1. خانه
  2. /
  3. کتاب فوکو

کتاب فوکو

نویسنده: ژیل دلوز
4.1 از 1 رأی

کتاب فوکو

Foucault
مترجم:
انتشارات: نشر نی
ناموجود
20000
معرفی کتاب فوکو
کتاب فوکو، اثری نوشته ی ژیل دلوز است که اولین بار در سال 1986 به انتشار رسید. ژیل دلوز، استاد فلسفه در دانشگاه پاریس بود. او را می توان یکی از شخصیت های کلیدی در پساساختارگرایی و یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم در نظر گرفت. دلوز در کتاب فوکو، یکی از جامع ترین و آموزنده ترین تحلیل های موجود از آثار میشل فوکو را به مخاطبین خود ارائه می کند. این کتاب، کاوشی نقادانه و بسیار بااهمیت در مبانی فلسفی و اصلی ترین موضوعاتی است که در آثار فوکو به چشم می خورد و به شکلی جذاب و پرانرژی، آرا و نظرات میشل فوکو را در باب مسائلی همچون دانش، کیفر، قدرت و ماهیت سوبژکتیویته را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد.
درباره ژیل دلوز
درباره ژیل دلوز
ژیل دلوز، زاده ی 18 ژانویه ی 1925 و درگذشته ی 4 نوامبر 1995، فیلسوفی فرانسوی بود.دلوز در پاریس به دنیا آمد. او پیش از آغاز جنگ جهانی دوم وارد مدرسه ی دولتی شد و قبل از تجاوز آلمانی ها به کشورش، برای تعطیلات به نورماندی رفته بود. دلوز از سال 1944 تا 1948 در دانشگاه سوربن به تحصیل فلسفه پرداخت و در سال 1956 با دنیز پل گرانژوان ازدواج کرد. او در سال 1957 به تدریس تاریخ فلسفه در سوربن روی آورد و از 1960 تا 1964 با مرکز ملی پژوهش اجتماعی همکاری داشت و تا سال 1987 نیز نشست های بسیاری را در رابطه با فیلسوفانی همچون کانت، لایبنیتس، اسپینوزا، برگسون، و موضوعاتی همچون سینما و موسیقی برگزار کرد. دلوز به مدت 10 سال به عنوان استادیار در دانشگاه تدریس می کرد. در همین دوره بود که دوستی پایداری میان او و میشل فوکو شکل گرفت.
ویژگی های کتاب فوکو
  • از کتاب های پرفروش در آمریکا و اروپا
نکوداشت های کتاب فوکو

بدون تردید بدیع ترین و معتبرترین تفسیر از آثار فوکو تا کنون.

Book Depository

تصویری از فوکو به عنوان گونه ای به واقع جدید از متفکرین.

Teaching Philosophy
قسمت هایی از کتاب فوکو

وکو هرگز نوشتن را هدف و غایت نگرفت. و همین است که از او نویسنده ای بزرگ می سازد و نوشته هایش را از شادی فزاینده و خنده ای بیش از پیش آشکار آکنده می کند. کمدی الهی مجازات ها: این حق پایه ای ماست که در برابر آن همه ابداعات منحرف، آن همه گفتارهای کلبی مسلکانه، و آن همه هراس های ریزبینانه، مسحور شویم و از خنده ریسه رویم.

یکی از ایده های اساسی «مراقبت و تنبیه»، این است که جوامع مدرن را می توان جوامع «انضباطی» تعریف کرد؛ اما انضباط را نمی توان با یک نهاد یا دستگاه یکی گرفت، دقیقا از آنرو که انضباط نوعی قدرت و تکنولوژی است که تمام انواع دستگاه ها و نهادها را در برمی گیرد تا آن ها را به هم وصل کند، امتداد دهد، همسو کند و وادارد که به شیوه ای جدید عمل کند. حتی قطعه ها یا چرخ دنده های خاصی که به اندازه ی پلیس و زندان، تعلق آشکار به دولت دارند.

ماشین های انضمامی آرایش ها و سامانه های دوشکلی اند؛ ماشین انتزاعی نمودار غیرصوری است. مختصر اینکه ماشین ها پیش از اینکه تکنیکی باشند، اجتماعی اند. یا به عبارت بهتر، پیش از آنکه تکنولوژی مادی وجود داشته باشد، نوعی تکنولوژی انسانی وجود دارد.

مقالات مرتبط با کتاب فوکو
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فوکو" ثبت می‌کند