پاتریک مودیانو

پاتریک مودیانو

مودیانو از مادری بلژیکی و پدری یهودی اهل ایتالیا در سال ۱۹۴۵ به دنیا آمده است. وی از چهره های نوجوی ادبیات مدرن فرانسه شناخته میشود که آثارش هم تحسین منتقدان ادبی را برانگیخته و هم خوانندگان فراوان دارد. مودیانو از نویسندگان پرکار به شمار می رود و برخی از کارهای او به فیلم نیز برگشته است. جایزه ی بزرگ آکادمی فرانسه برای ادبیات در سال ۱۹۷۲ نصیب وی شد. در سال ۱۹۷۸، جایزه ی معتبر فرانسوی گنکور را برای رمان خیابان بوتیکهای خاموش دریافت کرد. در سالهای اخیر رمانهای «میدان اتوال»، «در کافه جوانی گمشده» و «افق» از این نویسنده منتشر شده است. پاتریک مودیانو در ایران نیز کمابیش شناخته شده است و چندین عنوان از آثار او به فارسی ترجمه شده است. او در سال ۲۰۱۰ برنده ی جایزه ی دل دوکای انستیتوی فرانسه برای یک عمر تلاش حرفه ای خود شد. مودیانو در سال ۲۰۱۲ نیز موفق به کسب جایزه ی دولتی اتریش برای ادبیات اروپا شد. پاتریک مودیانو در روز پنج شنبه ۹ اکتبر ۲۰۱۴ راس ساعت ۱۳ به وقت محلی، از سوی آکادمی نوبل به عنوان برنده ی جایزه نوبل ادبیات اعلام شد.
جایزه نوبل ادبیات
برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 2014

:: به دلیل هنر خاطره پردازی ای که مودیانو به وسیله ی آن، به غیرقابل درک ترین سرنوشت های انسانی پرداخته و پرده از زندگی و جهان تحت اشغال ]نازی ها[ برمی دارد. ::

کتاب های پاتریک مودیانو

یکشنبه های اوت


شوروز


رختکن کودکی


خاطرات خفته


تا در محله گم نشوی


ناشناخته ماندگان


در کافه ی جوانی گم شده


گشت شبانه


ویلای دلگیر


افق


سیرکی که می گذرد


تصادف شبانه


جوهر نامرئی


من پاتریک مودیانو هستم


بهار سگی


خیابان بوتیک های خاموش


کتاب صوتی ماه عسل


لاکومپ لوسین


گل های ویرانی


ماه عسل


فراتر از فراموشی


علف شبانه


بیراه


میدان اتوال


چنین پسران دلیری


جوانی


محله ی گم شده


دورا برودر


بیشتر بخوانید

آشنایی با عناصر «داستان نوآر»

در این مطلب قصد داریم به شکل خلاصه با ویژگی ها و عناصر مهم «داستان نوآر» بیشتر آشنا شویم.

لذت کشف حقیقت در داستان های جنایی

داستان های جنایی، یکی از قواعد اساسی قصه گویی را به آشکارترین شکل نشان می دهند: «علت و معلول»

پاتریک مودیانو، مردی که پاریس در آثارش زندگی می کند

خصوصیات منحصر به فرد جهان های خلق شده توسط این نویسنده و نثر شعرگونه و تفکربرانگیز او به همراه داستان های چندلایه و اسرارآمیز، ترجمه ی این آثار را به زبان های دیگر مشکل ساخته است.

جایزه ی گنکور، دروازه ی پیروزی ادبیات فرانسه

«جایزه ی گنکور» به عنوان یکی از مهم ترین و معتبرترین جوایز ادبی فرانسه، دروازه ای است که تنها نویسندگان پیروز از آن گذشته اند.