.. در این کوچه رندان ، که میان مسجد و میخانه راهی است - که می تواند این حافظ شهر را باز شناسد ؟ که می تواند از کوچه بسلامت بگذرد و بی ملامت ؟ از این کوچه مرموز که همه چیز آن با آنچه نزد آدم های عادی هست تفاوت دارد. آدمهای آن نه به دنیا سر فرود می آورند نه به آخرت. نه مال و جاه می جویند نه کام و آسایش. نه تسلیم ننگ و نام می شوند نه پایبند دین و دانش. اما راستی این حرفها چیست ؟ کدام دوستدار حافظ هست که او را چنین بی پرده وصف کند ، دور از عنوان هایی که پندار ساده دلان به او می بندند ؟ بسیارند کسانی که حافظ برای آنها لسان الغیب است و شاعر آسمانی . اما یک رند هم می تواند همه اینها باشد و گه گاه چیزی بالاتر . رند کیست ؟ آنکه به هیچ چیز سر فرود نمی آورد ، از هیچ چیز نمی ترسد و زیر این چرخ کبود ، ز هر چه رنگ تعلق پذیرد آزاد است.
که می گوید که حافظ هم مثل گوته ، شاعر آلمانی است ، به آنچه دوروبرش می گذرد کار ندارد و جز به خود نمی اندیشد و به احوال خود ؟ بر عکس طنز های کنایه آمیز حافظ دستگاه محتسب را می لرزاند و بسختی تکان می دهد . نه فقط شراب را برغم او موضوع عمدة غزل خویش می سازد بلکه فکر و اندیشه را هم - در آن سوی حدود سانسور که محتسب برایش مقرر داشته است - می کشاند به قلمرو فلسفه ، به قلمرو چون و چرا.
در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.
چرا اینقدر گران؟! چه خبره برای یه کتاب ۲۸۰ صفحهای، ۴۵۰ تومان اونم در تجدید چندین باره؟ متاسفانه نشر علمی و ناشران وابسته به اون مثل سخن، نگاه بسیار کاسبکارانهای به کتاب دارن و بخشی از این به خلطر
کاش زودتر تجدید چاپ بشه
در این کتاب از زوایای مختلف شعر و زندگی حافظ بررسی میشه. زرین کوب به مسائلی از جمله رندی، عشق، قرآن در شعر حافظ میپردازه. کتابی که به زبان ساده اما دلنشین به شرح مفاهیم مختلف در اشعار حافظ میپردازه که موجب میشه خواننده با درک بهتری به مرور اشعار حافظ بپردازه.