1. خانه
  2. /
  3. کتاب شوروز

کتاب شوروز

5 از 1 رأی

کتاب شوروز

Chevreuse
انتشارات: بهجت
٪15
70000
59500
معرفی کتاب شوروز
رمان‌های مودیانو یک الگوی استاندارد را دنبال می‌کنند و این رمان هم مستثنی نیست. قهرمان/ راوی داستان، درواقع جنبه دیگری از خود مودیانو است که به گذشته می‌نگرد. در برخی نمونه‌ها، مثلا در همین کتاب، او دو بار، یک بار در جوانی و بار دیگر به عنوان یک مرد مسن، به گذشته نگاه می‌کند. در این حالت، او به ترتیب پنج، بیست و هفتاد سال دارد. بخش اعظم روایت در پاریس اتفاق می‌افتد اما او گاهی به حومه‌های دوردست یا حتی بیرون از پاریس سرک می‌کشد. در این رمان، بخشی از روایت در ناحیه شوروز رخ می‌دهد که چندان از پاریس دور نیست. آدم‌های غریبه در یک آپارتمان عجیب با یکدیگر ملاقات می‌‌‌کنند.
مطمئنا این کتاب همان الگوی استاندارد را در خود دارد اما به نظر می‌رسد این داستان تاحدی از سایر آثار مودیانو پیچیده‌تر است چون بسیاری از افراد، اشیاء و مکان‌ها برای بوسمانز یادآور خاطراتند. به علاوه، چند اتفاق بعید می‌افتد. مثلا، راوی در شهر نیس است و سوار یک تاکسی می‌شود. راننده تاکسی، بدون هیچ دلیل خاص، درمورد رئیس سابق خود با او صحبت می‌کند که معلوم می‌شود یکی از شخصیت‌های کلیدی برای رویدادهای رمان است. این تنها نمونه آشنایی تصادفی نیست.
یکی از شگردهای موثر مودیانو احساس خطر و تهدید دائمی است که در ادامه معلوم می‌شود چندان رعب‌آور نیست ولی به هر حال، باز هم رازآلود است. به علاوه، معمولا با مجموعه شخصیت‌های عجیب روبه‌رو می‌شویم که می‌آیند و می‌روند و ما (و اغلب خود راوی) از نیت آن‌ها مطمئن نیستیم. مثل همیشه، کتاب نسبتا کوتاه و بسیار خواندنی است.
درباره پاتریک مودیانو
درباره پاتریک مودیانو
مودیانو از مادری بلژیکی و پدری یهودی اهل ایتالیا در سال ۱۹۴۵ به دنیا آمده است. وی از چهره های نوجوی ادبیات مدرن فرانسه شناخته میشود که آثارش هم تحسین منتقدان ادبی را برانگیخته و هم خوانندگان فراوان دارد. مودیانو از نویسندگان پرکار به شمار می رود و برخی از کارهای او به فیلم نیز برگشته است. جایزه ی بزرگ آکادمی فرانسه برای ادبیات در سال ۱۹۷۲ نصیب وی شد. در سال ۱۹۷۸، جایزه ی معتبر فرانسوی گنکور را برای رمان خیابان بوتیکهای خاموش دریافت کرد. در سالهای اخیر رمانهای «میدان اتوال»، «در کافه جوانی گمشده» و «افق» از این نویسنده منتشر شده است. پاتریک مودیانو در ایران نیز کمابیش شناخته شده است و چندین عنوان از آثار او به فارسی ترجمه شده است. او در سال ۲۰۱۰ برنده ی جایزه ی دل دوکای انستیتوی فرانسه برای یک عمر تلاش حرفه ای خود شد. مودیانو در سال ۲۰۱۲ نیز موفق به کسب جایزه ی دولتی اتریش برای ادبیات اروپا شد. پاتریک مودیانو در روز پنج شنبه ۹ اکتبر ۲۰۱۴ راس ساعت ۱۳ به وقت محلی، از سوی آکادمی نوبل به عنوان برنده ی جایزه نوبل ادبیات اعلام شد.
مقالات مرتبط با کتاب شوروز
پاتریک مودیانو، مردی که پاریس در آثارش زندگی می کند
پاتریک مودیانو، مردی که پاریس در آثارش زندگی می کند
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شوروز" ثبت می‌کند