واژه ی «نظریه» برای عکاسان معمولا یادآور فرمول های علمی و یا متون انتقادی و تحلیلی دانشگاهی است که درک آن ها بسیار دشوار بوده و سرشار از اصطلاحاتی چون «گفتمانی»، «دال»، و «بینامتنی» است، اما این کتاب اساسا به چنین چیزهایی نمی پردازد، بلکه در برگیرنده ی متونی است که بسیار مفید و قابل فهم بوده، جذاب و انگیزه بخش هستند.
برخی از این نوشته ها به قلم عکاسانی است که اندیشه های آن ها درباره ی این رسانه، حاصل تجربیات عملی دست اول آن هاست، برخی نیز حاوی واکنش های فلسفی نویسندگان برجسته، مجموعه داران، منتقدان و مفسران فرهنگی مختلف در این باره است، کسانی که با اشتیاق وافر حدودا در سی سال گذشته آموزه هایشان را در زمینه ی عکاسی به کار گرفته اند. لاگرینج که سال های پرداختش به کار تدریس، او را در موقعیت مناسبی نسبت به دیگران برای چنین کاری قرار می دهد، گلچینی از متونی را برگزیده است که در فهرست کتاب های درسی اغلب دانشگاه ها و مدارس عکاسی جای دارند.
این کتاب علاوه بر قراردادن هر کدام از متن ها در زمینه ی صحیح اش و توضیح دقیق در مورد پیش زمینه و آرایی که نویسندگان آن دنبال می کنند، یک راهنمای آموزشی است. بنابراین او متونی را انتخاب کرده است که بسیار خوب نوشته شده و قابل فهم اند و در آن ها از اصطلاحات بسیار تخصصی نقد و نظریه زیاد استفاده نشده است، متونی که معلوم است هدف نویسندگانشان روشنگری بوده است تا مبهم و پیچیده سازی. بسیاری از نوشته های نظری ممکن است چالش برانگیز و پیچیده بوده و برخی از آن ها نسبتا آسان باشند. لاگرینج هر کدام از این قطعات را در جای صحیح خود قرار داده و مباحث پیچیده را شفاف تر مطرح کرده و ابهام را از آن ها زدوده است.
کتاب درآمدی بر نظریه های عکاسی