«پسری که فیل را بزرگ کرد» دربارۀ پسر بچه به نام آرون است. آرون آفریقایی و اهل کشور زامبیاست. با اینکه آرون مثل باقی مردم زامبیا جایی زندگی میکند که به زیستگاه فیلها نزدیک است، اما همیشه ترسی از فیلها در وجودش است. او همیشه تصور میکند که فیلها میتوانند به آدمها آسیب بزنند. یک روز آرون بچهفیلی را میبیند که در استخر آبی افتاده است و در حال غرق شدن است. او ابتدا سعی میکند دیگران را خبر کند تا بچهفیل را نجات دهند؛ اما وقتی کسی حاضر نمیشود به آرون کمک کند. او بدون لحظهای درنگ، در آب شیرجه میزند و سعی میکند بر ترسش غلبه کند و به بچه فیل نزدیک شود. به نظر میرسد که بچهفیل از تقلا و دست و پا زدن خسته شده است: «آرون به چشمهای فیل نگاه کرد. ترس را توی چشمهایش دید. اما فکر کرد سوسویی از امید هم میبیند. امید فیل به اینکه نجات پیدا میکند.»
آرون وقتی فیل را نجات میدهد، او را به یتیمخانۀ فیلها میبرد و حتی برایش اسم هم انتخاب میکند. او بچهفیل را «زلمبزی» صدا میکند. در یتیمخانۀ فیلها به آرون پیشنهاد کار میدهند و ازش میخواهند نگهبان فیلها بشود. آرون هم میپذیرد چون از وضع مالی خانوادهاش خبر دارد؛ پدرش سخت مریض احوال است و او میخواهد به جای پدرش کار کند.
«پسری که فیل را بزرگ کرد» روایتی خواندنی و جذاب دارد و زمانی برای خواننده جذابتر میشود که پی میبرد پیرنگ اصلی داستان، برگرفته از زندگی واقعی است. مجموعۀ «بچههای اطراف جهان» بر محور همین داستانهای واقعی است و هدفش آشنا کردن بچهها با زندگی و فرهنگ زیستی بچههای سایر نقاط دنیاست. «پسری که صدای خرسها شد»، «دختری که مزرعه را نجات داد»، «پسری که خانهی بیدود ساخت» و... نام برخی از عناوین این مجموعۀ شش جلدی هستند.
مارگریت رورس با نوشتن کتاب «پسری که فیل را بزرگ کرد» توانست نگاه و توجه بسیاری از منتقدان و جوایز ادبی را به خود جلب کند. از نظر بسیاری از منتقدان و کارشناسان کتابهای کودک، «پسری که فیل را بزرگ کرد» داستانی بهشدت انسانی و تاثیرگذار است که در یاد خوانندهاش میماند. داستانی تکاندهنده که برگرفته از یک رویداد واقعی است. این کتاب جوایز متعددی کسب کرده که از آن میان میتوان به «جایزۀ بهترین کتاب برای کودکان و نوجوانان به انتخاب مرکز کتابهای کودکان کانادا در سال ۲۰۱۸» اشاره کرد.
پدرو کووو، تصویرگر کتاب نیز، با تصاویری خاص به فضاسازی کتاب عمق بیشتری بخشیده است و در کنار تصویرگریهای خوب پدرو، در جای جای کتاب از عکسهایی واقعی نیز استفاده شده است تا فضای مستندگونه کتاب نیز از دست نرود.
بچهها با خواندن کتاب «پسری که فیل را بزرگ کرد» با قهرمانی آشنا میشوند که نه بزرگ است نه قدرت بازویی دارد و نه از خانوادهای با امکانات مالی و رفاهی آمده است. آرون زندگی سخت و شرایط دشواری دارد، اما ناگهان یک روز وجهی از وجودش را نشان میدهد که بسیار خاص است و همین قهرمانش میکند و در ذهنها میماند. او که روزگاری از فیلها میترسیده، با یک بچهفیل دوست میشود و پیوندی خاص بینشان برقرار میشود. بچهها با خواندن این کتاب نه تنها با آرون آشنا میشوند، بلکه با حقایقی از زندگی فیلها و نیز شرایط زندگی در زامبیا و آفریقا هم آشنا میشوند و آرون را هرگز از یاد نمیبرند.
کتاب پسری که فیل را بزرگ کرد