1. خانه
  2. /
  3. کتاب خاله بازی

کتاب خاله بازی

2.5 از 1 رأی

کتاب خاله بازی

Aunt of the game
انتشارات: ققنوس
٪15
180000
153000
معرفی کتاب خاله بازی
کتاب «خاله بازی» نوشته بلقیس سلیمانی توسط نش «ققنوس» منتشر شده است. خاله بازی» داستان یک مرد و سه زن است. زن ها هر کدام به فراخوان موقعیت خود وارد زندگی این مرد می شوند و نقشی را بازی می کنند که برای آن ها مقدر شده است. یکی می آید تا بمیرد، یکی می آید تا بماند، یکی می آید تا نپذیرد. آن که نمی پذیرد به کاستی های طبیعی خود گردن می گذارد اما سعی می کند رویاروی کاستی های اجتماعی بایستد و در نقشی که همگان برایش در نظر گرفته اند بازی نمی کند. او در پی یافتن و ساختن یک هویت یگانه برای خود است: خانم دکتر گفت: «این هم لیلی شما جناب مسعود خان، صحیح و سالم، از این به بعد بیش تر مواظبش باش.» دسته گل را به طرفش دراز کردم. روشنک پقی زد زیر خنده و خانم دکتر گفت: «چرا مثل مجسمه وایستادین، بشینین تا روشنک از خنده غش نکرده.» بلقیس سلیمانی، نویسنده رمان ستوده شده «بازی آخر بانو» در رمان «خاله بازی» نسلی را باز می خواند که جهان و بنیادهایش را دیگرگون می خواست، نسلی که نقش های ازلی را ابدی نمی خواست و ... این مرد یک آقای سنتی به تمام معناست. تو چطور متوجه نشدی؟ چرا فکر کردی این مرد به پای تو می سوزد و می سازد؟ چرا فکر کردی آن شور و شر عدالت طلبی و آزادی خواهی مخصوص دوران جوانی، مانع از بروز شخصیت واقعی اش می شود؟ ما ادامه سر راست پدران و مادرانمان هستیم. ابله!
درباره بلقیس سلیمانی
درباره بلقیس سلیمانی

بلقیس سلیمانی که همه‌ی ما او را به‌عنوان داستان‌نویس می‌شناسیم، دستی نیز بر نقد دارد و پژوهشگر است. این نویسنده پرکار در سال ۱۳۴۲ در کرمان به دنیا آمد. شاید همین محل تولد و گذراندن دوران کودکی در این منطقه باعث شده که رمان‌ها و نوشته‌های او رنگ و بوی اقلیمی داشته باشند و او را نویسنده‌ای بدانیم که در تالیف رمان‌هایش دغدغه بومی‌گرایی دارد.
بلقیس سلیمانی نویسندگی را حرفه و شغل خودش می‌داند که تمام‌وقت مشغول آن است. با بررسی رمان‌ها و نوشته‌های او به‌راحتی می‌توان دریافت که او روایتگر زندگی زنان و دغدغه‌های ریز و درشت آن‌ها است. از این رو در بیشتر رمان‌هایش، زن‌ها شخصیت محوری دارند و داستان درباره دغدغه‌ها و چالش‌های درونی و بیرونی زندگی آن‌هاست. در واقع بلقیس سلیمانی به‌گفته خودش، بیشتر درباره چیزهایی می‌نویسند که از آن‌ها شناخت و اطلاعات کاملی دارد. به همین دلیل موضوع رمان‌های او دغدغه‌ها و چالش‌های زنان است و روایتی زنانه دارند. از طرفی دیگر، در برخی رمان‌های او ردپای وقایع سیاسی و تاریخی دهه ۶۰ نیز دیده می‌شود، زیرا به گفته خودش ماجراها و اتفاقات این دهه نیز دغدغه او بوده و درباره آن‌ها شناخت دارد.

جایزه ادبی مهرگان در سال ۱۳۸۵
جایزهٔ ادبی اصفهان در سال ۱۳۸۵
اعطای نشان درجه یک هنری در سال ۱۳۹۵
نظر کاربران در مورد "کتاب خاله بازی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

داستان جالبی بود , فراز و نشیب زندگی زنان , شهری و روستایی , مجرد و متاهل و ... از دید جامعه و خود شخص با وجودی که من خیلی اهل رمان‌های ایرانی نیستم ولی قلم نویسنده و روند داستان رو دوست داشتم👌

1402/12/17 | توسطسوسن عشقی
0
|