1. خانه
  2. /
  3. کتاب هنر رمان

کتاب هنر رمان

نویسنده: ناصر ایرانی
4 از 1 رأی

کتاب هنر رمان

Art of the novel
انتشارات: فرهنگ نشر نو
ناموجود
70000
معرفی کتاب هنر رمان
"هنر رمان" کتابی است از "ناصر ایرانی" که یک اثر کامل و کاربردی درباره تاریخچه رمان، شکل و اهمیت ادبی آن به حساب می‌آید. این کتاب یک دایره‌المعارف کوچک است که در زمینه شناخت رمان و یادگیری رمان‌نویسی استفاده می‌شود و برای هرکسی که به روایت و داستان‌نویسی علاقه دارد و یا می‌خواهد نوشتن رمان را به شکل شخصی تجربه کند، پیشنهاد می‌شود. نویسنده در بیان علت نگارش این اثر، اشاره می‌کند که تا کنون مورخان نظری نتوانسته‌اند توصیف جامعی از شکل هنری رمان ارائه دهند. توضیح این امر ممکن است به علت شخصیت پویا، محدودناشدنی، قاعده‌گریز و مبتکرانه‌ی این هنر باشد که هر توصیفی را نقض یا ناکافی نشان می‌دهد و آن تعریف به سرعت منسوخ می‌شود.
همچنین به این دلیل که "هنر رمان" مانند شعر، یک رودخانه بزرگ جهانی است که از گذشته‌های دور به امروز و از حال به آینده دور خواهد رفت و در این جریان، به هر ملت و هر زمان تاریخی که رسیده، خصوصیات آن قوم و زمان را یافته و منعکس کرده است. در نتیجه، در عین اینکه رمان همچنان یک رمان است، هر بار شکل و روح جدیدی به خود گرفته است. به دلیل اشکال و روحیات متنوع رمان، ارائه یک تعریف کامل و جامع از آن دشوار است.
خواندن رمان بهترین رویکرد برای یادگیری در مورد "هنر رمان" است. هر چه بیشتر بخوانید، "هنر رمان" را بیشتر درک خواهید کرد و هر چه بیشتر رمان‌های کشورها و دوره‌های دیگر را بخوانید، انواع مختلف "هنر رمان" را بهتر درک خواهید کرد. خواندن آثار و رساله‌هایی که داستان‌نویسان نظریه‌پرداز درباره طبیعت، صنعت و تاریخ رمان تالیف کرده‌اند نیز فوق‌العاده جالب و ارزشمند است و اثر پیش رو به قلم "ناصر ایرانی"، سعی می‌کند بیش از هر چیزی، بر موضوعی که در عنوان بیان شده، یعنی بر "هنر رمان" تمرکز کند.
درباره ناصر ایرانی
درباره ناصر ایرانی
ناصر ایرانی با نام کامل ناصر نظیف‌پور ایرانی (زادهٔ ۷ مرداد ۱۳۱۶ در تهران – درگذشتهٔ ۲ آبان ۱۳۹۷ در تهران) نویسنده، مترجم و نمایش‌نامه‌نویس در ایران بود. ناصر ایرانی در محله سنگلج تهران متولد شد. پدرش بنک­دار بود. بنا به گفتهٔ خود او در آغاز ۱۴ سالگی در تابستان ۱۳۳۰ (خورشیدی) عضو سازمان جوانان حزب توده ایران شد و در آغاز ۱۸ سالگی در تابستان ۱۳۳۴ (خورشیدی) از آن سازمان کناره گرفت. انتقادهای او به حزب توده به سه دلیل بودند: این که اعضا طبق اصول حزب نمی‌زیستند، این که حزب از دکتر مصدق حمایت نمی‌کرد، و این که حزب، استالین را بت‌وار می‌پرستید. او دانشجوی مدیریت بازرگانی بود و در بانک بازرگانی نیز کارمند، اما به علت ناسازگاری این رشته و شغل با روحیاتش هردو را رها می‌کند. رئیس انتشارات سازمان حفاظت از محیطزیست و سردبیر مجله شکار و طبیعت نیز بود. آثارش عموماً سیاسی بودند و در دوران محمدرضا پهلوی ممنوع‌القلم شد و ۴ بار به زندان افتاد. در سال ۱۳۵۳ به انگلستان می‌رود و در کالج پرینستون ادبیات انگلیسی می‌خواند، اما تحصیل را برای مشاهده نزدیک انقلاب ایران باز هم رها می‌کند. ناصر ایرانی در دوران جنگ ایران و عراق به درخواست خودش برای نوشتن داستان و رمان به جبهه رفت. او با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دفتر نشر فرهنگ اسلامی همکاری می‌کرد.در دهه ۷۰ هجری شمسی در نشریاتی مانند کیان و روزنامه جامعه مطلب می‌نویسد. پس از این دوره وارد یک انزوای طولانی تا زمان مرگش می‌شود. ایرانی، کتاب خاطرات خود را در سال ۱۳۸۶ (خورشیدی) نوشت ولی تاکنون به آن اجازهٔ چاپ داده نشده‌است. علاوه بر این کتاب او هزاران صفحه آثار منتشر نشده دارد که شامل چندین رمان، نمایشنامه، و داستان کوتاه می‌شوند.
وی شب ۲ آبان ۱۳۹۷ (خورشیدی) در ۸۱ سالگی و پس تحمل مدت‌ها بیماری درگذشت. وی وصیت کرده بود که جنازه‌اش را برای پژوهش علمی به دانشگاه تهران بدهند.
قسمت هایی از کتاب هنر رمان

جهان مادر رمان نویس است؛ در شکل گیری سیمای انسانی و شخصیت هنری او بسیار موثر است؛ فراهم آورنده مصالح رمان های اوست؛ و مهم ترین عامل در رونق یا کسادی بازار کالای هنری اوست زیرا مادر خوانندگان رمان های او هم هست و نقش سازنده یا مخربی در تربیت هنری آنان، در بلند یا پست شدن مرتبه شعور و ذوق هنری شان، و در زیاد یا کم بودن عده شان و توانایی مالی شان و فرصت رمان خوانی شان دارد.

مقالات مرتبط با کتاب هنر رمان
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم
«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم

نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.

آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات
آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات

کاراکترهایی پیچیده که وجهی تاریک در وجود آن ها به چشم می خورد

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب هنر رمان" ثبت می‌کند