1. خانه
  2. /
  3. کتاب این گفت و سخن ها...

کتاب این گفت و سخن ها...

4.3 از 1 رأی

کتاب این گفت و سخن ها...

(مصاحبه ها،پیام ها و سخنرانی ها)
This said and said ...
انتشارات: نشر چشمه
٪5
30000
28500
معرفی کتاب این گفت و سخن ها...
در مقدمه ی کتاب آمده است:
" آنچه در این دفتر فراهم آمده است، چنانچه از سر نام آن پیداست - جنگی است از گفت وگوهای صاحب این قلم با خبرنگاران مطبوعات در مسیر این ده، بیست ساله که مثل باد گذشت. بدیهی است موضوع عمدهی گفت و شنودها ادبیات است در معنای عام، ادبیات در معنایی که من درک می کنم و در موضوع آثارم، نیز بجا دربارهی شخصیت های ادبی کشور تا آن اندازه که میدان و مجال سخن می بوده است
در این میان ممکن است نکاتی در گفت وگوهای متفاوت مکرر شده باشد از باب وحدت موضوع و گوناگونی پرسندگان که حذفشان مقدور نبود، زیرا به بافت کلام در همان مورد لطمه می زد. نکته ی دیگر این که برخی از این گفت وگوها ناچاپ باقی ماند و نام گزارشگرم از خاطر برفت!
به این ترتیب امیدوارم این ایرادها را پیشاپیش بر این قلم ببخشایید."
در بخشی از کتاب می خوانیم:
" به هر حال حس کردم این ها می خواهند عده ای را دستگیر کنند و با اینکه از آن بچه ها جدا شده بودم، ولی این احتمال وجود داشت که مرا هم دستگیر کنند. دو، سـه سـالی بـود کـه ازدواج کرده بودم و پسر بزرگم، سیاوش، تنها فرزندم بود و دو سال و اندی عمر داشت و بنا بود پنجشنبه که می رسیم تهران، جمعه اش به سنگ رود قزوین برویم و در سالن اجتماعات آن جا در شنبه شب یک اجرای تئاتر داشته باشم: اجرای پایانی. با توجه به طولانی بودن سفر و اینکه بچه کوچک داشتم، خواهش کردم در تهران بمانم و شنبه ظهر، ماشینی بیاید و مرا به قزوین ببرد برای شب که در آنجا اجرا داشتیم."
درباره محمود دولت آبادی
درباره محمود دولت آبادی
محمود دولت آبادی، زاده ی 10 مرداد 1319، نویسنده، نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس برجسته ی ایرانی است.دولت آبادی در روستای دولت آباد سبزوار متولد شد. او پس از پایان تحصیلات ادلیه در روستا، به سبزوار رفت و به مشاغل گوناگونی روی آورد. دولت آبادی سپس به مشهد رفت و آنجا با سینما و نمایش آشنا شد. او در سال 1338 به تهران نقل مکان کرد و یک سال بعد در تئاتر پارس مشغول کار شد. دولت آبادی از ابتدای دهه چهل خورشیدی در کلاس های نمایشی شرکت کرد و بازیگر نمایش شد. او در همین زمان، به تدریج به نوشتن نیز روی آورد. دولت آبادی در سال 1349 ازدواج کرد.آثار دولت آبادی به زبان های انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، نروژی، سوئدی، چینی، کردی، عربی، هلندی، عبری و آلمانی ترجمه شده اند. داستان اکثر نوشته های دولت آبادی در روستاهای خراسان رخ می دهد و رنج و مشقت روستاییان شرق ایران را به تصویر می کشد.
قسمت هایی از کتاب این گفت و سخن ها...

آقای دولت آبادی! شما در دهه 60 زوال کلنل را می نویسید که اکنون به زبان های مختلف ترجمه و منتشر شده است. چرا زوال کلنل را نوشتید؟ گفته اید که این روایت شخصی من از تاریخ است. چطور می شود از اتفاقی که این همه آدم در آن دخیل بودند، به وسعت یک انقلاب، ماجرایی شخصی داد؟ من داشتم نگاه می کردم که بنویسم و باید می نوشتم. و این اصلا شخصی نبوده و نیست. جایی گفته و نوشته ام که پیش از نوشتن خوابش را دیده بودم. دیگران داشتند نقد می نوشتند بر آثار من و می گفتند که دراز است، کوتاه است و... من اما نویسنده بودم و باید کارم را انجام می دادم. اگر کلنل را نمی نوشتم، باید سر از دیوانه خانه درمی آوردم.

ولی او یک نظامی است. پیش تر هم گفتید مشکل من با نفرین زمین این بود که آل احمد چنان نگاهی به نظامی ها داشت. شما از کودکی آرزو داشتید ارتشی شوید. زوال کلنل چه قدر ربط دارد به این تصویر درونی شما؟ من از آدم سرتوی شانه و گداصورت و گدادست بدم می آید. در دوره کودکی من از این نوع آدم ها در ناحیه ما زیا بودند. من ارتشی ها را می دیدم صاف راه می رفتند، لباس تمیز داشتند، ریش ها تراشیده برق می زدند، دوست داشتم. من انسان زیبا را دوست دارم. من از همه آدم هایی که هدایت در بوف کور آورده نفرت دارم. من آرزو می کنم آن موجودات از زندگی آدم ایرانی زدوده شوند. هدایت شاهکار آفریده است از آن نکبت تاریخی که دست از گریبان ما برنمی دارد. ممکن است بعضی ها فکر کنند این نگاه درستی نیست. هرچی می خواهند فکر کنند. من خوشم می آمد از کسی که سالم است، راست راه می رود و به روبه رویش نگاه می کند. برای همین کلام نیچه را دوست دارم.

مقالات مرتبط با کتاب این گفت و سخن ها...
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب این گفت و سخن ها..."
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

مجموعه ای از مصاحبه‌های محمود دولت آبادی در سالهای اخیر. می‌توان گفت مروری بود به تاریخ سیاسی و ادبی صد سال اخیر. و البته خاطرات دولت آبادی و نظرات او در باب سیاست و فرهنگ و ادبیات امروز و کهن.

1401/07/02 | توسطفریبا.ع
0
|

مجموعه ای از مصاحبه‌های محمود دولت آبادی در سالهای اخیر.

1401/06/26 | توسطImfarza
0
|
پاسخ ها

زیر عنوان کتاب هم همین رو میگه

1402/08/07|توسطکاربر سایت
0

کتابی که خیلی دوست دارم دوباره بخونمش

1401/06/26 | توسطImfarza
0
|

تمام روزهایی که از محمود دولت آبادی خوندم جزو عزیزترین و شیرین‌ترین لحظات زندگیم بوده و هست ...

1401/06/19 | توسطImfarza
0
|
پاسخ ها

عزیز شما چرا‌همه جا هستی

1403/06/04|توسطمعصومه روشن
0

کتاب شامل مصاحبه‌های مختلفی هست که با دولت آبادی انجام شده. در این مصاحبه‌ها او درباره ادبیات و نویسندگی و همچنین موضوعات دیگری همچون بازی اش در فیلم یا مسائل اجتماعی صحبت میکنه که خواندن این نظریات برای علاقمندان به قلم نویسنده بسیار خواندنی هست.

1399/07/25 | توسطسمیرا ستوده
1
|