفته. دهخدا با نوشتن این مقالات در روزنامه صور اسرافیل مورد غضب روحانیون و مذهبیون،وکلای مجلس،شاه و دربارش و...شد تا اونجایی که این روزنامه مورد تکفیر

1399/04/16 | توسطاشکان سفالی
7
|

چرند و پرند مجموعه نوشته‌های طنز اجتماعی و سیاسی علی اکبر دهخدا است که در قالب داستان کوتاه،اعلامیه،تلگراف،گزارش خبری و...نوشته ضده است. علاقه دهخدا به مسائل روز جامعه پ شناخت او از ذهنیت و طرز فکر ایرانی و احساس همدردی و همراهی او با جامعه ایرانی باعث میشد تا او بیرحمانه به تمامی سوژه‌های متعدد سیاسی و اجتماعی که باعث عقب ماندگی ایران میدانست حمله کند

1399/04/16 | توسطاشکان سفالی
4
|