1. خانه
  2. /
  3. کتاب آن مادران این دختران

کتاب آن مادران این دختران

3.9 از 1 رأی

کتاب آن مادران این دختران

Those mothers, these girls
انتشارات: ققنوس
٪15
140000
119000
معرفی کتاب آن مادران این دختران
بلقیس سلیمانی داستان‌نویس و منتقد ادبی و پژوهشگر معاصر ایرانی است. کتاب‌های «بازی آخر بانو»، «بازی عروس و داماد» و «خاله بازی» از آثار اوست که همگی بیش از پنج بارتجدید چاپ شده‌اند و رمان بازی آخر بانو برندهٔ جایزه ادبی مهرگان و بهترین رمان بخش ویژهٔ جایزهٔ ادبی اصفهان در سال ۱۳۸۵ شده‌است. سلیمانی فلسفه خوانده و بیش از هشتاد مقاله در مطبوعات نوشته‌است و برخی از داستان‌هایش به زبان‌های انگلیسی، ایتالیایی و عربی ترجمه شده‌است. او داوری جایزه‌های ادبی را نیز بر عهده داشته‌است، از جمله جشنواره بین‌المللی برنامه‌های رادیویی و جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعاتی. رمان‌های «بازی آخر بانو» و «خاله بازی» دو کتاب از یک سه‌گانه در زمینه‌های عشق و روایت و قدرت هستند که داستان آن‌ها در زمان رویدادهای سیاسی - اجتماعی دهه ۱۳۶۰ ایران قرار دارد و نقش اصلی و محوری آن‌ها با زنان است. سلیمانی در این مجموعه رمان‌ها انسان را در موقعیت‌های مختلف و خطیر مانند انسان در موقعیت انتخاب، انسان در موقعیت آزاد، انسان در موقعیت مرگ، یا در موقعیت قتل قرار داده و عکس‌العمل او را بررسی می‌کند. اما بیشتر دغدغه‌های فلسفی و تجربهٔ آن در قالبی تازه سبب نگارش مجموعه داستان‌های بسیار کوتاه «بازی عروس و داماد» او بود. داستان‌های مجموعه «بازی عروس و داماد» را می‌توان داستان مینی‌مال یا داستان‌های فلش دانست. این شصت داستان چند خطی همگی قصه‌گو هستند و طرح داستانی آن‌ها واضح و مشخص است و بسیاری از آن‌ها پایانی غافلگیرکننده دارند
درباره بلقیس سلیمانی
درباره بلقیس سلیمانی

بلقیس سلیمانی که همه‌ی ما او را به‌عنوان داستان‌نویس می‌شناسیم، دستی نیز بر نقد دارد و پژوهشگر است. این نویسنده پرکار در سال ۱۳۴۲ در کرمان به دنیا آمد. شاید همین محل تولد و گذراندن دوران کودکی در این منطقه باعث شده که رمان‌ها و نوشته‌های او رنگ و بوی اقلیمی داشته باشند و او را نویسنده‌ای بدانیم که در تالیف رمان‌هایش دغدغه بومی‌گرایی دارد.
بلقیس سلیمانی نویسندگی را حرفه و شغل خودش می‌داند که تمام‌وقت مشغول آن است. با بررسی رمان‌ها و نوشته‌های او به‌راحتی می‌توان دریافت که او روایتگر زندگی زنان و دغدغه‌های ریز و درشت آن‌ها است. از این رو در بیشتر رمان‌هایش، زن‌ها شخصیت محوری دارند و داستان درباره دغدغه‌ها و چالش‌های درونی و بیرونی زندگی آن‌هاست. در واقع بلقیس سلیمانی به‌گفته خودش، بیشتر درباره چیزهایی می‌نویسند که از آن‌ها شناخت و اطلاعات کاملی دارد. به همین دلیل موضوع رمان‌های او دغدغه‌ها و چالش‌های زنان است و روایتی زنانه دارند. از طرفی دیگر، در برخی رمان‌های او ردپای وقایع سیاسی و تاریخی دهه ۶۰ نیز دیده می‌شود، زیرا به گفته خودش ماجراها و اتفاقات این دهه نیز دغدغه او بوده و درباره آن‌ها شناخت دارد.

جایزه ادبی مهرگان در سال ۱۳۸۵
جایزهٔ ادبی اصفهان در سال ۱۳۸۵
اعطای نشان درجه یک هنری در سال ۱۳۹۵
نظر کاربران در مورد "کتاب آن مادران این دختران"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

شروع داستان خیلی خوب بود روند داستان رفت و برگشتی بین گذشته و حال بود ولی از فصل ۵به بعد داستان کند میشه و برای هر خواننده ای میتونه خسته کننده باشه اما پایان داستان غافلگیر کننده بود،طوری که هنگام خوندن داستان دهانم از تعجب باز مونده و به یکی از شخصیت‌های داستان فحش میدادمو بنظرم این پایان قوی ،بار ریتم کند و خسته کننه اواسط کتاب رو خنثی کرد.

1399/04/15 | توسطاشکان سفالی
1
|

داستان درمورد ثریا و دخترش آناست.زنی بیوه اهل گوران که هنگام حامله بودن ،شوهر شمالی اش را از دست میدهد و در تهران با شغل معلمی دخترش را به سختی بزرگ میکند. درحقیقت داستان درمورد شکاف نسل‌ها ازنظر فرهنگ، اخلاق،آرزوها و نیازهاست.داستان مادر و دختری که هر دو شوهرشون رو از دست دادند یکی بوسیله مرگ دیگری با طلاق

1399/04/15 | توسطاشکان سفالی
1
|