1. خانه
  2. /
  3. کتاب خنیاگر خیابان 18

کتاب خنیاگر خیابان 18

نویسنده: ماریو بندتی
پیشنهاد ویژه
3.8 از 1 رأی

کتاب خنیاگر خیابان 18

(دو زبانه)
El Poera del la Avenida
مترجم:
انتشارات: خاموش
٪20
75000
60000
معرفی کتاب خنیاگر خیابان 18
سال ۲۰۲۱ صدمین سال تولد ماریو بندتّی، نویسنده، شاعر، روزنامه­‌نگار، رمان­‌نویس، نمایشنامه­‌نویس، قصه­‌گو، مترجم‌ و منتقد ملی اروگوئه است. بیش از هشتاد عنوان کتابش به بیش از بیست زبان زندۀ دنیا ترجمه شد­ه و یکی از مهم‌ترین نویسندگان و شاعران آمریکای لاتین در نیمۀ دوم سدۀ بیستم به شمار می­‌آید. بندتی در چندین کشور زندگی کرد و سرانجام، واپسین سال‌های زندگی­‌اش را در وطن خویش گذراند. کتاب­‌ها و مقالات فراوانی در بارۀ او و آثارش نوشته شد و علاوه بر جوایز بسیار، دکترای افتخاری از چند دانشگاه دریافت کرد؛ ازجمله دانشگاه­‌های کوبا، اسپانیا و دانشگاه رپوبلیکا در اروگوئه. اشعار ساده اما ژرف وی، آیینۀ تمام­‌نمای طبقۀ متوسط گرفتار در دیوان­‌سالاری و کاغذبازی سرسام­‌آوری است که تقریبا تمام جامعۀ مونته ویدئو را در بر می‌گرفت. خوشبختیم که پس از انتشار یراق ابریشمین ماه (گزیدۀ شعر شاعران زن اروگوئه) در سال 1398، اینک گزیده­‌ای از اشعار ماریو بندتی را تقدیم جامعۀ ادبی ایران می­‌کند.
درباره ماریو بندتی
درباره ماریو بندتی
ماریو اورلاندو هملت هاردی برنئو بندتی فاروگیا (Mario Orlando Hamlet Hardy Brenno Benedetti Farrugia) ‏ (۱۴ سپتامبر ۱۹۲۰ (میلادی) ـ ۱۷ مه ۲۰۰۹) روزنامه‌نگار، شاعر و نویسنده سرشناس اروگوئه ای بود. از او به عنوان یکی از مهمترین نویسندگان ادبیات آمریکای لاتین در قرن بیستم یاد می‌شود. بندتی سال ۱۹۲۰ در یک خانواده مهاجر ایتالیایی در شهر پاسو دلوس توروس در اروگوئه به دنیا آمد. ۱۴ سالش بود که در یک مغازه مشغول به کار شد. از ۱۵ سالگی به خاطر سرودن شعر و نوشتن داستان وارد حلقه‌های ادبیات آمریکای لاتین شد. او از جوانی وارد حرفه روزنامه‌نگاری شد و برای چند دهه سردبیر مجلات ادبی و سیاسی بود. بندتی به عنوان منتقد ادبی و سینمایی در روزنامه‌های اروگوئه و دیگر کشورهای اسپانیایی‌زبان کار کرد.
بندتی علاوه بر نویسندگی و شاعری یک فعال سیاسی نیز بود. او تمایلات چپی داشت و از انقلاب کوبا حمایت می‌کرد. در کنار نویسندگانی چون گابریل گارسیا مارکز و ارنستو ساباتو از استقلال پورتوریکو پشتیبانی می‌کرد. او سال ۱۹۷۱ به تشکیل ائتلاف چپ در اروگوئه به نام جبهه فراگیر کمک کرد تا نظام دو حزبی کشورش را که ۱۵۰ سال حاکم بود، به چالش بکشد.
پس از کودتای نظامی سال ۱۹۷۳ جبهه فراگیر غیرقانونی اعلام شد و مجله ماریو بندتی که مارچا نام داشت، توقیف شد و بندتی به تبعید رفت. او سال‌های تبعید را در بوینوس‌آیرس، لیما، هاوانا و مادرید گذراند. او ۱۲ سال بعد به اروگوئه برگشت. اما همچنان به زندگی در اسپانیا هم ادامه داد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خنیاگر خیابان 18" ثبت می‌کند