1. خانه
  2. /
  3. کتاب صدای حیرت بیدار

کتاب صدای حیرت بیدار

4 از 1 رأی

کتاب صدای حیرت بیدار

گفت و گوهای مهدی اخوان ثالث
Sedaye heirat bidar
انتشارات: زمستان
ناموجود
95000
معرفی کتاب صدای حیرت بیدار
صدای حیرت بیدار گردآوری شده ی مجموعه گفت و گوهای اخوان ثالث با مصاحبه کنندگانش طی سالها فعالیت اوست، باهتمام مرتضی کاخی. این گفتگوها گرفته شده است از نشریات مختلف ازجمله مجله ها و روزنامه ها و کتاب ها و حتی نوارهای منتشر نشده و دست نوشته ها و یادداشت های پراکنده خود اخوان ..
درباره مهدی اخوان ثالث
درباره مهدی اخوان ثالث

مهدی اخوان ثالث (۱۰ اسفند ۱۳۰۷ مشهد - ۴ شهریور ۱۳۶۹ تهران)، شاعر پرآوازه و موسیقی‌پژوه ایرانی بود. نام و تخلص وی در اشعارش م. امید بود.
اشعار او زمینهٔ اجتماعی دارند و گاه حوادث زندگی مردم را به تصویر کشیده‌است؛ همچنین دارای لحن حماسی آمیخته با صلابت و سنگینی شعر خراسانی و نیز در بردارندهٔ ترکیبات نو و تازه است.
اخوان ثالث در شعر کلاسیک فارسی توانا بود و در ادامه به شعر نو گرایید. از وی اشعاری در هر دو سبک به جای مانده‌است. همچنین او آشنا به نوازندگی تار و مقام‌های موسیقایی بود.

چیره‌دستی اخوان در شعر حماسی است. او درون‌مایه‌های حماسی را در شعرش به کار می‌گیرد و جنبه‌هایی از این درون‌مایه‌ها را به استعاره و نماد آراسته می‌کند.

به گفته برخی از منتقدین، تصویری که از م. امید در ذهن بسیاری به جا مانده این است که او از نظر شعری به نوعی نبوت و پیام‌آوری روی آورده و از نظر عقیدتی آمیزه‌ای از تاریخ ایران باستان و آراء عدالت‌خواهانه پدیدآورده و در این راه، گاه ایران‌دوستی او جنبه نژادپرستانه پیدا کرده‌است. در واقع اخوان ثالث شعر را چنین تعریف می‌کند: شعر محصول بی‌تابی انسان در لحظاتی است که در پرتو شعور نبوت قرار می‌گیرد.

اما اخوان این موضوع را نمی‌پذیرفت و در این باره گفته‌است: «من به گذشته و تاریخ ایران نظر دارم. من عقده عدالت دارم. هرکس قافیه را می‌شناسد، عقده عدالت دارد. قافیه دو کفه ترازو است که خواستار عدل است… گهگاه فریادی و خشمی نیز داشته‌ام.»

شعرهای اخوان در دهه‌های ۱۳۳۰ و ۱۳۴۰ شمسی روزنه هنری تحولات فکری و اجتماعی زمان بود و بسیاری از جوانان روشنفکر و هنرمند آن روزگار با شعرهای او به نگرش تازه‌ای از زندگی رسیدند. مهدی اخوان ثالث بر شاعران معاصر ایرانی تأثیری عمیق داشته‌است.

هنر اخوان در آمیزش شعر کهن و سبک نیمایی و سوگ او بر گذشته، مجموعه‌ای به وجود آورد که خاص او بود و اثری عمیق در هم‌نسلان او و نسل‌های بعد گذاشت.
دسته بندی های کتاب صدای حیرت بیدار
مقالات مرتبط با کتاب صدای حیرت بیدار
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب صدای حیرت بیدار"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یکی از جذاب‌ترین کتابهائی بود که خواندم هرچند که در چاپ اول کتاب خطا‌های چاپی بسیار داشته که امید وارم در چاپهای دوم و سوم بر طرف شده باشه اما کلا کتاب بسیار جذاب ، شیرین و دلنشینی است

1402/11/25 | توسطاحمد یار محمد لو
0
|

درود این کتاب بسیار خواندنی نیست. زنده یاد مهدی اخوان ثالث با کلامی بسیار شیرین در این اثر ادبی درباره موضوعات مختلف شعری سخن می‌راند. هرگاه دیگر بار این اثر موجود شد؛ بلافاصله خرید کنید زیرا تنها تشنگان شعر وادب پارسی از ارزش این گفت و گو آنگونه که بایست آگاه هستند. مانا باشید.

1402/09/27 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|

کتاب حاوی گفت و شنیدهایی با اخوان ثالث طی سالیان مختلف هست او درباره شعر،ادبیات و مسائل ادبی نظریاتی ارائه میده که بسیار خواندنی هست

1399/08/04 | توسطسمیرا ستوده
0
|