1. خانه
  2. /
  3. کتاب نفثه المصدور

کتاب نفثه المصدور

4.83 از 3 رأی

کتاب نفثه المصدور

Nafsa Almasdour
انتشارات: توس
٪15
950000
807500
معرفی کتاب نفثه المصدور
"نفثة المصدور" یک کتاب به زبان فارسی است که توسط شهاب‌الدین زیدری نسوی، منشی سلطان جلال‌الدین خوارزمشاه نوشته شده است. این کتاب دربرگیرنده شرح مصائبی است که در حمله مغول به او روی آمد. نثر این کتاب نمونه‌ای از برتری در نثر فنی در سدهٔ هفتم هجری قمری محسوب می‌شود.

موضوع اصلی این کتاب تاریخ ایران در دوره حمله مغول و فروپاشی حکومت خوارزمشاهیان است. نویسنده علاوه بر شرح تاریخی این دوره، به بیان احساسات خود دربارهٔ مخدوم جلال‌الدین خوارزمشاه نیز پرداخته است.

شهاب‌الدین محمد نسوی، در سال ۶۲۱ ق مأموریتی از جانب والی نسا (در خراسان) به دربار سلطان جلال‌الدین فرستاده شد و تا سال ۶۲۸ ق، که در آن زمان جلال‌الدین درگذشت، در خدمت او بود. سپس در سال ۶۲۹ ق در میافارقین اقامت کرد و "نفثة المصدور" را در آنجا نوشت.

نام کتاب از دو عبارتی اقتباس شده است که در خود کتاب آمده‌اند: "از نفثه المصدوری که مهجوری بدان راحتی تواند یافت چاره نیست." و "بیا تا به سر نفثه المصدور خویش باز شویم که این مصیبت نه از آن قبیل است که ببکاء و عویل در مدت طویل حق آن توان گزارد."

اگرچه از این دو عبارت معلوم نمی‌شود که نفثه المصدور اسم دقیق این کتاب باشد، اما با توجه به اینکه معنای مجازی آن به شکایت از روزگار و شرح وقایع ناگوار وارده بر شخص و در واقع درددل است، نفثه المصدور نام مناسبی است که با موضوع کتاب هم ارتباط دارد.
درباره محمد بن احمد نسوی
درباره محمد بن احمد نسوی
شهاب الدین زیدری نسوی یا شهاب الدین نورالدین محمد زیدری نسوی (مرگ ۶۴۷ ه‍. ق) شاعر، نویسنده و مورخ قرن هفتم هجری در شیروان است. تحصیلات وی در خراسان انجام گرفت. او منشی سلطان جلال الدین خوارزمشاه آخرین شاه خوارزمشاهیان بود و در آغاز کار در خدمت امرای محلی نسا (در خراسان) بسر می برد و سپس به اردوگاه سلطان جلال الدین خوارزمشاه در عراق و آذربایجان پیوست. وی از سال ۶۲۲ق صاحب دیوان انشاء سلطان جلال الدین شد و تا سال ۶۲۸ ق در این سمت باقی بود. نسوی مدتی در بلاد آسیای صغیر و
مقالات مرتبط با کتاب نفثه المصدور
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب نفثه المصدور"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

جانِ بجان آمده را که اعباء محنت گرانبار کرده است، کدام رفیق، سبکبار خواهد کرد؟ قصه‌ٔ غصه آمیز که می‌نویسی، گوشهٔ جگر کدام شفیق خواهد پیچید؟!

1402/07/16 | توسطامیدوار - کاربر سایت
2
|

سنگین دلا کوه! که این خبر سهمگین بشنید و سر ننهاد، و سرد مهرا روز! که این نَعی جانسوز بدو رسید و فرونایستاد. سحاب در این غم اگر به جای آب خون بارد به جای خود است. دریا در این ماتم اگر کف بر سر آرد رواست. آفتاب را مهر چون شاید خواند که بعد از او برافروخت، شفق را شفیق نشاید گفت که دلش نسوخت. نفثه الصدور لطفا کتاب را موجود کنید. سپاس

1401/11/25 | توسطمهدی صفی خانی
7
|