1. خانه
  2. /
  3. کتاب تاریخ فلسفه اسلامی

کتاب تاریخ فلسفه اسلامی

نویسنده: هانری کربن
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
5 از 1 رأی

کتاب تاریخ فلسفه اسلامی

History of Islamic philosophy
انتشارات: امیرکبیر
٪10
335000
301500
3.8 از 1 رأی

کتاب تاریخ فلسفه اسلامی

ویراست دوم با تجدید نظر کامل در ترجمه و مقدمه
History of Islamic philosophy
ناموجود
89000
معرفی کتاب تاریخ فلسفه اسلامی
"تاریخ فلسفه اسلامی" نوشته ی "هانری کربن" اثری است که چشم اندازی همه جانبه و فراگیر از "تاریخ فلسفه اسلامی" را در اختیار خوانندگان قرار می دهد. این اثر بسیار مهم "هانری کربن"، محقق اسلامی، فیلسوف و مورخ دین، تفسیر قطعی فلسفه ی اسلامی و سنتی از آغاز تا به امروز است. در این اثر معتبر ، "هانری کربن" مضامین مهم دیدگاه اعتقادی و عرفانی فلسفه اسلامی را از طریق مقایسه های موازی و در رابطه با عمیق ترین جریانات فلسفه غرب، روشن می سازد. "تاریخ فلسفه اسلامی" هم کتابی الهام بخش است و هم مرجعی ارزشمند و به خوانندگان این امکان را می دهد که عظمت این مجموعه از اندیشه ها را به خوبی دریابند.
"هانری کربن" ، در مقایسه با سایر خاورشناسان ، این امتیاز را دارد که پیش از هر چیز دیگری یک دانشمند فلسفه است و این امر او را قادر می سازد تا عمق موضوع مورد بحث را بهتر از هر شخص دیگری مورد پوشش قرار دهد. همچنین با پرداختن به فلسفه ی تطبیقی ، تحلیل او، دامنه ی فلسفه اسلامی را با سوالات اولیه ی فلسفه ی تطبیقی معاصر پیوند داده و درک متفاوتی را درباره موضوعات متنوع ایجاد می کند. او به طرز ماهرانه ای تصویری خلاصه و اساسی از "تاریخ فلسفه اسلامی" را نشان می دهد و موفق شده چهره ها و ایده های اصلی و مهم را به خواننده ای که با مفاهیم چندان آشنا نیست، معرفی کند. به این ترتیب ، "تاریخ فلسفه اسلامی" یک اثر مقدماتی مفید برای هر خواننده ای است که تازه به فلسفه ی اسلامی ، تئوسوفی و گنوسیسم عرفانی علاقه مند شده است و می خواهد درباره شخصیت هایی مانند "ابن سینا" ، "ابن العربی" ، "سهروردی" و بسیاری دیگر، اطلاعات بیشتری کسب کند.
درباره هانری کربن
درباره هانری کربن

هانری کوربَن (یا با تلفظ فرانسوی آنری کُربَن) (به فرانسوی: Henry Corbin) (زادهٔ ۱۴ آوریل ۱۹۰۳ - درگذشتهٔ ژوئیهٔ ۱۹۷۸) فیلسوف، ایران‌شناس، اسلام‌شناس، و شیعه‌شناس فرانسوی بوده‌است. او بخشی از عمر خود را در ایران و خاورمیانه سپری کرد.

هانری کربن در ۱۴ آوریل ۱۹۰۳ در پاریس به دنیا آمد. پدرش هانری آرتور کربن، یک مدیر تجاری، و مادرش اوژن فورنیه کربن بودند. آموزش‌های مذهبی کاتولیک را در کودکی آموخت و در مدرسه علوم مسیحی به نهضت پروتستان علاقه‌مند شد. وی در سال ۱۹۲۲ از مدرسه دیر سنت ماور پاریس دیپلم گرفت و برای تحصیلات دانشگاهی از ۱۹۲۳ به «مدرسه عملی مطالعات عالی» دانشگاه سوربن رفت و در سال ۱۹۲۵ لیسانس فلسفه و در ۱۹۲۸ با رساله‌ای راجع به آرای رواقی و آگوستینی در اندیشه لویی د لئون ، شاعر سده ۱۶ اسپانیایی فارغ‌التحصیل شد و بابت آن از دانشگاه سالامانکا جایزه دریافت کرد. وی همچنین از سال ۱۹۲۷–۱۹۲۶ دروسش را در مدرسه زبان‌های شرقی آغاز کرد و با زبان‌های عربی، سانسکریت آشنا شد و در سال ۱۹۲۹ در زبان‌های عربی، فارسی و ترکی مدرک گرفت و به همکاری با کتابخانه ملی پاریس پرداخت. در سال ۱۹۳۳ کوربن با استلا لینهارت دختر کشیش و انسان‌شناس فرانسوی، موریس لینهارت ازدواج کرد. 

هانری کربن، اولین مترجم آثار مارتین هایدگر به زبان فرانسه و همچنین معرفی‌کنندهٔ فلسفهٔ اشراق سهروردی و حکمت متعالیهٔ ملاصدرا به اروپاییان بوده‌است. وی صاحب مکتبی در تاریخ فلسفهٔ اسلامی است و معتقد است فلسفه اسلامی معادل فلسفه عربی نیست و با مرگ ابن رشد پایان نیافته‌است، بلکه سنتی زنده و پویاست که در شرق جهان اسلام، بخصوص حوزه فرهنگی ایران، تداوم یافته و با بهره‌گیری از احادیث امامان شیعه و امتزاج با فلسفهٔ ایران باستان و عرفان نظری به اوج رسیده‌است.همچنین از پایه‌گذاران فلسفه تطبیقی است که به نقادی فلسفهٔ مدرن غرب بر اساس سنت فلسفهٔ اسلامی می‌پردازد.

کوربن گرچه هنگام تولد پروتستان بود، با سنت کاتولیک پرورش یافت. در ۱۹۲۸ از طریق مدیر بخش مطالعات اسلامیِ سوربُن با نوشته‌های سهروردی آشنا شد. سال‌ها بعد کوربن اظهار داشت که آشنایی‌اش با سهروردی، تکلیف سرنوشت معنوی او را برای عبور از این جهان مشخص کرد.

قسمت هایی از کتاب تاریخ فلسفه اسلامی

اصطلاح تصوف مصدر باب تفعل از ریشه صوف است و معنای آن اعتقاد به آیین صوفیه است.تصوف٬اساسا بسط پیام معنوی پیامبر و مجاهده شخصی برای تجربه وجوه آن از طریق مکاشفه مضمون وحی قرآنی است.معراجی که در اثنای آن پیامبر به اسرار الهی علم پیدا کرد ٬نمونه ای از تجربه ای است که صوفیان٬به نوبه خود برای نیل به آن به مجاهده پرداخته اند.تصوف اعتراض بارز و شهادت غیرقابل انکار اسلام معنوی ٬علیه گرایشی است که می خواهد اسلام را به صرف شریعت و ظاهر آن تقلیل دهد. تصوف٬جزئیات سلوکی معنوی را بسط داده که درجات ٬مراتب و اصول آن٬مستلزم حکمتی بوده است که عرفان نامیده می شود.بنابراین سه وجه شریعت٬طریقت و حقیقت٬ زندگی و تعلیمات اساسی صوفیان است.

مقالات مرتبط با کتاب تاریخ فلسفه اسلامی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب تاریخ فلسفه اسلامی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

موجود نمی‌شه؟ 🙏

1399/06/25 | توسطامیرعلی محمدیان‌پور
4
|